*

Αποστολέας Θέμα: Διοριστέοι 2008 -αδιόριστοι  (Αναγνώστηκε 32212 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος biov

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διοριστέοι 2008 -αδιόριστοι
« Απάντηση #112 στις: Αυγούστου 23, 2014, 01:29:21 am »
Ήδη το δημόσιο και το κυνήγι της μονιμότητας μου πήρε την ενέργεια δέκα χρόνων από τη ζωή μου ενώ θα μπορούσα να έχω χτισει κάτι στον ιδιωτικό τομέα στον οποίο είχα πάντα ανοίγματα λόγω εργατικότητας και προσόντων, φοβάμαι ότι μετά από δέκα χρόνια το μόνο που θα 'χω κερδίσει είναι μια αμφιβόλου πλέον μονιμότητας θέση. τεράστια ψυχική και σωματική ακόμα ταλαιπωρία ενώ  θα έχω σπαταλήσει άλλα δέκα χρόνια σε κάτι που ξεκίνησε ως μια καλή προοπτική (σχολείο, άδεια το καλοκαίρι, καλά χρήματα και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε σχέση με άλλες δουλειές) και κατέληξε ...όπως κατέληξε.

Γιατι να ξοδεψεις τοσα πολλα χρονια, συναδελφισσα; Ο μονος περιορισμος ειναι να μην παραιτηθεις το πρωτο ετος μετα τον διορισμο! Αν δεις οτι τα πραγματα δεν ειναι οπως τα θελεις, δεν δεσμευεσαι να παραμεινεις! Αντε, καλο διορισμο! :D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:15:13 »

Αποσυνδεδεμένος agglikis

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Αυγούστου 23, 2014, 01:36:18 am »
Αγαπητέ μου Lasid το ότι θα άκουγα το "παντρέψου" και εδώ εκτός άλλων χώρων, έ ,αυτό δεν το περίμενα!!!! :D

Σ'ευχαριστώ θερμά, θα τα σκεφτώ όλα αυτά. Όντως η ανεργία δεν παλεύεται και η υγεία προέχει!

Πού ξέρεις μπορεί να ανοίξουν βολικές θέσεις φέτος, πολύ φορτσάτο τον βλέπω το Λοβέρδο να διορθώσει τα κακώς κείμενα γενικά στο υπουργείο αν και προς το παρόν ...του ξεφεύγει η βασική γνώση. Τέλοσπάντων, ίδωμεν όπως είπα!

Ειλικρινά ευχαριστώ. Ελπίζω να φανώ και εγώ τόσο χρήσιμη σε άλλους συναδέλφους εδώ!

Ναι, biov αλλά μετά δε θα μπορώ πια να δουλέψω αναπληρώτρια αν παραιτηθώ μετά από ένα ή ΄δυο χρόνια. Στην αγγλική θέλουμε κανά οχτάρι χρόνια για να πάμε ....Ελευσίνα, απ'ότι έχω μάθει.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Αυγούστου 23, 2014, 01:44:08 am »
Αγαπητέ μου Lasid το ότι θα άκουγα το "παντρέψου" και εδώ εκτός άλλων χώρων, έ ,αυτό δεν το περίμενα!!!! :D

Σ'ευχαριστώ θερμά, θα τα σκεφτώ όλα αυτά. Όντως η ανεργία δεν παλεύεται και η υγεία προέχει!

Πού ξέρεις μπορεί να ανοίξουν βολικές θέσεις φέτος, πολύ φορτσάτο τον βλέπω το Λοβέρδο να διορθώσει τα κακώς κείμενα γενικά στο υπουργείο αν και προς το παρόν ...του ξεφεύγει η βασική γνώση. Τέλοσπάντων, ίδωμεν όπως είπα!

Ειλικρινά ευχαριστώ. Ελπίζω να φανώ και εγώ τόσο χρήσιμη σε άλλους συναδέλφους εδώ!

Ναι, biov αλλά μετά δε θα μπορώ πια να δουλέψω αναπληρώτρια αν παραιτηθώ μετά από ένα ή ΄δυο χρόνια. Στην αγγλική θέλουμε κανά οχτάρι χρόνια για να πάμε ....Ελευσίνα, απ'ότι έχω μάθει.

