*

Αποστολέας Θέμα: Κουτάκι ή όχι;  (Αναγνώστηκε 21404 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Κουτάκι ή όχι;
« Απάντηση #56 στις: Ιουλίου 02, 2013, 03:21:18 pm »
Ακριβώς αυτό λέω. Καλά, όχι ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ούτως ή άλλως πολλές πιθανότητες πρόσληψης, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις...
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:01:11 »

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιουλίου 02, 2013, 03:26:05 pm »
Έστω και μία μικρή να έχουμε, τώρα πλέον είναι πολύ πιο δύσκολο για κάποιον να βάλει κουτάκι!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιουλίου 02, 2013, 03:38:13 pm »
Eγώ πάλι δεν καταλαβαίνω ποιό το νόημα της ερώτησης (?) !!!
Τί θα πει, αν θα βαλω το κουτάκι? ή τι θα καταλάβει ο άλλος αν εγω το βάλω ή όχι?

Ισως βεβαια ετσι να το βλεπω εγω και για αλλους να εχει καποια σημασια.... ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 02, 2013, 03:53:55 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος ahgioma

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιουλίου 02, 2013, 03:42:33 pm »
ετσι σε δουλεια να βρισκομαστε......

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:01:11 »

Αποσυνδεδεμένος kostasMath

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Ιουλίου 02, 2013, 03:44:07 pm »
Αντί να συζητάμε για κουτάκι θα έπρεπε να αναρωτιόμαστε πόσοι θα δηλώσουν ωρομίσθιοι… . Θεωρώ απίθανο να πάρουν αναπληρωτές πλήρους ωραρίου δεν συμφέρουν στο υπουργείο σε αντίθεση με τους ωρομίσθιους που θα εργάζονται περισσότεροι και με μικρότερο κόστος. Είναι δύσκολο να βρεθεί κενό με πάνω από 16 ώρες, ποιο πιθανό να υπάρχουν διάσπαρτα κενά εως 5 ώρες.

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιουλίου 02, 2013, 03:54:35 pm »
Απορώ που κάποιοι ακόμη απορείτε ποιό είναι το νόημα της συζήτησης περί κουτακίου...Το κουτάκι αγαπητοί μου έχει αλλάξει ζωές..Έχει χωρίσει οικογένειες, έχει οδηγήσει σε απελπισία μαμάδες με παιδί πίσω και πραγματικά δεν καταλαβαίνω που θεωρείτε ανούσια τη συζήτηση για το κουτάκι. Από το κουτάκι κρίνονται πολλά πράγματα. Το εάν θα εργαστείς (ή καλύτερα θα δουλέψεις αν και απεχθάνομαι τον όρο..), πού θα δουλέψεις, αν θα σου φτάνουν τα χρήματα ιδίως σε νησιά που είναι πανάκριβα, με τι ψυχικό κόστος θα αφήσεις πίσω αγαπημένους, ιδίως αν είναι μωρά παιδιά, τον άντρα σου, τον αγαπημένο σου, άρρωστους ή φαληρισμένους γονείς κτλ-κτλ-κτλ. Οι όντες υψηλά στον πίνακα, να προσέξουν μην την πατήσουν. Μπορεί το κουτάκι να τους πάει στην άλλη άκρη της Ελλάδας και μετά από κανά δίμηνο, να ανοίξει θέση στο νομό τους. Την έχουν πατήσει ουκ ολίγοι έτσι. Όσο για το εάν θα εργαστούμε πιστεύω ότι οι ΠΕ02 (για τους άλλους κλάδους δεν είμαι ενημερωμένη.. :-X) έχουν ελπίδες. Φεύγει κόσμος, σίγουρα θα έχουμε εγκυμοσύνες, άδειες ανατροφής κτλ-κτλ και όσοι εργαστείτε και φέτος με τα όσα δεινά έρχονται, θα εργαστείτε και του χρόνου που φεύγουν άλλοι τόσοι ζωή να έχουμε να τους κουνάμε το μαντήλι.  ;D

