0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: luxe στις Αυγούστου 04, 2013, 08:45:32 pmέγώ λέω να καταργηθούν τα φιλολογικά ΜάρκοΑς καταργηθούν. Ετσι που διδασκονται, με τις οδηγιες και το περιεχομενο απο το παιδαγωγικο ινστιτουτο....για κλαματα είναι.....
έγώ λέω να καταργηθούν τα φιλολογικά Μάρκο
Εγώ καταλαβαίνω το εξής και θα κινηθώ στο αντίθετο ρεύμα από τους περισσότερους.Την πληροφορική (ειδικότητα μου) και τα αγγλικά το υπουργείο θεωρεί οτι κουτσά στραβά όλοι οι μελλοντικοί εργαζόμενοι πρέπει να τα κατέχουν σε ένα έστω μέτριο επίπεδο. Γι' αυτό στην ουσία δεν τα καταργεί αλλά τα μεταθέτει σε χαμηλότερη βαθμίδα εκπαίδευσης αυξάνοντας την παρουσία τους σε δημοτικά και γυμνάσια και μάλλον θα ανοίξει και η δυνατότητα κτήσης τίτλου πιστοποίησης μέσω του σχολείου (στην Γ Γυμνασίου). Οι συνολικές ώρες πάνω κάτω θα μείνουν ίδιες.
οποιοδήποτε μάθημα, ακόμα και η φυσική, όταν δεν εξετάζεται πανελλαδικά, ώρα του παιδιού είναι.
Συνάδελφε...δεν ευθύνεται το μάθημα αλλά ο εκάστοτε εκπαιδευτικός....μη λέμε λοιπόν εύκολα λόγια.
(...) Ετσι που διδασκονται, με τις οδηγιες και το περιεχομενο απο το παιδαγωγικο ινστιτουτο....
Αναφέρομαι στη συνάδελφο Κυκλάμινο που είπε απαντώντας σε σένα ότι τα φιλολογικά είναι ..."η ώρα του παιδιού". Πέραν τούτου ουδέν.
Τα αγγλικά ΔΕΝ καταργούνται στο Λύκειο!!!! Οι 2 ώρες της ξένης γλώσσας αφορούν κατ' επιλογήν αγγλικά (1η γλώσσα), γαλλικά ή γερμανικά (2ες ξένες γλώσσες). Πιο απλά ο μαθητής θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ αγγλικών, γαλλικών και γερμανικών να διδαχτεί μία μόνο από αυτές τις γλώσσες για 2 ώρες την εβδομάδα. Κάτι που σημαίνει ότι τα αγγλικά δεν καταργούνται αλλά γίνονται επιλογής. Στην ουσία οι ώρες των αγγλικών δεν χάνονται αφού το 90% των μαθητών θα τα επιλέγει έναντι των άλλων 2 γλωσσών.
Εγω Ματίνα μου, φοβαμαι πιο πολυ εμας, παρα αυτους που μας κυβερνουν... γιατι δεν βλεπω να βρισκει εφαρμογή το "αλλήλων τα βάρη βαστάζετε" (= να εχετε μεταξύ σας αλληλεγγύη)