Σύνολο ψηφοφόρων: 432
0 μέλη και 28 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και μένα ο κουρέας μου, για 15 τρίχες μου παίρνει 15 ευρώ.Αλλά δεν με πειράζει, γιατί νιώθω ότι η τρίχα μου είναι πιο ισχυρή από το δολάριο.Άλλωστε, τα μερεμέτια έχουν τα λεφτά!
Και στην δουλεια που είμαι είδα πώς πληρώνουν τα αει και τα τει καμία σχεση με έναν καθηγητή,και μιλάω ανα ώρα γιατι αν υπολογείσουμε οτι ο καθηγητης παίρνει 35 και 40 ευρώ την ώρα ο λογιστής σε πολυεθνικη με αει γιατι να παιρνει 8 ευρω την ώρα καθαρα!!!!!!
ειναι γυρω στα 50 ευρω την μερα. μιλαμε για 8ωρο ομως! επομενως, καλε μου φιλε και συναδελφε jack, μαλλον και συ δεν τα υπολογισες σωστα.ο μισθος μιας νεοπροσλαμβανομενης ειναι 1300 το μηνα (το πολυ), αυτο δια 25 βγαινει 52ευρω τη μερα αν τα 52 τα διαιρεσουμε δια 8 τοτε ειναι 6.5 ευρω την ωραπαλι πολλα παιρνει ο καθηγητης !!!
Δεν κάνεις όμως σωστή σύγκριση. Από τη μία συγκρίνεις παροχή υπηρεσιών χωρίς τίποτα επιπλέον και από την άλλη μηνιαίο μισθό στον οποίο συμπεριλαμβάνονται εργοδοτικές εισφορές, πληρωμένες αργίες, επιδόματα, άδειες κτλ. Αυτά πρέπει να τα ξέρεις.Η σύγκριση λοιπόν πρέπει να γίνεται με ίδιας μορφής σχέση εργασίας. Για παράδειγμα, υπολόγισε πόσο βγαίνει το ωρομίσθιο του λογιστή στη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης και θα καταλάβεις τι εννοώ. Μπορεί να βγάλεις και τριψήφιο αριθμό (σε €)!