PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Εγγραφή
Αρχική
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Εγγραφή
Αρχεία
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Proficiency:Πότε;
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Proficiency:Πότε; (Αναγνώστηκε 4581 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
MaryTheCherry
Νέο μέλος
Μηνύματα: 12
Λατρεύω την εκπαίδευση
Proficiency:Πότε;
«
στις:
Αυγούστου 29, 2013, 03:41:38 pm »
Tweet
Καλησπέρα,δεν βρήκα αντίστοιχο θέμα κάπου αλλού στο forum και έτσι ανοίγω καινούριο.
Η αδελφή μιας φίλης μου,πήρε το lower το Μαϊο και μου είπε πως θα ξεκινήσει από Σεπτέμβρη για Proficiency.Η κοπέλα είναι 14χρονών.
Με αφορμή αυτό το γεγονός αναρωτήθηκα αν είναι σωστή η αποφασή της ή οχι.Προσωπικά το θεωρώ για 2 λόγους "λάθος".Πρώτον, σε αυτήν την ηλικία ίσως να μην μπορεί να αναπτύξει κάποιες ικανότητες που απαίτούνται και δεν έχει και την κατάλληλη ωριμότητα να απαντήσει στα θέματα όπως θα έκανε ενδεχομένως στα 20.Φυσικά,πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις.Δεύτερον,αν το δούμε και από την πιο πρακτική πλευρά όλοι οι φορείς,ιδρύματα,εργοδότες ζητούν η οποιαδήποτε πιστοποίηαη να είναι όσο το δυνατόν νεότερη.Και αυτο είναι πολύ λογικό γιατί όταν έχεις πάρει το Prof. στα 14 και πας να πιάσεις δουλειά στα 24, δεν εγγυάται κανείς οτι η κοπέλα κατέχει ακόμα αυτό το επίπεδο.
Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ και θα ήθελα να μου δώσετε και εσείς τις απόψεις σας πάνω στο θέμα.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Μηνύματα: 4006
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Proficiency:Πότε;
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 14:14:46 »
julie_v
Έμπειρο μέλος
Μηνύματα: 505
Φύλο:
Έγινα δασκάλα για τα λεφτά και τη δόξα!
Απ: Proficiency:Πότε;
«
Απάντηση #1 στις:
Αυγούστου 29, 2013, 03:50:15 pm »
Εγώ το πήρα το Michigan στα 16, μετά από μια αποτυχία στο Advanced του Cambridge στα 15.
Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να αρχίσω το μεταπτυχιακό στα 22 είχα χάσει κάθε επαφή & στην αρχή τα βρήκα κάπως σκούρα.
Αλλά τώρα είμαι εξαιρετικά καλή στο reading. Μόνο αυτή η γλώσσα που "δε γυρνάει" εύκολα όταν μιλάω με προβληματίζει, αλλά δεν έχω ευκαιρίες να μιλάω αγγλικά ούτως ή άλλως.
Στο διά ταύτα, διαισθητικά πιστεύω πως στα 14 είναι πολύ νωρίς (κάποιος της αγγλικής θα μπορούσε να δώσει πιο εμπεριστατωμένη απάντηση).
Ωστόσο, στα 20, αν έχει εγκαταλείψει τα αγγλικά στο ενδιάμεσο, θα χάσει πολύ χρόνο για να ξαναθυμηθεί όσα ήξερε & μεταξύ μας νομίζω πως δύσκολα θα ξαναφτάσει στο ίδιο επίπεδο.
Καταγράφηκε
Άρχισα να μετράω πρόβατα για να κοιμηθώ...
Τι να δω; Λείπανε δυο. Αστυνομία, ανακρίσεις, χαμός...
Τέσσερις το πρωί κοιμήθηκα...
Eίναι να μη σου τύχει...!!
Isla
Έμπειρο μέλος
Μηνύματα: 783
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Proficiency:Πότε;
«
Απάντηση #2 στις:
Σεπτεμβρίου 11, 2013, 10:11:07 am »
Ο κίνδυνος να χάσεις την επαφή με μία γλώσσα είναι μεγαλύτερος (α) όσο μικρότερος την αφήσεις και (β) σε όσο χαμηλότερο επίπεδο σταματήσεις. Ένα παιδί που παίρνει το Lower στα 14 και σταματάει κάθε επαφή με τα αγγλικά θα είναι σε χειρότερο επίπεδο μετά από 6 χρόνια από ένα παιδί που έκανε άλλον ένα χρόνο για Advanced ή ακόμα καλύτερα άλλα δύο χρόνια για Proficiency και μετά σταμάτησε. Επιπλέον τα παιδιά του γυμνασίου-λυκείου έχουν πολύ περισσότερο χρόνο για διάβασμα από τους νεαρούς φοιτητές, και το Proficiency έχει πάρα πολύ διάβασμα. Η θεματολογία των εξετάσεων δεν είναι τόσο υψηλή που να μην μπορεί να ανταποκριθεί ένα σχετικά ώριμο 16χρονο με την κατάλληλη διδασκαλία. Συνεπώς θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσει το Proficiency άμεσα, κι ας μην το πάρει.
Ιδανικά, το καλύτερο θα ήταν να παρακολουθήσει κάποιο τμήμα συντήρησης ώστε να βελτιώσει τα αγγλικά της μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια σε τέτοιο βαθμό που το Proficiency να της φανεί μετά πιο βατό και εύκολο, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κάποιο ανάλογο τμήμα στην αγορά οπότε μάλλον πρέπει να στραφεί σε ιδιαίτερο.
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Proficiency:Πότε;