*

Αποστολέας Θέμα: Προπονητης σε ομαδα μπασκετ και δασκαλος  (Αναγνώστηκε 6211 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος taratazoum

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • back in black
    • Προφίλ
Προπονητης σε ομαδα μπασκετ και δασκαλος
« στις: Ιουλίου 07, 2013, 11:45:17 pm »
Καλησπέρα παιδιά!Μια άσχετη ερώτηση με όσα θέματα πολύ πιο σημαντικά που τρέχουν, αλλά εχω απορία γίνεται κάποιος που είναι διορισμένος δάσκαλος να είναι και προπονητής σε ομάδα μπάσκετ τοπική (δεν ξέρω κατηγορίας β δεν θυμάμαι τι) και να παίρνει για την δουλεία του προπονητή 600 ευρώ  κάθε μήνα? Νομίζω οτι είναι πάρανομο..Αφού όταν υπέγραψε τον μόνιμό του διορισμό υπέγραψε ότι δεν έχει στο όνομα του από αλλού εισόδημα δεύτερη δουλειά εννοω..(λογικά αφου πληρώνεται νοείται ως δεύτερη δουλειά)
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
δεν ειμαι τρελλη!!!!το υπουργειο θα με οδηγησει στο ψυχιατρειο!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Προπονητης σε ομαδα μπασκετ και δασκαλος
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:19:34 »

Αποσυνδεδεμένος nikitas

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση. Εκείνη όμως;
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 08, 2013, 12:29:25 am »
Για ρώτα τον προπονητή, βοηθό θέλει;
Henry V
We few, we happy few, we band of brothers;
For he to-day that sheds his blood with me
Shall be my brother!
William Shakespeare

Αποσυνδεδεμένος miltosmpi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 08, 2013, 12:32:16 am »
Μπορεί να έχει πάρει άδεια από το ΠΥΣΠΕ.

Αποσυνδεδεμένος nikitas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 08, 2013, 12:39:17 am »
Νομίζω ότι δεν απαγορεύεται σε έναν διορισμένο εκπαιδευτικό να κάνει και δεύτερη δουλειά, φτάνει να τηρεί τη νόμιμη διαδικασία. Π.χ. αν κάνει ιδιαίτερα, να κόβει αποδείξεις, αν έχει κάποια άλλη εργασία, να δηλώνει το εισόδημά του κτλ. Νομίζω ότι θεσπίστηκε επί ΓΑΠ το συγκεκριμένο status.
Henry V
Shall be my brother!
William Shakespeare

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:19:34 »

• Έμπειρο μέλος
  • back in black
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 08, 2013, 12:41:30 am »
Χμμμ !Μου φαίνεται περίεργο...και δεν νομίζω ότι θα πάει σαν βοηθός..μπορούμε αυτό να το βρούμε κάπου..αν μπορούμε δεν πειράζε..αλλα μου φαίνονται ύποπτα παιχνίδια..Όσο για την άδεια απο το ΠΎΣΠΕ..ισχύει κατι τέτοιο..Περίεργο

• Έμπειρο μέλος
  • back in black
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 08, 2013, 12:42:04 am »
Σας ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας...

Αποσυνδεδεμένος BOYNO

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 08, 2013, 12:45:51 am »
Καλησπέρα παιδιά!Μια άσχετη ερώτηση με όσα θέματα πολύ πιο σημαντικά που τρέχουν, αλλά εχω απορία γίνεται κάποιος που είναι διορισμένος δάσκαλος να είναι και προπονητής σε ομάδα μπάσκετ τοπική (δεν ξέρω κατηγορίας β δεν θυμάμαι τι) και να παίρνει για την δουλεία του προπονητή 600 ευρώ  κάθε μήνα? Νομίζω οτι είναι πάρανομο..Αφού όταν υπέγραψε τον μόνιμό του διορισμό υπέγραψε ότι δεν έχει στο όνομα του από αλλού εισόδημα δεύτερη δουλειά εννοω..(λογικά αφου πληρώνεται νοείται ως δεύτερη δουλειά)
Για τον αθλητισμό ισχύουν διαφορερτικά δεδομένα. Μπορεί και χωρίς άδεια από το πύσδε να είναι προπονητής σε αθλητικούς συλλόγους. δεν Ξέρω αν ισχύει όμως μόνο για τους γυμναστές ή και για τις άλλες ειδικότητες
Ο έξυπνος μαθαίνει από τα λάθη των άλλων , ο βλάκας από τα δικά του.....

