0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ikaria, θα πω ότι τ' αρχαία διδάσκονται με τρόπο που κάνουν το μάθημα αποκρουστικό. Παπαγαλία κατά 95%!!! Ναι, οι καθηγητές που τα έγραψαν δεν έχουν μπει σε τάξη ποτέ... μόνο στ΄αμφιθέατρα και σίγουρα θα νομίζουν ότι έχουν γράψει αριστουργήματα... Από την άλλη, όμως, οι μαθητές ενδιαφέρονται για την Ελένη του Ευριπίδη από μετάφραση και θα ήθελαν πολύ να διδαχτούν και κωμωδία, αλλά πρέπει να κάνουμε τα Φιλοσοφικά Κείμενα, άκρως ανιαρά συνήθως για τους μαθητές. Τελικά, επειδή ένα μάθημα δεν έχει κατάλληλα εγχειρίδια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταργηθεί....
Επίσης, θα συμφωνήσω με κάποιους συναδέλφους, για πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα, ή κυλιόμενο. Κατα προτίμηση ξένες γλώσσες, πληροφορική το απόγευμα. Άνοιγμα του σχολείου το απόγευμα ήδη φροντιστηριακού χαρακτήρα υποχρεωτικό για ξένες γλώσσες, πληροφορική(Αλλά δεν το κάνουν για να μην κλείσουν τα ιδιωτ. φροντηστήρια).
Παράθεση από: Ikaria στις Αυγούστου 07, 2013, 05:28:02 pmΕπίσης, θα συμφωνήσω με κάποιους συναδέλφους, για πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα, ή κυλιόμενο. Κατα προτίμηση ξένες γλώσσες, πληροφορική το απόγευμα. Άνοιγμα του σχολείου το απόγευμα ήδη φροντιστηριακού χαρακτήρα υποχρεωτικό για ξένες γλώσσες, πληροφορική(Αλλά δεν το κάνουν για να μην κλείσουν τα ιδιωτ. φροντηστήρια).Ετσι θα επρεπε να ειναι! Διοτι τωρα τα παιδια κανουν μαθηματα ιδιωτικα για να μπορεσουν να μαθουν μια ξενη γλωσσα. Ποσα μπορουν να μαθουν στο σχολειο με τους 25 μαθητες διαφορετικων επιπεδων στο ιδιο τμημα; Αντιθετα, στις αλλες Ευρωπαϊκες χωρες μαθαινουν την ξενη γλωσσα μονο με τη διδασκαλια στο σχολειο!
Εγώ στο σχολείο έμαθα τη δεύτερη ξένη γλώσσα, και σε τμήμα με πολύ περισσότερους από 25 μαθητές. Είναι και θέμα διάθεσης του καθηγητή και επιπέδου τμήματος. Στο ίδιο τμήμα υπήρχαν και συμμαθητές μου που πήγαιναν φροντιστήριο για τη γλώσσα αυτή και άλλοι, όπως εγώ που την κάναμε πρώτη φορά. 5 συμμαθητές μου και εγώ δώσαμε και πήραμε και το αντίστοιχο πτυχίο επιπέδου 'καλή'.