PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Περιοχές σχολείων
Νησιά
(Συντονιστές:
MARKOS
,
AntreaEirini
)
Ικαρία
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ικαρία (Αναγνώστηκε 13289 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
echronea
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Ικαρία
«
στις:
Αυγούστου 27, 2007, 04:21:52 pm »
Tweet
Συνάδελφοι, διορίστηκα φέτος στον Άγιο Ευστράτιο. Μήπως έχει υπηρετήσει κανείς εκεί και μπορεί να μου δώσει πληροφορίες; Ήθελα να μάθω πώς είναι η ζωή εκεί, ποιο είναι το κόστος ζωής, και γενικά οτιδήποτε νομίζετε ότι μπορεί να μου φανεί χρήσιμο. Ευχαριστώ.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Ικαρία
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 18:55:58 »
estelita
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #1 στις:
Αυγούστου 27, 2007, 06:52:15 pm »
Γενικά η ζωή εκεί είναι ήσυχη και αρκετά φτηνή.Τα παιδιά είναι πολύ καλά καθώς και οι υπόλοιποι κατοικοι.Δε χρειάζεται αυτοκίνητο και έχει τακτική συγκοινωνία με τη Λήμνο η οποία έχει αεροδρόμιο με καθημερινές πτήσεις. Απλά είναι αρκετά ήσυχο νησί γι΄αυτο δεν προτιμάται. Αν σου αρέσει η ηρεμία ειναι τέλειο.
Καταγράφηκε
eleftheria
Επισκέπτης
«
Απάντηση #2 στις:
Αυγούστου 28, 2007, 04:05:23 am »
Έχω την εντύπωση ότι δεν πρέπει να έχει πάνω από 150 κατοίκους το νησί. Δεν παίρνω και όρκο αλλά δεν πρέπει να είναι και πολύ περισσότεροι.
Καταγράφηκε
echronea
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #3 στις:
Αυγούστου 28, 2007, 12:26:01 pm »
Ευχαριστώ πολύ. Γενικά μου αρέσει η ηρεμία αλλά φοβόμουν μήπως οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Έχω δύο μωρά και φέτος έχω άδεια ανατροφής, πιστεύετε ότι του χρόνου που θα πάω είναι εφικτό να τα πάρω μαζί; Υπάρχει παιδικός σταθμός ή κάτι τέτοιο ή είναι καλύτερα να τα αφήσω στην Αθήνα;
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 18:55:58 »
eleftheria
Επισκέπτης
«
Απάντηση #4 στις:
Αυγούστου 28, 2007, 01:28:51 pm »
Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται ότι δεν υπάρχουν και πολλές δυνατότητες σ' αυτό το νησί. Πάρε καλύτερα τηλ. στη
Καταγράφηκε
psipsinel
Πλήρες μέλος
Φύλο:
ΠΕ70, όταν παίρνω φόρα...φόρα κατηφόρα...
«
Απάντηση #5 στις:
Αυγούστου 28, 2007, 03:02:40 pm »
Η αλήθεια είναι πως στον Άγιο Ευστράτιο θα χρειαστείς πολλή υπομονή. Έχει ησυχία και αυτό που γνωρίζω καλά είναι πως οι καθηγητές είναι παραπάνω από τους μαθητές τους. Το δημοτικό εκεί είναι μονοθέσιο, όσο για παιδικό σταθμό λίγο δύσκολο. Σίγουρα έχει νηπιαγωγείο.
Καταγράφηκε
echronea
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #6 στις:
Αυγούστου 29, 2007, 10:44:33 am »
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
Καταγράφηκε
altair
Νέο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #7 στις:
Αυγούστου 29, 2007, 11:30:59 am »
http://www.youtube.com/watch?v=hJgyaQcc9Dg
Καταγράφηκε
Η παιδεία δεν αποτελεί πλήρωσιν κάδου, αλλά αφήν λαμπτήρος...
