0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: perastikos_kav στις Σεπτεμβρίου 08, 2013, 01:36:48 pmΠαράθεση από: achilleas23 στις Σεπτεμβρίου 08, 2013, 01:20:49 pmΣτο τέλος όμως πάντα καταλήγουν σε απεργίες διάρκειας, γιατί πότε δεν αποφέρουν καρπό οι πρώτες. Είναι το μόνο που θα καταλάβει η κυβέρνηση. Μια απεργία που έχει συνέπειες για τη λειτουργία του κράτους.Εξελίσσονται σε διαρκείας ως φυσική κλιμακωτή εξέλιξη, εφ' όσον έχουν πετύχει οι πρώτες μορφές πάλης, να συσπειρώσουν τον κλάδο, να τον ενώσουν και να τον κινητοποιήσουν.. Το να ξεκινάς, όμως από εκεί που πρέπει να καταλήξεις δεν είναι λογικό.Δεν είναι θέμα λογικής, αλλά απειρίας. Όλοι αυτοί οι συνδικαλιστές που έχουν βγει στα κάγκελα για απεργίες διαρκείας, νομίζεις ότι συμμετείχαν όλοι τους σε αγώνες; Ξέρουν τι θα πει οργάνωση του αγώνα, τι σημαίνει πάλη; Καλά, για τους συναδέλφους δεν το συζητώ. Είναι φυσικό να παρασύρονται από φαμφάρες. Το θέμα, όμως, είναι ότι τώρα αποφασίστηκε και πρέπει να πετύχουμε ν' ανοιχτούμε στον κόσμο, γιατί αν φτάσουμε να εκφυλιστεί η απεργία θα φάμε μεγάλη κατραπακιά.
Παράθεση από: achilleas23 στις Σεπτεμβρίου 08, 2013, 01:20:49 pmΣτο τέλος όμως πάντα καταλήγουν σε απεργίες διάρκειας, γιατί πότε δεν αποφέρουν καρπό οι πρώτες. Είναι το μόνο που θα καταλάβει η κυβέρνηση. Μια απεργία που έχει συνέπειες για τη λειτουργία του κράτους.Εξελίσσονται σε διαρκείας ως φυσική κλιμακωτή εξέλιξη, εφ' όσον έχουν πετύχει οι πρώτες μορφές πάλης, να συσπειρώσουν τον κλάδο, να τον ενώσουν και να τον κινητοποιήσουν.. Το να ξεκινάς, όμως από εκεί που πρέπει να καταλήξεις δεν είναι λογικό.
Στο τέλος όμως πάντα καταλήγουν σε απεργίες διάρκειας, γιατί πότε δεν αποφέρουν καρπό οι πρώτες. Είναι το μόνο που θα καταλάβει η κυβέρνηση. Μια απεργία που έχει συνέπειες για τη λειτουργία του κράτους.
