PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη
Εργασιακά
Απεργίες - Κινητοποιήσεις
(Συντονιστές:
happiness
,
MARKOS
)
Ο αριθμός 1111
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ο αριθμός 1111 (Αναγνώστηκε 1215 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
mitsikelis
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Ο αριθμός 1111
«
στις:
Σεπτεμβρίου 12, 2013, 08:25:28 am »
Tweet
Ο αριθμός 1111
Είμαι ένας από τους εκπαιδευτικούς που πρόσφατα βγήκαν σε διαθεσιμότητα. Ο αριθμός μου στην λίστα είναι το 1111 (Μόνιμος εκπαιδευτικός με 12 χρόνια προϋπηρεσίας ).
Όπως όλοι θα έχετε ακούσει, και πολλοί πιθανόν να έχετε πιστέψει, οι υπουργοί λένε πως θα μας απορροφήσουν κάπου αλλού.
Αν αυτό το πιστεύετε μαζί και τις υποσχέσεις πως κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει και καμιά θέση δε θα χαθεί, τότε είναι ίσως περιττό να συνεχίσετε να διαβάζετε το κείμενο αυτό.
Σε όλους τους υπόλοιπους θα ήθελα να εκφράσω το πώς νιώθω, αν και δύσκολο να καταλάβει κάποιος κάτι που δεν βιώνει.
Οι διακοπές για μένα συνεχίζονται ακόμα, ενώ εσείς είστε στα σχολεία σας, και τα παιδιά μου με ρωτούν γιατί δεν πάω και εγώ όπως κάθε χρόνο.
Πολλοί από εσάς λέτε πως δεν μπορείτε για οικονομικούς λόγους να πάρετε μέρος σε μια απεργία με τόσο μεγάλο κόστος στην μισθοδοσία σας, ενώ για μένα σε λίγους μήνες η λέξη μισθοδοσία θα αποτελεί παρελθόν.
Σας ζητώ, ευτυχώς μόνο με την σκέψη σας, να γίνετε εγώ.
Σας ζητώ να σταθείτε πλάι μου για να σώσουμε το μέλλον των παιδιών και μαθητών μας.
Πρέπει πρώτοι να καταλάβουμε πως σημασία δεν έχει αν τώρα τα βγάζουμε πέρα, αν φέτος είμαστε στο σχολείο, αν θα σπρώξουμε όπως όπως και τη χρονιά αυτή.
Πρέπει πρώτοι να καταλάβουμε πως οφείλουμε να χάσουμε και αυτά τα λίγα που μας έχουν απομείνει για να ξανακερδίσουμε πάλι όλα όσα είχαμε , όλα όσα μας πήραν, που άνθρωποι πριν από μας αγωνίστηκαν για να τα έχουμε και δεν τα υπερασπιστήκαμε.
Όταν εμείς το καταλάβουμε και είμαστε όλοι μαζί η κοινωνία δεν θα πει πως πάλι οι καθηγητές κάθονται μετά από δύο μήνες διακοπές.
Θα πειστούν πως οι καθηγητές είναι οι ίδιοι , είναι ο γονιός που δεν έχει να βάλει βενζίνη, δεν μπορεί να πάει σουπερ μάρκετ, δεν μπορεί να πληρώσει φροντιστήρια, δεν μπορεί να στείλει το παιδί του να σπουδάσει, δεν μπορεί να πληρώσει δάνεια και εφορία.
Αρκεί εσείς να γίνετε με την σκέψη σας εγώ. Σας ευχαριστώ ο 1111.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Ο αριθμός 1111
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 14:19:40 »
arlecchino
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Ο αριθμός 1111
«
Απάντηση #1 στις:
Σεπτεμβρίου 12, 2013, 08:52:01 am »
Αγαπητέ αριθμέ 1111,
όποιος θέλει να πετύχει η απεργία μπορεί να κάνει μία εξαιρετικά σημαντική κίνηση. Να ενισχύσει με το μισθό του τα απεργιακά ταμεία. Το καταλαβαίνω, σου έχουν μειώσει το μισθό, σε μερικούς μήνες μπορεί να σου τον κόψουν τελείως, αν όμως σε ενδιαφέρει να κρατήσει η απεργία είναι απαραίτητο όλοι όσοι δεν είμαστε σε θέσεις όπου μπορούμε να απεργήσουμε, να συμβάλλουμε οικονομικά στον αγώνα των απεργών. Οι εκπαιδευτικοί που απεργούν πρέπει να ξέρουν ότι το απεργιακό ταμείο μπορεί να καλύψει τις άμεσες βιοτικές ανάγκες όσων δεν έχουν άλλους πόρους για αρκετές εβδομάδες, ίσως και μήνες. Σε περίπτωση που δεν τους στηρίξουμε οικονομικά πρωτίστως, η απεργία θα κρατήσεις 1 άντε και μια κουτσουρεμένη 2η εβδομάδα, μετά θα αρχίσουν τα "δεν βγαίνω", "έχω παιδιά", "έχω δάνεια", και η ιστορία θα τελειώσει άδοξα με μια τεράστια ήττα στην πλάτη όλων μας.
Φιλικά,
Ένας άλλος αριθμός
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη