PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Φροντιστήρια
(Συντονιστής:
MARKOS
)
Πρόβλημα σε Φροντιστήριο
Τελευταία νέα
Προσλήψεις 667 εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ02 και ΠΕ03 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης [άρθρο 86 του ν. 4547/2018 (Α’ 102), όπως ισχύει], για το σχολικό έτος 2024-2025
Πρόσκληση μόνιμων εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ), για το σχ. έτος 2024-2025
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2024-2025
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2024-2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Πρόβλημα σε Φροντιστήριο (Αναγνώστηκε 3621 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
zauro
Νέο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
Πρόβλημα σε Φροντιστήριο
«
στις:
Ιούλιος 09, 2013, 12:24:04 πμ »
Tweet
Καλησπέρα σε όλους, ελπίζω να δημιουργώ το post σε σωστό σημείο, το έψαξα όσο περισσότερο μπορούσα ώστε να είναι σωστό. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Τα τελευταία 3 χρόνια εργαζόμουν σε ένα φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης με 9,5 ευρώ ωρομίσθιο χωρίς όμως δώρα και επιδόματα, χωρίς να πληρώνομαι τις αργίες. Θέματα που πάντα δημιουργούσαν προστριβές ανάμεσα σε εμένα και στον εργοδότη. Το σημείο όμως που έφερνε τις περισσότερες διαμάχες ήταν τα ένσημα που μου δήλωνε, το 1/3 των πραγματικών. Φέτος, λοιπόν, τον Μάιο και ενώ μας είχε καθυστερήσει τις πληρωμές κατά ένα μήνα, π.χ. τέλος Μαίου περιμέναμε να πληρωθούμε τον Απρίλιο, μας ανάγκασε να υπογράψουμε μία υπεύθυνη δήλωση σε ΚΕΠ εκβιαστικά ότι δεν μας χρωστάει καθόλου χρήματα προκειμένου να πληρωθούμε για τον Απρίλιο. Μία βδομάδα πριν (1/7) και ενώ ήμαστε σε συνέλευση καθηγητών για τα θερινά τμήματα (ενώ είχαν ξεκινήσει 1,5 βδομαδα πριν και δεν μας είχε κάνει πρόσληψη ακόμα) ήρθα σε ρήξη μαζί του καθώς δημιούργησε κάτι κανόνες και μου ανακοίνωσε ότι για τιμωρία θα υπάρξει 2μηνη καθυστέρηση μισθού και θα πληρωθώ για τον Μάιο τέλος Σεπτέμβρη.... φυσικά και δεν το δέχτηκα και αποχώρησα. Το πρόβλημά μου είναι το εξής : θα τα χάσω τα χρήματά μου για Μάιο και Ιούνιο; λόγω αυτού του χαρτιού που υπέγραψα; Για τα επαναληπτικά του Ιουνίου δεν μου είχε κάνει πρόσληψη μετά τη λήξη της σύμβασής μου 15 Μαΐου. Γενικά έχει πολύ λερωμένη τη φωλιά του, ανύπαρκτα ένσημα, υπογράφει μόνος του τις συμβάσεις και τις προσλήψεις, 1 ώρα αντί για 45 διδακτική, δεν πληρώνει τις αργίες, αργεί να κάνει προσλήψεις και άλλα πολλά. Ποια είναι η καλύτερη πολιτική για να πάρω τα χρήματά μου και να μην τον ξαναδώ μπροστά μου;;; Συγνώμη αν σας κούρασα
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Πρόβλημα σε Φροντιστήριο
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 02:38:21 »
miltosmpi
Πλήρες μέλος
«
Απάντηση #1 στις:
Ιούλιος 09, 2013, 01:03:07 πμ »
Απευθύνσου στην Επιθεώρηση Εργασίας της περιοχής του φροντιστηρίου. Τα πρόστιμα στη σημερινή εποχή είναι πολύ μεγάλα. Συμβουλέψου και κάποιον δικηγόρο.
Καταγράφηκε
constans
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
ΠΕ 04 01
«
Απάντηση #2 στις:
Ιούλιος 09, 2013, 11:03:29 πμ »
Όπως πολύ σωστά είπε και ο συνάδελφος πήγαινε στην Επιθεώρηση Εργασίας.Εκεί θα σου πουν τι θα κάνεις και για αρχή θα κάνουν σύσταση σε εκείνον υπενθυμίζοντας του τις υποχρεώσεις του.Εάν αυτός δε συμμορφωθεί τότε θα κάνεις καταγγελία.
Καταγράφηκε
fiore
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #3 στις:
Ιούλιος 09, 2013, 01:37:27 μμ »
μια σκέψη κάνω εκτός από την επιθεώρηση εργασίας, ίσως να έρθεις σε επαφή με κάποιο σύλλογο εργαζομένων εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια. Αν μένεις σε μεγάλη πόλη ίσως να υπάρχει και να έχουν αντιμετωπίσει και άλλοι συνάδελφοί σου αντίστοιχο πρόβλημα με κάποιον εργοδότη....