Παράθεση από: LK στις Σεπτεμβρίου 08, 2013, 01:43:28 pmΔεν είναι θέμα λογικής, αλλά απειρίας. Όλοι αυτοί οι συνδικαλιστές που έχουν βγει στα κάγκελα για απεργίες διαρκείας, νομίζεις ότι συμμετείχαν όλοι τους σε αγώνες; Ξέρουν τι θα πει οργάνωση του αγώνα, τι σημαίνει πάλη; Καλά, για τους συναδέλφους δεν το συζητώ. Είναι φυσικό να παρασύρονται από φαμφάρες. Το θέμα, όμως, είναι ότι τώρα αποφασίστηκε και πρέπει να πετύχουμε ν' ανοιχτούμε στον κόσμο, γιατί αν φτάσουμε να εκφυλιστεί η απεργία θα φάμε μεγάλη κατραπακιά.Δεν νομίζω οτι είναι θέμα απειρίας, αλλά πολιτικών σκοπιμοτήτων. Κάποιοι βάζουν πάνω από τον κλάδο και την ανάγκη για νικηφόρα απεργία, την ανάγκη τους για νικηφόρες βουλευτικές εκλογές. Νιώθω οτι ο βασικός τους στόχος είναι οι γρήγορες εκλογές και η κατάκτηση των κυβερνητικών καρεκλών και όχι η νίκη του κλάδου. Πήγα σε 6-7 συνελεύσεις καλοκαιριάτικα και πάντα το διαταύτα συγκεκριμένων συνδικαλιστών, ήταν το να γίνουν αυτοί κυβέρνηση. Δεν εχω καμία διάθεση στο όνομα της "ενότητας" και του προέχει αυτό που αποφασίστηκε τώρα, να γίνω παθητικό υποχείριο στις πολιτικές φιλοδοξίες κάποιων. Όσο αντίπαλος μου, είναι η σημερινή Κυβέρνηση με τα μέτρα που παίρνει, άλλο τόσο είναι και αυτοί που καταλαβαίνω οτι δεν τους ενδιαφέρει ο κλάδος, αλλά να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα του για να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη.
Δεν είναι θέμα λογικής, αλλά απειρίας. Όλοι αυτοί οι συνδικαλιστές που έχουν βγει στα κάγκελα για απεργίες διαρκείας, νομίζεις ότι συμμετείχαν όλοι τους σε αγώνες; Ξέρουν τι θα πει οργάνωση του αγώνα, τι σημαίνει πάλη; Καλά, για τους συναδέλφους δεν το συζητώ. Είναι φυσικό να παρασύρονται από φαμφάρες. Το θέμα, όμως, είναι ότι τώρα αποφασίστηκε και πρέπει να πετύχουμε ν' ανοιχτούμε στον κόσμο, γιατί αν φτάσουμε να εκφυλιστεί η απεργία θα φάμε μεγάλη κατραπακιά.
Με τη σημερινή κατάσταση, οι απεργίες δεν πρόκειται να λύσουν κανένα πρόβλημά μας.Αν κάποτε το καταλάβουμε αυτό, ίσως καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι.Εδώ εχουν χαθεί δικαιώματα χρόνων μέσα σε λίγους μήνες, έγινε η μέρα νύχτα και εμείς είμαστε ακόμη κολλημένοι σε λύσεις περασμένων δεκαετιών, ΣΕ LIGHT λύσεις.Δεν μπορώ να πιστέψω ότι άτομα πανεπιστημίου , καθηγητές, δεν μπορούν να σκεφτούν άλλες λύσεις για αντιδραση.Αν πάλι η μόνη λύση, πρέπει να περιέχει μέσα τη λέξη απεργία...Ας είναι ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.Απεργία 11 Σεπτεμβρίου και για ένα μήνα...εεε και ...τι θα γίνει;;;; Xάρη τους κάνεις ...δε θα σε πληρώνουν ένα μήνα, που έτσι και αλλιώς ήταν ψιλό-χαμένος.Και όταν με το καλό δουν ότι πρέπει κάποτε να λειτουργήσουν τα σχολεία, θα κάνουν επίταξη, θα σε πανε στην τάξη και θα έχουν και γονείς και την κοινή γνώμη με το μερος τους.Και ΟΛΜΕ ... αν ηθελες τόσο πολύ να κάνεις απεργία, γιατί δεν την έκανες αυτή τη βδομάδα που έγραφαν όσοι έμειναν σε μαθηματα...για να μην γίνουν οι εξετασεις τους... να μην μπορούν έτσι να δημιουργηθούν τα τμηματα και συνεπώς να μην μπορούν να ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;;;;;;;;;;Mάλλον επειδή όλα οσα γίνονται , γίνονται για τα μάτια του κόσμου.