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιουλίου 02, 2013, 04:00:44 pm »
Απορώ που κάποιοι ακόμη απορείτε ποιό είναι το νόημα της συζήτησης περί κουτακίου...Το κουτάκι αγαπητοί μου έχει αλλάξει ζωές..Έχει χωρίσει οικογένειες, έχει οδηγήσει σε απελπισία μαμάδες με παιδί πίσω και πραγματικά δεν καταλαβαίνω που θεωρείτε ανούσια τη συζήτηση για το κουτάκι. Από το κουτάκι κρίνονται πολλά πράγματα. Το εάν θα εργαστείς (ή καλύτερα θα δουλέψεις αν και απεχθάνομαι τον όρο..), πού θα δουλέψεις, αν θα σου φτάνουν τα χρήματα ιδίως σε νησιά που είναι πανάκριβα, με τι ψυχικό κόστος θα αφήσεις πίσω αγαπημένους, ιδίως αν είναι μωρά παιδιά, τον άντρα σου, τον αγαπημένο σου, άρρωστους ή φαληρισμένους γονείς κτλ-κτλ-κτλ. Οι όντες υψηλά στον πίνακα, να προσέξουν μην την πατήσουν. Μπορεί το κουτάκι να τους πάει στην άλλη άκρη της Ελλάδας και μετά από κανά δίμηνο, να ανοίξει θέση στο νομό τους. Την έχουν πατήσει ουκ ολίγοι έτσι. Όσο για το εάν θα εργαστούμε πιστεύω ότι οι ΠΕ02 (για τους άλλους κλάδους δεν είμαι ενημερωμένη.. :-X) έχουν ελπίδες. Φεύγει κόσμος, σίγουρα θα έχουμε εγκυμοσύνες, άδειες ανατροφής κτλ-κτλ και όσοι εργαστείτε και φέτος με τα όσα δεινά έρχονται, θα εργαστείτε και του χρόνου που φεύγουν άλλοι τόσοι ζωή να έχουμε να τους κουνάμε το μαντήλι.  ;D
Νομίζω eva7 ότι μέσα σε λίγες γραμμές εξέφρασες όλον αυτό τον αγώνα που έδωσαν και συνεχίζουν και δίνουν οι εκπαιδευτικοί μέχρι να καταφέρουν να διοριστούν!
Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι, εύγε!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιουλίου 02, 2013, 04:01:01 pm »
και λοιπόν?.....τί μ αυτό?  Ο καθενας γνωρίζει καλυτερα ολα αυτά ή και ο καθενας δεν μπορει να τα προβλεψει όλα αυτα.Ρισκαρει σε μεγάλο βαθμο και ειναι ετοιμος για το οτιδήποτε...

Αν μου πεις πως θα βάλεις το κουτάκι, θα πρεπει να το βαλω αναγκαστικά και γω?
Αν μου πεις πως δεν θα βαλεις το κουτακι, θα πρεπει να μην το βαλω ουτε εγω?

Αποσυνδεδεμένος vasoulals

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ07 + ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιουλίου 02, 2013, 04:24:54 pm »
Νόημα δεν ξέρω αν έχει ή δεν έχει. Απλά θεωρώ ότι αρκετοί ενδιαφέρονται να μάθουν για το γενικό κλίμα που επικρατεί. Κάποιοι μάλιστα βλέπουν τι κλίμα υπάρχει και πράττουν αναλόγως. Εκτός αυτού θεωρούν ότι θα είναι σε θέση να καταλάβουν αν πρόκειται να τους απορροφήσει κάποια φάση ή όχι. Έτσι είχε ειπωθεί και σε μια συζήτηση που είχα με κάποιους συμπάσχοντες!!!
Μην ονειρεύεσαι την ζωή σου, ΖΗΣΕ τα όνειρά σου!!!