Αποσυνδεδεμένος crimson

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 08, 2013, 12:50:39 am »
Σχετική άδεια δίνει το ΠΥΣΠΕ σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής και δε πρέπει να ξεπερνά το προπονητικό τις 10 ώρες εβδομαδιαίως, ένα συγκεκριμένο ποσό αμοιβής που δε θυμάμαι τώρα και γραπτή βεβαίωση του διευθυντή του σχολείου ότι δε δημιουργείται πρόβλημα με την εξωδιδακτική απσχόληση. Μη συσχετίζεις όμως την άδεια για προπονητικό έργο με τα ιδιαίτερα μαθήματα. Υπάρχει ειδική μέριμνα για ειδικότητες πληροφορικής και Φυσικής Αγωγής από τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ. Για άλλη ειδικότητα που θέλει να εξασκήσει προπονητικό έργο δε γνωρίζω. Ακόμα και να μην έχει πάρει άδεια βέβαια  δε κάνει κάτι ΄΄παράνομο΄΄, δε πουλάει για παράδειγμα ναρκωτικά.

Αποσυνδεδεμένος nikitas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 08, 2013, 12:52:55 am »
Στο σχολείο που δούλευα φέτος, πάντως, υπήρχε ένας Γυμναστής, που ήταν και ταυτόχρονα προπονητής στην ποδοσφαιρική ομάδα του Φωστήρα, νομίζω, που ανέβηκε κιόλας και καθάριζε 3 χιλιαρικάκια το μήνα!
Henry V
Shall be my brother!
William Shakespeare

• Έμπειρο μέλος
  • back in black
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 08, 2013, 12:59:39 am »
 Crimson ...Ακόμα και να μην έχει πάρει άδεια βέβαια  δε κάνει κάτι ΄΄παράνομο΄΄, δε πουλάει για παράδειγμα ναρκωτικά.

Στο σχολείο που δούλευα φέτος, πάντως, υπήρχε ένας Γυμναστής, που ήταν και ταυτόχρονα προπονητής στην ποδοσφαιρική ομάδα του Φωστήρα, νομίζω, που ανέβηκε κιόλας και καθάριζε 3 χιλιαρικάκια το μήνα!

Aκριβώς γι αυτά τα επιπλέον λεφτά μιλάω και όταν αυτά τα άτομα είναι συνάδελφοι που απο μόνοι τους νομιζουν οτι δενουν και λύνουν αυτοι τα πάντα..Συγγνώμη για τα νέυρα...αλλά είναι οι ορισμοί των δασκάλων μη παιδαγωγών (όταν κοιτάνε να φάνε απλα)..συγγνώμη και πάλι
ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Αποσυνδεδεμένος demeb

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 08, 2013, 01:54:43 am »
Αντιθέτως είναι δυνατή η χορήγηση άδειας στους εκπαιδευτικούς Φυσικής αγωγής προκειμένου να διδάξουν σε Αθλητικά Σωματεία, εφ` όσον αυτά δεν περιλαμβάνονται στην περιοριστική απαρίθμηση των φροντιστηρίων, ενώ το μάθημα της Φυσικής Αγωγής δεν είναι εκ των διδασκομένων στα φροντιστήρια (Σχετ. 5/1998 γνωμ. Ν.Σ.Κ.).

