0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επιτέλους και κάτι σωστό και δίκαιο...μέσα στον ορυμαγδό αθλιοτήτων...http://www.newsbeast.gr/greece/ekpaideusi/arthro/674170/ohi-tou-up-paideias-stin-proteraiotita-triteknon-se-metatheseis-kai-apospaseis/Επιτέλους κάποιοι να ζήσουν τα παιδιά τους και όχι να ζούνε απ αυτά...!!! Καλό βράδυ σ όλες και όλους...
Νομίζω ότι τα μουσικά και τα καλλιτεχνικά υπάγονται ήδη από τη συστασή τους σε ειδικό καθεστώς ώστε να προηγουνται οι συναδελφοι που έχουν ήδη ενασχόληση με το συγκεκριμένο αντικειμενο. Πάντως πριν μερικά χρόνια φίλη με διδακτορικό και εντοπιότητα έχασε τη θέση από συνάδελφο με πτυχία πιάνου από ωδείο (όχι το ανώτατο επίπεδο) και όταν το συζήτησα με μαθηματικό που έχει χρόνια οργανική σε μουσικό μου ανέφερε ακριβώς την ιδιαιτεροτητα του καθεστώτος. Μήπως να έβρισκες το νόμο να είσαι σίγουρη;
Είμαι ένας ευνοημένος τρίτεκνος, τόσο ευνοημένος που από τα επτά χρόνια που είμαι στη δημόσια εκπαίδευση, τα έξι είμαι μακριά από το σπίτι μου ( 2 χρ. Κω, 1 χρ. Κοζάνη, 3 Φωκίδα). Πέρσι μόνο ήμουν με απόσπαση σε σχολείο της πόλης μου κάνοντας χρήση της μοριοδότησης. Αφού κάποιοι δε θέλουν να γίνονται αποσπάσεις κατά προτεραιότητα, τότε να μη γίνεται καμία τέτοια απόσπαση (σύζ. ενστόλων, δικαστικών κλπ.) και ούτε φυσικά οι λεγόμενες "βυσματικές" (φορείς κλπ.) που στην ουσία ακυρώνουν τη μοριοδότηση. Αυτό θα ήταν απόλυτα δίκαιο. Δε σας φταίνε οι τρίτεκνοι, άλλα είναι που φταίνε!
Μια από τα ίδια, φίλε μου. Έχουμε οργώσει όλη την Ελλάδα και βλέπουμε και τις ειρωνείες. Το τραγικό, μάλιστα, είναι ότι αυτές εκτοξεύονται και από εκπαιδευτικούς, ανθρώπους δηλαδή που λόγω και της επαγγελματικής τους ιδιότητας αγαπούν τα παιδιά και ενδιαφέρονται γι'αυτά. Δεν επιζητώ την ελεημοσύνη κανενός, αλλά και δεν ανέχομαι να προηγούνται από μια μητέρα με τρία (ή και με δύο παιδιά) σύζυγοι αστυνομικών ή αιρετοί στην τοπική αυτοδιοίκηση στο όνομα δήθεν της ασφάλειας και της δημοκρατίας αντίστοιχα (εξαιρώ τους στρατιωτικούς, κι αυτούς όχι σε κάθε περίπτωση)
Συγγνώμη που επεμβαίνω αλλά το θέμα με τις τριτεκνίες, πολυτεκνίες, συζυγίες κ.α. το έχουμε σχολιάσει όσο δεν πάει όλα αυτά τα χρόνια.Κάποιοι έχουν την άποψη τους. Σωστή ή λάθος είναι η άποψη τους. Το θέμα είναι με το να ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια εδώ μέσα στο φόρουμ θα αλλάξουμε τίποτα?Προσωπική εκτίμηση είναι ότι θα "χαλαστούμε" άλλη μια φορά. Όποιος νομίζει ότι θίγεται μπορεί να πάει μόνος του ή με παρέα στο Υπουργείο να αλλάξει - αν μπορεί - την κατάσταση.
To σχόλιό μου ήρθεν κατόπιν σχολιασμού συναδέλφου που μας παρουσιάσε -ούτε λίγο ούτε πολύ -ως χαρμόσυνη είδηση την απόρριψη του αιτήματος των τριτέκνων. Όσο για την τελευταία σου φράση (Όποιος νομίζει ότι θίγεται μπορεί να πάει μόνος του ή με παρέα στο Υπουργείο να αλλάξει - αν μπορεί - την κατάσταση), μ' αυτή τη λογική δεν πρέπει να συζητάμε τίποτε. Κι εσύ, αν θίγεσαι από την καθυστέρηση των μεταθέσεων ή απ' οτιδήποτε άλλο, δε χρειάζεσαι να το σχολιάζεις στο φόρουμ. Πάρε την "παρέα σου" (sic) και πήγαινε να διαμρτυρηθείς στο Υπουργείο...
Οκ ναι το είδα καλύτερα γίνεται ανάκληση μέχρι 16/5, οπότε ακολούθησε την διαδικασία να επικοινωνήσεις πρωτα με την Διέυθυνση σου (μιας και απαιτείται από ότι βλέπω και βεβαίωση από τον Προιστάμενο εκεί οπότε λογικά δεν έχει φύγει η αίτηση καν από την Δ/νση σου).@Ευχαριστώ tiel όντως δεν θυμόμουν καλά. Η αλήθεια είναι ότι και ανάκληση μετάθεσης γίνεται αλλά από το Υπουργείο σε περίπτωση που διαπιστωθεί παρατυπία ή λάθος.