0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να πραγματοποιηθούν 8500 περίπου προσλήψεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και στην ειδική αγωγή. Το παραπάνω προκύπτει από την κοινή υπουργική απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 3.24641/Οικ.3.1574, της 26ης Αυγούστου του 2013 η οποία φέρει και την υπογραφή του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου. Το πρόγραμμα έχει συνολικό κόστος 216.000.000 ευρώ και στο Υπουργείο Παιδείας αντιστοιχεί το 19% του ποσού δηλαδή 41.000.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ η πράξη για το Υπουργείο Παιδείας έχει ως στόχο " την υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μαθητές που οι οικογένειες τους δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση".Στο έγγραφο προσδιορίζονται και οι υπηρεσίες όπου θα γίνουν οι προσλήψεις. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι "αντικείμενο της πράξης είναι η δημιουργία απασχόλησης μέσω της πρόσληψης προσωπικού (εφεξής ωφελούμενοι/ες), για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε Δήμους, Περιφέρειες, Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες δημόσιες υπηρεσίες". Στο άρθρο 2 παράγραφο 2 ορίζεται ότι για τον τομέα αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το χρονικό διάστημα απασχόλησης των ωφελουμένων δύναται να ανέλθει κατά ανώτατο όριο έως έξι (6) μήνες και δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες ώστε με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούν οι ανάγκες για ένα μεγάλο τμήμα του σχολικού έτους. Δικαιούχος από το μέρος του Υπουργείου Παιδείας είναι η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων η οποία έχει πραγματοποιήσει προγράμματα όπως:1."Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες"2.Διαπολιτισμικές Εκπαιδευτικές Δράσεις στη
Καλά κάνουμε και είμαστε καχύποπτοι πλέον για τα πάντα. Από την άλλη κάποια στιγμή σε 2-3 χρόνια τα χρήματα του εσπα τέλος!
καλημερα.....χτες μιλησα με τον αιρετο της Ηλειας και μου ειπε οτι στη β φαση θα παρει γυρω στα 90 ατομα και μετα μεσω εσπα καποιους....τον ρωτησα αν εχω ελπιδες με τη σειρα που εχω στο πινακα και μου ειπε πολυ δυσκολο να δουλεψω φετος......κ εκτος αυτου ακουω τον μονιμο συναδελφο μου που ηταν αναπληρωτης για 4 μηνες και μετα μονιμοποιηθηκε και μεχρι σημερα εχει μισθο 1300ε περιπου κι αναρωτιεμαι εγω που παριστανω τον πλανοδιο για 4 χρονια με τον μισθο των 900 και για αλλους ισως και των 800 ....συν το γεγονος οτι θελω να φτιαξω τη ζωη μου(οικογενεια, παιδια κτλ)ποιος ο λογος να σκαω και να νοιαζομαι για την ελληνικη εκπαιδευση οταν το συστημα με πεταει εκτος??ποιος ο λογος να περιμενω πανω σε ενα υπολογιστη και να ελπιζω μηπως γινει κατι και αλλαξει η κατασταση????μηπως τελικα ολο αυτο ειναι ενας εφιαλτης που απλα θα περασει και ολα καλα...τελικα ενω ειμαι τοσο αισιοδοξο ατομο λεω δεν αξιζει ουτε η ταλαιπωρια ουτε τα λεφτα....και σκεφτομαι για πρωτη φορα την ζωη μου στο εξωτερικο.....συγνωμη για το μεγαααααααλο μνμ...ηθελα καπου να βγαλω τον πονο μου.......καλη επιτυχια σε ολους και ευχομαι τα καλυτερα....