0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κ α λ η μ έ ρ α aristos2 ,άλλη μια φορά με "προλαβαίνεις" μουσικά...αυτός ο σκοπός με τριγυρίζει καθημερινά ίσως γιατί πρόσφατα ξαναβρέθηκα σε αυτά τα υπέροχα μέρη..Δράμα - ΞάνθηΠέρασα Νικηφόρο, πέρασα Ανδριανήτράβηξα για Σταυρούπολη, Ροδόπη ακριανήΚι απ’ της βροχής την ανεμώναέδωσα μια στη πόρτα του χιονιάκαι μπήκα στον χειμώναΕίδα της γης τη στάχτητης προσφυγιάς το γκρίζο αδράχτικαι του πολέμου τη φαρέτραΕίδα και τον Ακρίτηπου ’χε στα σύνορα το σπίτικαι στην καρδιά του μαύρη πέτραΟυρλιάζαν οι ζουρνάδεςΤρέμανε τα νταούλιαΠιάσανε, λέει, εχθροί τα καραούλιαΉρθαν για το χρυσόμαλλο το ΔέραςΚλαίει, μοιρολογάει ο αγέραςΚλέψαν και το κλειδί της Ρωμιοσύνηςαχ Παναγιά μου, μόνους μας αφήνειςΚλέψαν και το κλειδί της ΡωμιοσύνηςΑχ Παναγία μου, εσύ μη μας αφήνειςΚαι το κερί του Γένους μας μη σβήνειςΠέρασα Νικηφόρο, πέρασα Ανδριανήτράβηξα για Σταυρούπολη, Ροδόπη ακριανή..Στίχοι: Γιώργος ΑνδρέουΜουσική: Γιώργος ΑνδρέουΠρώτη εκτέλεση: Τάνια Τσανακλίδου
Παράθεση από: domenica στις Αυγούστου 28, 2010, 09:35:08 amΚ α λ η μ έ ρ α aristos2 ,άλλη μια φορά με "προλαβαίνεις" μουσικά...αυτός ο σκοπός με τριγυρίζει καθημερινά ίσως γιατί πρόσφατα ξαναβρέθηκα σε αυτά τα υπέροχα μέρη..Δράμα - ΞάνθηΠέρασα Νικηφόρο, πέρασα Ανδριανήτράβηξα για Σταυρούπολη, Ροδόπη ακριανήΚι απ’ της βροχής την ανεμώναέδωσα μια στη πόρτα του χιονιάκαι μπήκα στον χειμώναΕίδα της γης τη στάχτητης προσφυγιάς το γκρίζο αδράχτικαι του πολέμου τη φαρέτραΕίδα και τον Ακρίτηπου ’χε στα σύνορα το σπίτικαι στην καρδιά του μαύρη πέτραΟυρλιάζαν οι ζουρνάδεςΤρέμανε τα νταούλιαΠιάσανε, λέει, εχθροί τα καραούλιαΉρθαν για το χρυσόμαλλο το ΔέραςΚλαίει, μοιρολογάει ο αγέραςΚλέψαν και το κλειδί της Ρωμιοσύνηςαχ Παναγιά μου, μόνους μας αφήνειςΚλέψαν και το κλειδί της ΡωμιοσύνηςΑχ Παναγία μου, εσύ μη μας αφήνειςΚαι το κερί του Γένους μας μη σβήνειςΠέρασα Νικηφόρο, πέρασα Ανδριανήτράβηξα για Σταυρούπολη, Ροδόπη ακριανή..Στίχοι: Γιώργος ΑνδρέουΜουσική: Γιώργος ΑνδρέουΠρώτη εκτέλεση: Τάνια Τσανακλίδου... τόσο η(το) Δ(δ)ράμα, όσο και η Ξάνθη θα "τριγυρίζουν" και άλλους καθημερινά ..., τουλάχιστον ως τον επόμενο αναγκαστικό "σταθμό" ...