Αποσυνδεδεμένος kirea

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 08, 2013, 07:35:30 am »

AΣΚΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας Ν3528/2007

Άρθρο 31 :Άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή

1. Μετά από άδεια ο υπάλληλος μπορεί να ασκεί ιδιωτικό έργο ή εργασία με αμοιβή, εφόσον συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας του.
2. Η άδεια χορηγείται για συγκεκριμένο έργο ή εργασία μετά από σύμφωνη αιτιολογημένη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου και μπορεί να ανακαλείται με τον ίδιο τρόπο. Η άδεια στους υπαλλήλους του Δημοσίου χορηγείται από τον οικείο υπουργό και στους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου από το ανώτατο μονομελές όργανο διοίκησης και αν δεν υπάρχει τέτοιο όργανο, από τον πρόεδρο του συλλογικού οργάνου διοίκησης.
3. Δεν επιτρέπεται στον υπάλληλο η κατ’ επάγγελμα άσκηση εμπορίας.
4. Ειδικές απαγορευτικές διατάξεις διατηρούνται σε ισχύ.
Άρθρο 32: Συμμετοχή σε εταιρείες

1. Ο υπάλληλος υποχρεούται να δηλώνει στην υπηρεσία του τη συμμετοχή του σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου οποιασδήποτε μορφής, εκτός των σωματείων και των κοινωφελών ιδρυμάτων.
2. Απαγορεύεται ο υπάλληλος να μετέχει σε οποιαδήποτε εμπορική εταιρεία προσωπική, περιορισμένης ευθύνης ή κοινοπραξία ή να είναι διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας ή διαχειριστής οποιασδήποτε εμπορικής εταιρείας. Μετά από άδεια ο υπάλληλος μπορεί να μετέχει στη διοίκηση ανώνυμης εταιρείας ή γεωργικού συνεταιρισμού με την επιφύλαξη του προηγούμενου εδαφίου. Η άδεια χορηγείται με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 31 του παρόντος.
3. Απαγορεύεται η απόκτηση από υπάλληλο, σύζυγο του ή ανήλικα τέκνα τους μετοχών ανωνύμων εταιρειών που υπάγονται στον ειδικό έλεγχο της υπηρεσίας του. Ο υπάλληλος που κατά το διορισμό ο ίδιος ή σύζυγος του ή ανήλικα τέκνα του κατέχουν μετοχές ανωνύμων εταιρειών οι οποίες εμπίπτουν στην απαγόρευση του προηγούμενου εδαφίου ή τις αποκτά κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, λόγω κληρονομιάς, υποχρεούται να υποβάλει σχετική δήλωση στην υπηρεσία του και εντός ενός έτους είτε να τις μεταβιβάσει είτε να ζητήσει τη μετακίνηση του σε άλλη αρχή της υπηρεσίας του ή τη μετάταξη του σε άλλη δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Η μετακίνηση ή μετάταξη είναι υποχρεωτική για την υπηρεσία του και διενεργείται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 66 και 74 του παρόντος. Κατά το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών ή την ολοκλήρωση της μετάταξης του, ο υπάλληλος εμπίπτει στο κώλυμα συμφέροντος του άρθρου 36 του παρόντος.
4. Διατηρούνται σε ισχύ ειδικές διατάξεις που αναφέρονται σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου της παρ. 2 του παρόντος άρθρου και θεσπίζουν πρόσθετους περιορισμούς για τους υπαλλήλους.
5. Επιτρέπεται η συμμετοχή υπαλλήλων με την υπηρεσιακή τους ιδιότητα σε συνεταιρισμούς ή στη διοίκηση ανωνύμων εταιρειών ή εταιρειών περιορισμένης ευθύνης, οι οποίες ελέγχονται από το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Ο.Τ.Α. και τις δημόσιες επιχειρήσεις, όταν τούτο προβλέπεται από ειδικές διατάξεις.
Α. Άρθρο 35 : Κατοχή δεύτερης θέσης

Παραγραφ.1. Απαγορεύεται ο διορισμός υπαλλήλου , με οποιαδήποτε σχέση, σε δεύτερη θέση:
Α) Δημόσιας υπηρεσίας
Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 08, 2013, 08:27:55 am »
Kαι ποιός θα ελέγξει αν η απασχόλησή του είναι μόνο 10 ώρες την εβδομάδα; Θα τον χρονομετρήσουν; Τουλάχιστον να τα δηλώνει. Γιατί υπάρχουν και αυτοί που τα παίρνουν μαύρα και αφορολόγητα.