kle
Νέο μέλος
«
Απάντηση #8 στις:
Αυγούστου 05, 2008, 12:59:26 pm »
Καταγράφηκε
psipsinel
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #9 στις:
Αυγούστου 05, 2008, 08:02:00 pm »
Λοιπόν...Έκανα εγώ στη Νικαρια οπως χαρακτηριστικά τη λενε οι ντόπιοι...Και μάλιστα όχι στον Άγιο Κήρυκο,αλλά στις Ράχες...ξέρεις εκεί που τα μαγαζιά ανοίγουν μόνο το βράδυ. Στον Άγιο τα πράγματα είναι πιο φυσιολογικά. Το κλίμα είναι καλό κι οι εκπαιδευτικοι σε όλο το νησί περνάνε καλα. Αν είσαι απο τους τυχερους και δε ζήσεις και βαρύ χειμωνα...όλα θα κυλήσουν με χαλαρους...πολύ χαλαρους ρυθμους...Κι όταν θα αρχίσει να φτιάχνει ο καιρός..θα αρχίσεις...τις εκδρομές...σε σημεία απίστευτης ομορφιάς. Το θέμα ειναι πως ειναι νησί και το νησί θέλει υπομονή. Οι ντόπιοι είναι λίγο στον κόσμο τους. Καλοί άνθρωποι,αλλά εσύ φρόντισε να είσαι τυπικη στη δουλειά σου γιατί...καμιά φορά...ξεφεύγουν λίγο απο τα όρια...στο δημοτικό που δουλευα εγώ..τους φαινόταν αδιανόητο...οτι επρεπε να φερνουν τα παιδιά πρωι πρωι στο σχολείο . Και πάλι στον Άγιο τα πράγματα είναι καλύτερα. Θα έχεις και το αεροδρόμιο κοντά...Θα μάθεις να ξεχωριζεις και τους ανέμους...Νοτιάς ή
Καταγράφηκε
paschalist
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #10 στις:
Αυγούστου 05, 2008, 08:57:56 pm »
Άπό τον "Άγιο" όπως θα ακούς να τον λένε οι ντόπιοι, έφυγα με την γυναίκα μου πρόσφατα στις 24 Ιουνίου. Είναι νηπιαγωγός και ήμουν μαζί της λόγω 2 μωρών.
Ενοίκια ακριβούτσικα, σινεμά όχι, αεροπλάνα 6 την εβδομάδα από Αθήνα μόνο με ελικοφόρα της Ολυμπιακής. Από αγορά τα μίνι μάρκετ έχουν απ΄όλα αλλά από μία μάρκα συνήθως. Το χωριό είναι σκορπισμένο και θα χρειαστείς αυτοκίνητο αλλά υπάρχει η λύση των ταξί.
Νοσοκομείο υπάρχει, παιδική χαρά στο λιμάνι, Εθνική, Αγροτική και Αλφα από τράπεζες.
Πάρα πολύ υγρασία, πολύ αέρας ασχέτως εποχής αλλά πάρα πολύ καλός κόσμος, και πάρα πολύ εξυπηρετικός αλλά δεν θα πρέπει να βιάζεσαι.
Χαλαρά.......
Καταγράφηκε
Nil homini certum est
kle
Νέο μέλος
«
Απάντηση #11 στις:
Αυγούστου 05, 2008, 10:57:20 pm »
Παιδια,σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!Να μπαινω στο κλιμα λιγο λιγο...
Καταγράφηκε
Ann7
Νέο μέλος
«
Απάντηση #12 στις:
Αυγούστου 10, 2008, 11:53:44 pm »
Γεια σας!Καλή τοποθέτιση σε όλους-ες!
Είμαι Π60 Νηπιαγωγός και διορίζομαι β'ΣΑΜΟΥ η οποία απο ότι μου είπαν περιλαμβάνει Ικαρία και Φούρνους.
Εχει κανείς καποια πληροφορία?
Ανάμεσα σε Ράχες και Αγ.Κηρυκο που ειναι καλύτερα?<Ελπίζω τους Φούρνους να τους αποφύγω...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καταγράφηκε
psipsinel
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #13 στις:
Αυγούστου 11, 2008, 12:30:23 am »
Πρώτα από όλα σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία Ann7 και ό,τι καλύτερο... Υπηρέτησα κι εγώ στην Ικαρία,μάλιστα εκεί πρωτοδιορίστηκα. Ανάμεσα σε Ράχες και Άγιο Κήρυκο,θα σου πρότεινα τον Άγιο... Τα πράγματα είναι πιο πολιτισμένα εκεί πέρα...Και δεν είναι ανάγκη να είσαι μέσα στον Άγιο, υπάρχουν σχολεία σε κοντινές αποστάσεις..που θα σου δώσουν και λίγα παραπάνω μόρια. Εγώ υπηρέτησα στις Ράχες, εκεί η αλήθεια ειναι πως γνωρίζεις την πραγματική Καριώτικη φιλοσοφία. Όλα κυλούν αργά και μόνο το ταχυδρομείο και το σχολείο ανοίγουν το πρωί. Να φανταστείς τα μπακάλικα....όπως και το υποτιθέμενο βιβλιοπωλείο ανοίγουν κατά τις 12 το μεσημέρι κι αυτό για κανένα 2ωρο. Το βράδυ,μετά τις 8...τα βρίσκεις πιο εύκολα ανοιχτά τα καταστήματα εκεί (όσα έχει δηλαδή). Από κει και πέρα...έχει κανά δυο μαγαζάκια για να βγαίνεις για καφέ-ποτό...
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Περιοχές σχολείων