Παράθεση από: black21 στις Σεπτεμβρίου 08, 2013, 01:24:04 pmΈχεις ιστορικές αναφορές για το περί "επιτυχίας" μιας απεργίας μόνο όταν έχει συμμετοχή 100%;Θα με ενδιέφερε αν έχεις να μας πεις κάτι γι' αυτό;Πιστεύω ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν είναι σε θέση να θυσιάσουν ούτε το ελάχιστο. Είτε αυτό είναι χρήμα ή χρόνος ή οτιδήποτε (δικαιολογίες μπορούμε να βρούμε πολλές για να νιώσουμε καλύτερα). Οι δικαιολογίες χρόνων είχαν να κάνουν με την αναποτελεσματικότητα των 48άωρων. Απαιτούσαν απεργία διαρκείας. Ήρθε η ώρα. Εχουν προηγηθεί χίλια δυο, αύξηση ωραρίου και απολύσεις 2500 συναδέλφων μας. Σε λίγο θα έρθει και η σειρά μας και όποιος δε το βλέπει απλά δεν αντέχει να ακούει άσχημα νέα. Όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Το κακό σε όλα αυτά είναι ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι μας δεν λένε την αλήθεια. Εξακολουθούν να λένε ψέμματα, πρώτα απ' όλα στον εαυτό τους και μετά στο περιβάλλον τους.
Έχεις ιστορικές αναφορές για το περί "επιτυχίας" μιας απεργίας μόνο όταν έχει συμμετοχή 100%;Θα με ενδιέφερε αν έχεις να μας πεις κάτι γι' αυτό;Πιστεύω ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν είναι σε θέση να θυσιάσουν ούτε το ελάχιστο. Είτε αυτό είναι χρήμα ή χρόνος ή οτιδήποτε (δικαιολογίες μπορούμε να βρούμε πολλές για να νιώσουμε καλύτερα). Οι δικαιολογίες χρόνων είχαν να κάνουν με την αναποτελεσματικότητα των 48άωρων. Απαιτούσαν απεργία διαρκείας. Ήρθε η ώρα. Εχουν προηγηθεί χίλια δυο, αύξηση ωραρίου και απολύσεις 2500 συναδέλφων μας. Σε λίγο θα έρθει και η σειρά μας και όποιος δε το βλέπει απλά δεν αντέχει να ακούει άσχημα νέα. Όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Το κακό σε όλα αυτά είναι ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι μας δεν λένε την αλήθεια. Εξακολουθούν να λένε ψέμματα, πρώτα απ' όλα στον εαυτό τους και μετά στο περιβάλλον τους.
Αρχίζω και καταλαβαίνω το όλο σου σκεπτικό... είσαι κοντά στην πρόταση της 48άωρης...Πάντως εγώ δεν συμπλέω σε αυτούς που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη... και το σημαντικότερο είναι ότι δεν κάνω απεργία γι' αυτούς (αλλά ούτε για κάποιους άλλους)...Η απεργία των τεσσάρων εβδομάδων (πέντε εβδομάδων για την Α'θμια) του 2006 δεν είχε τεράστια διαφορα, όσον αφορά τα ποσοστά, από τις μονοήμερες ή τις 48άωρες. Δεν καταφέραμε να ανατρέψουμε τα πάντα. Δεν καταφέραμε να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό, αλλά πήραμε κάποια πράγματα και το σημαντικότερο για εμένα ήταν ότι ο κλάδος ένιωσε ότι πέτυχε μια κάποια νίκη. Και αυτό αποτελεί ένα καλό σημείο αναφοράς, μια αρχή. Πόσο πιο χαμηλά να πέσει το ηθικό μας; Όλοι είναι σε πλήρη αποσύνθεση. Πόσο ακόμη; Αν περιμένουμε οι ανατροπές να έρθουν από τους "πολλούς" θα περιμένουμε πολύ ακόμη... Στα περί ειλικρίνειας δεν αναφέρομαι σε εσένα. Παρακολουθώ τι γράφεις και αντιλαμβάνομαι πως και που κινείσαι.