0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θεωρώ ότι μέσα από το πείραμα μπορούν να καταλάβουν καλύτερα τη θεωρία!Γι' αυτό σε κάποιες ενότητες όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα, να ξεκινάμε από τα πειράματα!!
Αν και φοβάμαι ότι στην Ελλάδα προβληματίζει ελάχιστους (ειδικά στο υπουργείο), απλά "δε βαριέσαι αδερφέ.. η ύλη να βγει μωρέ!"
Υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις, αλλά αν δεν θέλεις να ρίξεις τα παιδιά κατευθείαν στα βαθιά, και παράλληλα θέλεις να τους κεντρίσεις το ενδιαφέρον, επιλέγεις το πείραμα. Οπότε, θα ενδιαφερθούν περισσότερο στην αρχή, ίσως κατανοήσουν καλύτερα το φυσικό φαινόμενο που παρατηρούν και μετρούν, και τελικά θα κατανοήσουν πιο εύκολα την αντίστοιχη θεωρία.Αυτά για τις μικρές τάξεις. Γενικά, το ζήτημα της σωστής διδασκαλίας των φυσικών επιστημών (και ανάλογα την ηλικιακή κατηγορία) προβληματίζει δεκαετίες τους ειδικούς της διδακτικής φ.ε. παγκόσμια. Αν και φοβάμαι ότι στην Ελλάδα προβληματίζει ελάχιστους (ειδικά στο υπουργείο), απλά "δε βαριέσαι αδερφέ.. η ύλη να βγει μωρέ!"
Για το παραπανω τελικα οι αποψεις διιστανται. Καποιοι υποστηριζουν οτι πρεπει να προηγηται μια θεωρητικη εισαγωγη και μετα το πειραμα ως επιβεβαιωση και καποιοι αλλοι την καθοδηγουμενη πειραματικη ανακαλυψη της θεωριας.Το δευτερο αν και δυσκολοτερο θεωρω οτι ειναι εποικοδομητικοτεροΑυτο ειναι το μονο σιγουρο. Περα απ'το να βγει η υλη των πανελληνιων το Υπουργειο δεν ενδιαφερεται καν αν γινονται μαθηματα στη διαρκεια του ετους
Φυσική με πειράματα.Πιστεύετε ότι ένας Μαθηματικός μπορεί να διδάξει το μάθημα αυτό;
http://micro-kosmos.uoa.gr/gr/gr-index.htmλειτουργείκαλή αρχή