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιουλίου 02, 2013, 04:33:19 pm »
Νομίζω ότι το ερώτημα ετέθη με σκοπό και να κατατεθούν εμπειρίες ανθρώπων που υπηρέτησαν μακριά από τις οικογένειές τους, διότι με όλα όσα συμβαίνουν, όλοι μας λίγο-πολύ αμφιταλαντευόμαστε σχετικά με το τι θα πράξουμε. Οπότε, καλόν είναι να γνωρίζουμε 5 πράγματα πριν πάρουμε κάποιες αποφάσεις, διότι υπάρχει και ο διετής αποκλεισμός σε περίπτωση άρνησης. Δε σου κρύβω Μάρκο ότι πριν από λίγο καιρό το σκεφτόμουν, καθώς πέρυσι, αν το είχα βάλει, θα μπορούσα να δουλεύω ως αναπληρώτρια ΑΚΟ από το Νοέμβριο. Φυσικά πλέον και μετά από συζητήσεις με οικείους μου ούτε το σκέφτομαι καν, αλλά προσωπικά με βοηθάει κιόλας η συζήτηση που γίνεται εδώ, καθώς μαθαίνω από πρώτο χέρι τι έχουν να πουν εκείνοι που βρέθηκαν μακρυά από τον ΜΤΚ τους. Επομένως, δε θεωρώ ανούσιο το εν λόγω topic.
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιουλίου 02, 2013, 04:40:05 pm »
Από την άλλη, βέβαια, καλό είναι όσοι θέλουν να συνεχίσουν στην εκπαίδευση στο μέλλον (ως "μόνιμοι"), να συνηθίζουν από τώρα τις συνθήκες εργασίας που έρχονται, όπερ σημαίνει περιπλάνηση στα 4 σημεία του χάρτη, όπου σε στείλουν, κι αν σ' αρέσει, αλλιώς υπάρχουν άλλοι πρόθυμοι κ.ο.κ. (ΜΤΚ θα είναι όπου θα σε στέλνουν πια.. άσε που δεν συμφέρει να έχεις ιδιόκτητο ακίνητο με τόσα τέλη και φόρους!)  ::)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιουλίου 02, 2013, 04:53:47 pm »
Δεν ειπα "ανούσιο" κάθε άλλο μάλιστα. Ειπα "νόημα"... ως προς το να μου αλλάξει γνώμη...

Θέλω να πω πως όσα και να μου πουν εγω απο εμπειρία, από λαθη μου, απο τις συνθηκες που τωρα επικρατουν σε μενα (οικογενειακες, οικονομικες κλπ)ή στο περιβαλλον μου , θα κρινω αν μπορω να παω καπου μακρια ή όχι.

Δεν εχουμε ολοι τις ιδιες "παραμέτρους" , άλλες ενας με οικογενεια, αλλες ενας χωρις οικογενεια, αλλες ενας που του αρεσει να αλλάζει μέρος και μαλιστα να πηγαινει μακρια , αλλες ενας που δεν αλλαζει το αστικο κεντρο.....και χιλιους δυο λογους ακομα ....

Μετα βεβαια εχουμε και το τοπικ οπου αρχιζουμε την κλάψα..."που με εστειλαν?..." "τι μου δίνουν?"...κλπ κλπ

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιουλίου 02, 2013, 04:56:14 pm »
Προς Θεού συνάδελφοι αυτό το θέμα δε δημιουργήθηκε για να αλλάξει τις γνώμες των συναδέλφων ως προς την επιλογή του κουτιού ή όχι!

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιουλίου 02, 2013, 04:56:40 pm »
To να πει κάποιος μόνο αν θα βάλει ή όχι το κουτάκι δεν λέει τίποτα. Για να βγει νόημα πρέπει να πει την ηλικία του, την οικογενειακή του κατάσταση, την ειδικότητά του, τα χρόνια του στην εκπαίδευση και το αν έχει οικονομική στήριξη από τους δικούς του (ελληνική πατέντα παγκοσμίως)...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 02, 2013, 04:59:30 pm από Green »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144