0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ένα παραδοσιακό τραγούδι που ακουγόταν στο "Νησί" τη Δευτέρα που μας πέρασε. Το τραγουδούσε ο Γιώργης μεθυσμένος για το γάμο της κόρης του. Αφιερωμένο στη soul, που της άρεσε το επεισόδιο και μου θύμισε το τραγούδι. Επίσης, στον Παράξενο και τα κρασιά του. H κούπα η μονοβασιά"Η κούπα η μονοβασιά" δεν είναι απλό τραγούδι, αλλά ολόκληρο δρώμενο που το συναντάμε στις ανατολικές επαρχίες της Κρήτης (αλλά και στην Κάρπαθο και στην Κάσο).Η παρέα τραγουδά και κάθε φορά προτρέπει έναν να αδειάσει μονομιάς ένα ποτήρι κρασί, το οποίο στη συνέχεια φιλάει από κάτω. Κατόπιν, αυτό περνάει στο διπλανό, στον παραδιπλανό και ούτω καθ' εξής.Το σήκωμα του ποτηριού ψηλά είναι για την ζωή και το κατέβασμα χαμηλά είναι για τον θάνατο. Κάτι σαν σπονδή δηλαδή.http://www.youtube.com/watch?v=hRwNcR8mAuoΤίνος είν’ η κούπα η μονοβασιά (ή μονεμβασιά)μην είναι (του Μιχάλη) του μπέη του πασά,πιες τη πιες τη και ξαναγέμωσέ τηκαι βρες τον διπλανό σου που είναι στο πλευρό σου.Ας την ανεβάσουμε στα επουράνιακι ας την κατεβάσουμε στα καταχθόνια.Δώσ’ της μια να πάει κάτωγια να βρει η κορφή το πάτοπάτο πάτο πάτο πάτοφίλησέ την κι από κάτω,άδειασε μας το ποτήρικαι δεν κάνομε χατίρι.
Παράθεση από: apri στις Μαΐου 18, 2011, 12:51:07 pmΈνα παραδοσιακό τραγούδι που ακουγόταν στο "Νησί" τη Δευτέρα που μας πέρασε. Το τραγουδούσε ο Γιώργης μεθυσμένος για το γάμο της κόρης του. Αφιερωμένο στη soul, που της άρεσε το επεισόδιο και μου θύμισε το τραγούδι. Επίσης, στον Παράξενο και τα κρασιά του. Αγαπημένη μου Apri, ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση (το νησί είναι όντως από τα αγαπημένα μου), αν και πιστεύω ότι με μπέρδεψες με τη γλυκιά Domenica η οποία προσφάτως μας αφιέρωσε ένα καταπληκτικό κομμάτι από το ''νησί''.Όπως και να χει , η αφιερωσή σου ήταν για μια ακόμα φορά...ξεχωριστή
Ένα παραδοσιακό τραγούδι που ακουγόταν στο "Νησί" τη Δευτέρα που μας πέρασε. Το τραγουδούσε ο Γιώργης μεθυσμένος για το γάμο της κόρης του. Αφιερωμένο στη soul, που της άρεσε το επεισόδιο και μου θύμισε το τραγούδι. Επίσης, στον Παράξενο και τα κρασιά του.
Είναι "κάπως" το κλίμα της μουσικής......φταίει κάτι που εγώ δεν ξέρω η ως συνήθως μου συμβαίνει ειμαι "αλλού";σκεφτηκα να σας χαρίσω για απόψε ενα .........Μικρό τραγούδι.http://www.youtube.com/watch?v=3uqfFnEtidM&feature=related