• Έμπειρο μέλος
  • back in black
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 08, 2013, 09:43:07 am »
E

AΣΚΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας Ν3528/2007

Άρθρο 31 :Άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή

1. Μετά από άδεια ο υπάλληλος μπορεί να ασκεί ιδιωτικό έργο ή εργασία με αμοιβή, εφόσον συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας του.
2. Η άδεια χορηγείται για συγκεκριμένο έργο ή εργασία μετά από σύμφωνη αιτιολογημένη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου και μπορεί να ανακαλείται με τον ίδιο τρόπο. Η άδεια στους υπαλλήλους του Δημοσίου χορηγείται από τον οικείο υπουργό και στους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου από το ανώτατο μονομελές όργανο διοίκησης και αν δεν υπάρχει τέτοιο όργανο, από τον πρόεδρο του συλλογικού οργάνου διοίκησης.
3. Δεν επιτρέπεται στον υπάλληλο η κατ’ επάγγελμα άσκηση εμπορίας.
4. Ειδικές απαγορευτικές διατάξεις διατηρούνται σε ισχύ.
Άρθρο 32: Συμμετοχή σε εταιρείες

1. Ο υπάλληλος υποχρεούται να δηλώνει στην υπηρεσία του τη συμμετοχή του σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου οποιασδήποτε μορφής, εκτός των σωματείων και των κοινωφελών ιδρυμάτων.
2. Απαγορεύεται ο υπάλληλος να μετέχει σε οποιαδήποτε εμπορική εταιρεία προσωπική, περιορισμένης ευθύνης ή κοινοπραξία ή να είναι διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας ή διαχειριστής οποιασδήποτε εμπορικής εταιρείας. Μετά από άδεια ο υπάλληλος μπορεί να μετέχει στη διοίκηση ανώνυμης εταιρείας ή γεωργικού συνεταιρισμού με την επιφύλαξη του προηγούμενου εδαφίου. Η άδεια χορηγείται με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 31 του παρόντος.
3. Απαγορεύεται η απόκτηση από υπάλληλο, σύζυγο του ή ανήλικα τέκνα τους μετοχών ανωνύμων εταιρειών που υπάγονται στον ειδικό έλεγχο της υπηρεσίας του. Ο υπάλληλος που κατά το διορισμό ο ίδιος ή σύζυγος του ή ανήλικα τέκνα του κατέχουν μετοχές ανωνύμων εταιρειών οι οποίες εμπίπτουν στην απαγόρευση του προηγούμενου εδαφίου ή τις αποκτά κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, λόγω κληρονομιάς, υποχρεούται να υποβάλει σχετική δήλωση στην υπηρεσία του και εντός ενός έτους είτε να τις μεταβιβάσει είτε να ζητήσει τη μετακίνηση του σε άλλη αρχή της υπηρεσίας του ή τη μετάταξη του σε άλλη δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Η μετακίνηση ή μετάταξη είναι υποχρεωτική για την υπηρεσία του και διενεργείται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 66 και 74 του παρόντος. Κατά το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών ή την ολοκλήρωση της μετάταξης του, ο υπάλληλος εμπίπτει στο κώλυμα συμφέροντος του άρθρου 36 του παρόντος.
4. Διατηρούνται σε ισχύ ειδικές διατάξεις που αναφέρονται σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου της παρ. 2 του παρόντος άρθρου και θεσπίζουν πρόσθετους περιορισμούς για τους υπαλλήλους.
5. Επιτρέπεται η συμμετοχή υπαλλήλων με την υπηρεσιακή τους ιδιότητα σε συνεταιρισμούς ή στη διοίκηση ανωνύμων εταιρειών ή εταιρειών περιορισμένης ευθύνης, οι οποίες ελέγχονται από το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Ο.Τ.Α. και τις δημόσιες επιχειρήσεις, όταν τούτο προβλέπεται από ειδικές διατάξεις.
Α. Άρθρο 35 : Κατοχή δεύτερης θέσης

Παραγραφ.1. Απαγορεύεται ο διορισμός υπαλλήλου , με οποιαδήποτε σχέση, σε δεύτερη θέση:
Α) Δημόσιας υπηρεσίας

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182594
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)