Αποσυνδεδεμένος tzhna

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 06 & TE16
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Αυγούστου 23, 2014, 01:50:36 am »
agglikis,
καταλαβαίνω απόλυτα τη θέση σου και επειδή σκέφτομαι εσάς που είτε είστε διοριστέοι Ασεπ του 2008 είτε αναπληρωτές επί χρόνια και επειδή έχω φίλους των παραπάνω κατηγοριών και συζητώ με αυτούς, τα τελευταία χρόνια πάντα θέτω αυτό το θέμα: Ειδικά γι αυτούς που έχουν επιλέξει να βρίσκονται αναπληρωτές/ωρομίσθιοι στην ή τριγύρω στην περιοχή τους έχοντας και κάποιες άλλες παράλληλες δουλειές, τελικά αξίζει να πανε μακριά -πλέον για άγνωστο πόσο- και σε μεγάλη σχετικά ηλικία γκρεμίζοντας ότι έχουν χτίσει στον τόπο τους από επαγγελματικές (αν όχι προοπτικές, τουλάχιστον) άκρες μέχρι σχέσεις -για να μη μιλήσω για οικογένειες;
Εγώ απάντηση δεν έχω, ούτε συμβουλές ακριβώς αλλά θέτω το ζήτημα "ΠΟΥ θα διαλέξει να τοποθετηθεί ανάμεσα στις επιλογές που του δίνονται".

Όταν ήταν να διοριστώ είχα κι εγώ ενδοιασμούς για το αν πρέπει να το αφήσω μια χρονιά και να πάω αργότερα. Και φαντάσου τότε μπορούσες να σκεφτείς τέτοιες πολυτέλειες. Παρόλα αυτά δεν το έκανα και κανένας δεν μου το πρότεινε. Από τη στιγμή που το αποφάσισα και εφόσον θα ήταν έτσι κι αλλιώς μακριά η θέση μου, θέλησα να δοκιμάσω να ζήσω σε νησί, ήξερα όμως ότι δεν θα ήταν κάτι μόνιμο. Τα πράγματα όμως άλλαξαν και οι περισσότεροι ξέμειναν εκεί και κοντεύουν δεκαετία. Και γι αυτό επιμένω στο ΠΟΥ.

Επίσης πρέπει να σκεφτείς ως αδιόριστη το οικονομικό αλλά και άλλα θέματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού- το οποίο ξέρω πόσο μακρύ είναι αφού φροντιστήρια και λοιπά διαρκούν στην καλύτερη 8 μήνες. Αλλά και από την άλλη μεριά ότι τα χρήματα που βγάζει κάποιος που απασχολείται ως αναπληρωτής + ιδιαίτερα, ΙΕΚ κλπ ουδεμία σχέση δεν έχουν με τον μισθό του μόνιμου.

Καλή φώτιση!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:15:13 »

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #116 στις: Αυγούστου 23, 2014, 01:59:15 am »
εγω παντως θα σου ελεγα οτι και ο Λαζαρος. μην το αφησεις. ειναι κριμα μετα απο τοσα χρονια που παιδευτηκαμε ν'αφηνεις αυτο για το οποιο παλεψες.
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος agglikis

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Αυγούστου 23, 2014, 02:21:57 am »
Ευχαριστώ και πάλι παιδιά!

Πιστεύω κάτι θα γίνει και για την περίπτωσή μου! Κανείς δε χάνεται και κάθε εμπόδιο για καλό, το πιστεύω αυτό, μου έχει αποδειχθεί.

Αγαπητέ Lasid ούτε η μάνα μου να σε είχε πληρώσει (με τα του γάμου εννοώ!) :D
 Και αυτή την αισιοδοξία για τις ...γαμήλιες γνωριμίες των νεοδιόριστων ποτέ δεν την κατάλαβα , δεδομένου της κλειστής επαρχιώτικης κοινωνίας που παρακολουθεί όλες σου τις κινήσεις! Απαίσιο για ένα free spirit όπως εγώ!

Αλλά αυτό είναι θέμα άλλου νήματος! :) :) :) :P

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Αυγούστου 23, 2014, 02:33:11 am »
Να ξέρεις ότι δεν με πλήρωσε η μάνα σου, αλλά αυτή τη στιγμή συμπίπτουν τα συμφέροντά σας.
Εκείνη σε θέλει παντρεμένη κι εσύ για να διοριστείς...είναι η μόνη λύση.