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 02:38:21 »
zauro
Νέο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #4 στις:
Ιούλιος 09, 2013, 09:34:12 μμ »
έχω μπλέξει με παρανοϊκό τελικά, όποτε του τηλεφωνό μου λέει να μην μιλάμε σε τηλέφωνο γιατί μπορεί να τον ηχογραφώ και όταν πηγαίνω από εκεί με ψάχνει για μαγνητόφωνα.... και για χρήματα τίποτα, με έχει φτάσει στο αμήν. Θα κοιτάξω στο σύλλογο, θα ανέβω κέντρο αύριο που είδα ότι είναι ανοικτά μπας και βρω κάποια λύση.
Καταγράφηκε
Isla
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #5 στις:
Ιούλιος 11, 2013, 08:58:03 πμ »
Στην Επιθεώρηση Εργασίας να πας κατ' αρχήν. Αν αυτοί δεν κάνουν τίποτα, δεν πρόκειται να σε σώσει ο σύλλογος.
Καταγράφηκε
TEO FYSIKOS
Πλήρες μέλος
«
Απάντηση #6 στις:
Ιούλιος 11, 2013, 09:33:52 πμ »
Οταν σας πληρωνε την εξοφληση καθε μηνα υπογραφατε πουθενα; αν ναι μπορεις να αποδειξεις οτι δεν πληρωθηκες αν οχι κακως υπεγραψες το χαρτι γιατι μπορει να ισχυρηστει οτι σε πληρωσε. οταν εγω ειχα παει στην επιθεωρηση για κατι αναλογο τον καλεσε επιθεωρηση εργασιας δεν παρουσιαστηκε. Κινηθηκε η νομικη οδος και το δικαστηριο εγινε μετα απο 9 μηνες. Μεσα στους 9 αυτους μηνες με ειχε ξοφλησει γιατι αρνηθηκα να παρω και να βαλω στην εφορια την βεβαιωση αποδοχων για χρηματα που δεν ειχα παρει .
Καταγράφηκε
0401
Προχωρημένο μέλος
«
Απάντηση #7 στις:
Ιούλιος 11, 2013, 01:36:18 μμ »
Εύβοια: Φροντιστήριο... ''Κωσταλέξι'' - Κλείδωσαν τους μαθητές για να μην γίνει έλεγχος!
11-7-2013
Η επιθεώρηση εργασίας ανακάλυψε τεράστια φοροδιαφυγή - Οι ιδιοκτήτες του φροντιστηρίου κατηγορούνται ότι εισέπρατταν χιλιάδες ευρώ με πλαστές υπογραφές!
Ένα ιδιότυπο εκπαιδευτικό "Κωσταλέξι" αποκάλυψε στην
Χαλκίδα
κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μιχάλη Κουρουτό, που μετέβη σε φροντιστήριο μαζί με μέλη της τοπικής Επιθεώρησης Εργασίας και εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας μετά από καταγγελίες εκπαιδευτικών.
Οι αποκαλύψεις για το φροντιστήριο προκαλούν ιδιαίτερη αίσθηση στην Εύβοια
Σύμφωνα με το eviazoom, η ιδιοκτησία του κλείδωσε στον πρώτο όροφο τους μαθητές, ώστε να μην πραγματοποιηθεί ο έλεγχος της Επιθεώρησης Εργασίας, με σαφή κίνδυνο ακόμη και για την ασφάλεια των παιδιών. Κάτω από την απειλή της επέμβασης της αστυνομίας ο όροφος άνοιξε και στον έλεγχο που ακολούθησε καταγράφηκαν βαρύτατες παραβάσεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το συγκεκριμένο φροντιστήριο δεν τηρούσε μαθητολόγιο, οι εκπαιδευτικοί δεν ήταν δηλωμένοι σε καμιά δημόσια αρχή, ενώ οι ιδιοκτήτες του είναι παράλληλα και ιδιοκτήτες ιδιωτικού σχολείου, γεγονός που απαγορεύει ρητά η νομοθεσία. Αποκαλύφθηκε ακόμη τεράστια φοροδιαφυγή με τους ιδιοκτήτες να εισπράτουν χιλιάδες ευρώ με πλαστές υπογραφές!
Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του φροντιστηρίου, χαρακτηρίζουν γελοιότητες τις καταγγελίες και το πόρισμα της Επιθεώρησης εργασίας. Κάνουν λόγο για κομματική δίωξη από το ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζουν ότι θα αποδείξουν την αθωότητά τους στα δικαστήρια.
http://gr.news.yahoo.com/
εύβοια-φροντιστήριο-κωσταλέξι-κλείδωσαν-τους-μαθητές-για-να-100020452.html
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης