0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδιά για να κάνει απεργία κάποιος εκπαιδευτικός πρέπει, εκτός απο τους βάσιμους και ηθικά σωστούς λόγους, να μπορεί να την υποστηρίξει και οικονομικά... ή να μην μπορεί να την υποστηρίξει καθόλου! Εξηγώ αμέσως. Ο Δάσκαλος πχ θα πρέπει να έχει έναν ικανοποιητικό μισθό ο οποίος να του έχει δώσει περίσσευμα και να μπορεί οικονομικά να αντεπεξέλθει σε 2-3 μήνες απεργίας ή να είναι τόσο χαμηλός ο μισθός (400 ευρω) που τον παίρνει δεν τον παίρνει πάλι σοβαρά προβλήματα θα έχει, δεν θα πληρώνει ΔΕΗ, τηλεφωνία, ενοίκιο, δόση, τέλη αυτοκινήτου κλπ, οπότε και δεν έχει και πολλά πράγματα να χάσει! Στα 1000 ευρώ περίπου που είναι ο μέσος μισθός βγαίνει ΟΡΙΑΚΑ οπότε και έχει να χάσει κάτι.Εξελίσσετε σε παιχνίδι πόκερ το θέμα εκπαίδευση πλέον. Προσπαθούν να κρατήσουν μισθολογικά κάποιους στο 1000άρικο (μόνιμους), θα βάλουν απο την μπροστινή πόρτα κάποιους λίγους αναπληρωτές με 700-800 ευρώ και όλους τους υπόλοιπους απο την πίσω πόρτα με 400 ευρώ μισθό (θα πούμε και ευχαριστώ γιατί θα έχουμε ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέσο του ΙΚΑ). Οφείλω να πω και το άλλο. Πριν την πρώτη φάση έλεγα οτι θα πάρει 2000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ΕΚΤΟΣ εάν γίνει κάτι τραγικό το οποίο θα αλλάξει την μορφή όλης της εκπαίδευσης. Ε, έγινε! Θα απορροφηθούν απο άλλον φορέα (ΟΑΕΔ) εκπαιδευτικοί με κάτω του μισού μισθό (σε σχέση με τους μόνιμους) θα αναλάβουν ολοήμερα ειδικότητες! κλπ κλπ. Από φέτος αλλάζει η όψη της εκπαίδευσης στο σύνολο και όποιος έχει λεφτά θα πάει το παιδί του σε ένα ιδιωτικό όχι γιατί παρέχει καλύτερη παιδεία αλλά απλά γιατί το δημόσιο δεν θα την παρέχει σχεδόν καθόλου! Το πρόβλημα για εμένα προσωπικά δεν είναι ο μισθός των 400-500. Είναι η διαφοροποίηση του 400-900-1200 για την ίδια δουλειά! Απλά τραγικό...
Το πρόβλημα για εμένα προσωπικά δεν είναι ο μισθός των 400-500. Είναι η διαφοροποίηση του 400-900-1200 για την ίδια δουλειά! Απλά τραγικό...
www.dikaiologitika.gr/2013091716735/theseis-ergasias/8450-proslipseis-se-sxoleia-me-thn-koinwfeli-ergasia/menu-id-232.htmlΕρώτησή μου στον Καψαλάκη για το παραπάνω δημοσίευμα: Κύριε Ζαχαρία, υπάρχει περίπτωση να αφορά νηπιαγωγούς γενικής αγωγής; Γιατί γράφει: Νηπιαγωγοί (πρωτοβάθμια εκπαίδευση).Καψαλάκης: Δεν νομίζω Δήμητρα...Και παρακάτω συμπληρώνει: Αφού αφορά ειδική αγωγή, θα θέλει εκπαιδευτικούς με αντίστοιχα προσόντα... Νομίζω!
Πραγματικά αν γίνει αυτό θα υπάρξουν τρελά σκηνικά στα σχολεία... Οι ευνοημένοι και οι του ΟΑΕΔ. Πόσο τραγικοί είναι Θεέ μου;Περιμένω με ανυπομονησία να δω και το επόμενο επεισόδιο, έχει καταντήσει σήριαλ η ιστορία κι εμείς στο ρόλο του κομπάρσου ή μήπως ούτε καν σ'αυτόν τον ρόλο;;;;;
Εγώ δε θα μάλωνα καθόλου με τους υπόλοιπους.Για την ακρίβεια δεν θα σκοτωνόμουν στη δουλειά και θα έπαιρνα το"χαρτζιλίκι"μόνο και μόνο για την ασφάλιση.
Όταν οι περισσότεροι πια, έχουν ανάγκη έστω και τα λίγα, δεν θα εναντιωθώ μαζί τους. Όλοι μας, είμαστε σε δύσκολη θέση και ο καθένας προσπαθεί με όποιον τρόπο να επιβιώσει και να προσφέρει στην οικογένειά του.Αλλού είναι το πρόβλημα.