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #119 στις: Αυγούστου 23, 2014, 03:04:04 am »
το παραεχουμε θα ελεγα Λαζαρε μου.
το ξερεις ομως οτι εχεις αρχισει ν'ακουγεσαι σαν τη
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος papagalia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Αυγούστου 23, 2014, 08:57:21 am »
Αγαπητή agglikis τα έχω σκεφτεί κι εγώ αυτά που γράφεις, με τη διαφορά ότι έγω προς το παρόν περιμένω την αναπλήρωση και δεν ξέρω αν πρόκειται ποτέ να διοριστώ, δεδομένης της κατάστασης. Έχεις δίκιο ότι ο μισθός είναι πολύ χαμηλός και δύσκολα τα βγάζεις πέρα, αν είσαι μακριά από το σπίτι, όμως θα σου πρότεινα να μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις και να αποδεχτείς το διορισμό σου!!!!! Αφού το έχεις παλέψει τόσα χρόνια, δεν αξίζει να μην το ζήσεις!!!!!!! Θα σου πρότεινα να αποδεχτείς το μόνιμο διορισμό σου, να πας να δουλέψεις ένα-δύο χρόνια και αν δεις ότι δεν τα βγάζεις πέρα, τότε είσαι ελεύθερη να παραιτηθείς, δεν σε εμποδίζει κανείς. Αν παραιτηθείς τώρα που είσαι με το ΦΕΚ στο χέρι και μετά το μετανιώσεις και θελήσεις μετά από 5 χρόνια π.χ. να διοριστείς, δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι θα είναι ο δρόμος ανοιχτός. Δεν υπονοώ ότι δεν είσαι άξια να δώσεις ξανά ΑΣΕΠ και να ξαναείσαι στους διοριστεόυς, απλά ο νόμος έχει αλλάξει και είναι πολύ πιο σκληρός, αφού προβλέπει διαγωνισμό με ανοιχτές θέσεις!!!! Όλα αυτά σου τα γράφω απολύτως φιλικά και χωρίς καμιά διάθεση να επικρίνω τις επιλογές σου. Με το καλό και καλή τύχη σε ό, τι κι αν επιλέξεις!

Αποσυνδεδεμένος constans

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 04 01
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Αυγούστου 23, 2014, 10:42:03 am »
Καλημέρα κι από μένα.Εγώ θα σου πω ακόμη ένα σενάριο που δε σου περνά από το μυαλό.Σε λίγα χρόνια μπορεί να είσαι παντρεμένη με δύο-τρία παιδάκια ( και με ένα παραμένει το πρόβλημα) και τότε θα παρακαλάς για μία θέση κάπου, οπουδήποτε, με πρωινό ωράριο.Τα παιδιά σου θα είναι στο σχολείο το πρωί και το απόγευμα στο σπίτι,οπότε εσύ δε θα μπορείς τόσο εύκολα να λείπεις σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα ,όπως ενδεχομένως κάνεις τώρα.Ποτέ δεν περίμενα πως θα ερχόταν η στιγμή που θα απαρνιόμουν το φροντιστήριο που δούλευα χρόνια και πως θα μείωνα τις ώρες των μαθημάτων μου.Δυστυχώς όμως σε καθε φάση της χωής μας οι προτεραιοτητες αλλάζουν,ακόμη κι από χρόνο σε χρόνο.Μην ξεχνάς άλλωστε πως τα χρόνια περνούν και δυστυχώς δε θα μας προσλαμβάνουν τόσο εύκολα πια στα φροντιστήρια.
Για να φανταστείς,εγώ έχω δύο παιδιά στο δημοτικό και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ξαναδώσω ΑΣΕΠ,με όποια προοπτική.
Πιστεύω πως τη λύση σου θα τη βρεις με τον καιρό.Για την ώρα ζήσε αυτό που τόσο περίμενες.

Αποσυνδεδεμένος victoryhope

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Αυγούστου 23, 2014, 11:36:53 am »
Τα πράγματα δεν είναι ούτε μαύρα ούτε άσπρα ως προς τον προβληματισμό αν θα τα βγάζει κάποιος πέρα οικονομικά και να φροντίσει να "μοιραστεί" με κάποιον σύντροφο ή συνάδελφο τα βάρη.
Οι προβληματισμοί είναι δικαιολογημένοι θεωρώ από τις συναδέλφους αλλά από την άλλη η τόλμη και η "αλλαγή" της όποιας "σίγουρης" καθημερινότητας θα δώσουν απάντηση στο θέμα.
Σίγουρα τον διορισμό δεν τον αφήνεις, ειδικά εσείς που ταλαιπωρηθήκατα άδικα τόσα χρόνια.
Κατανοώ πλήρως τη χαρά και την αδημονία του να διοριστεί κάποιος επιτέλους, κι εμείς το ζήσαμε (μετά από συμμετοχή σε πολλούς διαγωνισμούς) απλώς στην πορεία μας "κόπηκε" η χαρά με αυτά που ήρθαν ως λαίλαπα.
Μακάρι να βρείτε συντρόφους στα μέρη που θα πάτε κι όλα να σας έρθουν κατ' ευχήν, αλλά κι έτσι να μην γίνει, δείτε το σαν μια πρόκληση και σαν ένα μεγάαααααλο ταξίδι. Ακόμη κι αν το δικό μας κρατάει γερά πολλά πολλά χρόνιαααα.
Εύχομαι σε όλους που περιμένετε καλή αρχή!
Ναι, λατρεύω την εκπαίδευση αλλά πολύ μας ταλαιπωρούν!

Αποσυνδεδεμένος raclette

• Πλήρες μέλος
  • ό,τι να'ναι αυτή η εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Αυγούστου 23, 2014, 11:52:37 am »
Εγω παντως εχω συναδελφο της γαλλικής που αρνηθηκε διορισμο το 2001 γιατι ήταν πολυ καλά με ιδιωτικά σχολεία και ιδιαιτερα και τωρα ειναι στους διοριστεους/αδιοριστους του2008 και χτυπιεται. Εχει δικιο η συναδελφος οτι οι προτεραιοτητες αλλαζουν με την ηλικια. Εγω προσθετω στον προβληματισμο,
α) με 700 ευρω εργενης την ψευτοβγαζεις στο νησι απλως δε σου μενει τιποτα στην ακρη
β)σε 10 χρονια οπως και να'χει θα βρεθεις σπίτι σου, αλλα σε 10 χρονια θα αντεχεις να κυνηγας ιδιαιτερα κ φροντιστηρια
γ) αν εισαι ελευθερο πνευμα και δεν αντεχεις τα δεσμα, αν θέλεις ποιοτητα στην εργασια σου και οχι καφριλα,
τοτε κατσε στον ιδιωτικο να εισαι αφεντικο του κεφαλιου σου...

Αποσυνδεδεμένος victoryhope

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Αυγούστου 23, 2014, 11:56:10 am »
Εγω παντως εχω συναδελφο της γαλλικής που αρνηθηκε διορισμο το 2001 γιατι ήταν πολυ καλά με ιδιωτικά σχολεία και ιδιαιτερα και τωρα ειναι στους διοριστεους/αδιοριστους του2008 και χτυπιεται. Εχει δικιο η συναδελφος οτι οι προτεραιοτητες αλλαζουν με την ηλικια. Εγω προσθετω στον προβληματισμο,
α) με 700 ευρω εργενης την ψευτοβγαζεις στο νησι απλως δε σου μενει τιποτα στην ακρη
β)σε 10 χρονια οπως και να'χει θα βρεθεις σπίτι σου, αλλα σε 10 χρονια θα αντεχεις να κυνηγας ιδιαιτερα κ φροντιστηρια
γ) αν εισαι ελευθερο πνευμα και δεν αντεχεις τα δεσμα, αν θέλεις ποιοτητα στην εργασια σου και οχι καφριλα,
τοτε κατσε στον ιδιωτικο να εισαι αφεντικο του κεφαλιου σου...

Κάπως έτσι είναι...
Θα προσέθετα ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι πεθαμένος δυστυχώς για κάποιους αρκετούς από μας, ενδεχομένως όχι για όλες τις ειδικότητες βέβαια.
Ναι, λατρεύω την εκπαίδευση αλλά πολύ μας ταλαιπωρούν!

Kokoschka

• Επισκέπτης
« Απάντηση #125 στις: Αυγούστου 24, 2014, 12:54:26 am »
Συναδερφε της αγγλικης,σε καταλαβαινω απολυτα,δεν φανταζεσαι ποσο,κι εμενα με πιανει απελπισια πολλες φορες,αλλα λεω θα ρισκάρω,θα βουτήξω στο παγωμενο νερο,με το ένα,με το δυο,με το τρια.....

ΜΠΛΟΥΜ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144