*

Αποστολέας Θέμα: Ποιο το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία στο σχολείο μας...;  (Αναγνώστηκε 74539 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Han shot first...
    • Προφίλ
Απ: Ποιο το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία στο σχολείο μας...;
« Απάντηση #140 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 03:17:31 pm »
@ perastikos_kav, έχεις δίκιο σε όλα.
 Ειδικότερα για το θέμα της συμμετοχής των νέων συναδέλφων σε συνελεύσεις κλπ, έχω να πω οτι στην παραμεθόριο που ήμουν, όπου υπάρχουν πολλοί νέοι συνάδελφοι, είχαν παρουσία που ήταν αισθητή. Πιστεύω όμως οτι πηγαίνοντας με μετάθεση στις κεντρικές περιοχές, χάνονται μέσα στο πλήθος των παλιών.
 Το ίδιο έπαθα κι εγώ, όταν παίρνοντας μετάθεση στην περιοχή μου, πήγα σε συνέλευση και απογοητεύτηκα από τη φλυαρία των παλιών για άσχετα θέματα και καταστάσεις του παρελθόντος που αυτοί γνώριζαν, αλλά εγώ όχι.
Πολλοί απογοητεύονται από τη σπατάλη χρόνου σε συνελεύσεις για διαδικαστικά θέματα και άλλα και δεν συμμετέχουν.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
Ποιο το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία στο σχολείο μας...;
« Απάντηση #141 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 03:17:48 pm »
Θυμαμαι παντως οτι απο προπερσυ στο επαλ που ημουν συζητούσαμε για δράσεις και απεργια διάρκειας με την ΕΛΜΕ. Παροτρυνουμε να ρθει κοσμος στις συνελεύσεις , να δραστηριοποιηθουμε, προειδουποιουσαμε αλλα στα περισσοτερα σχολεια τιποτα. Επρεπε να ρθει το τετελεσμένο με την αυξηση ωραριου και την επιστρατευση γαι να γεμίσουν οι συνελεύσεις. Το ιδιο γινεται τωρα στην πρωτοβάθμια. Καποιοι προειδοποιούν, προσπαθουν να ενεργοποιηθούν αλλα η πλειοψηφία βλέπει ακομα το κίνδυνο μακρυα. Οπως ακριβως και εμεις πριν ενα χρονο
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 03:49:05 pm »
Μπορώ να καταλάβω αυτούς που λένε ότι θα ήθελαν να απεργήσουν, αλλά δεν αντέχουν οικονομικά. Κι ας αντέχω εγώ, που ούτε "παλιά" είμαι ούτε άλλο εισόδημα έχω.
Δεν μπορώ όμως να καταλάβω ούτε να αποδεχτώ τους μη απεργούς (για να χρησιμοποιήσω τον πολιτικά ορθό όρο) που:
- Θεωρούν αυτή την απεργία, που δεν έχει μόνο οικονομικά αιτήματα, πρόκληση για τον "απλό μέσο πολίτη" και την ίδια στιγμή υποστηρίζουν ότι έπρεπε να είχε γίνει κλαδική απεργία μόνο για τη μείωση του δικού τους μισθού. Και φυσικά, αρκετοί από αυτούς με διάφορες δικαιολογίες δεν συμμετείχαν ούτε στις γενικές απεργίες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, για να δηλώσουν, έστω, τη διαμαρτυρία τους για την εξαθλίωση όλων κι όχι μόνο των εκπαιδευτικών.
- Τα βάζουν με την ΟΛΜΕ, επειδή δεν αντέδρασε "όταν έπρεπε", αλλά ποτέ με αυτούς που μας μείωσαν τον μισθό, τους οποίους, αυτοί οι τάχα μου "ακομμάτιστοι", ψήφιζαν (τους ίδιους, δηλαδή, που τα προηγούμενα χρόνια είχαν την πλειοψηφία και στην ΟΛΜΕ).
- Επικαλούνται τη συλλογική ευθύνη όταν τους βολεύει ("με δανεικά ζούσαμε, καλά να πάθουμε"), αλλά για την απουσία αντίδρασης τους φταίνε πάντα οι άλλοι ("οι συνδικαλιστές", "οι παλιοί" κ.α.).
- Γκρινιάζουν συνεχώς, στο σχολείο και στο ίντερνετ, για την "κατάσταση", για την "πουλημένη ΟΛΜΕ που δεν κάνει τίποτα" (λες κι η ΟΛΜΕ είναι κάτι έξω από μας), αλλά δεν έχουν πατήσει ούτε μια φορά σε συνέλευση.
- Λένε για τους βυσματούχους και για τους λουφαδόρους, αλλά έχουν με αυτούς κάτι κοινό: την ίδια στάση απέναντι στην απεργία (εγώ, τουλάχιστον, δεν έχω δει ποτέ βύσμα να απεργεί).

Αποσυνδεδεμένος anyname

• Πλήρες μέλος
  • Η ελπίδα πνέει τα λοίσθια (κι εμείς τα μένεα).
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 06:04:32 pm »
Συνάδελφοι μην πέφτετε για άλλη μια φορά στην παγίδα της διχόνοιας.
Για όσους μη απεργούς μπορούν και θέλουν, υπάρχει και η λύση του να διαθέσουν ένα ημερομίσθιο εργασίας στο λογαριασμό αλληλεγγύης της ΟΛΜΕ, ή όπου αλλού κρίνουν ότι υπάρχει ανάγκη.
... Να μου κόψετε όμως και απόδειξη της εν λόγω "δωρεάς" να την κρεμάσω στο λαιμό... Όχι τίποτε!... Για να μην βρεθώ στο περιθώριο έπειτα από τους λοιπούς συναδέλφους μου!...
Συνάδελφε:
1. Δεν διαχειρίζομαι εγώ τον λογαριασμό, ούτε έχω καμμιά σχέση με τη διοίκηση της ΟΛΜΕ. Ένας απλός εκπαιδευτικός είμαι σε κάποιο από τα "τέρματα Θεού" της επαρχίας, μίλια μακριά από τον τόπο μου. Είδα την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ και το σκέφτηκα καλόπιστα, σαν μια εναλλακτική για κάποιον που δεν θέλει να απεργήσει. 
2. Παρέθεσα και το "ή όπου αλλού κρίνετε ότι υπάρχει ανάγκη", το οποίο αγνόησες.
3. Επί τη ευκαιρία, να σ' ενημερώσω ότι όταν καταθέτεις σ' έναν λογαριασμό χρήματα, παίρνεις από την τράπεζα απόδειξη (παραλήπτης-ποσό), την οποία μπορείς όχι απλώς να κρεμάσεις στο λαιμό σου, αλλά να την αναρτήσεις και στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου σου.
4. Παρεπιπτόντως, και χωρίς να είμαι εναντίον της απεργίας, θεωρώ ότι τα χρήματα που χάνουμε πάνε χαμένα, γιατί ούτε καν θα υπολογιστούν στα έσοδα του κράτους. -Σε μια τέτοια περίπτωση το κράτος θα έπρεπε να μας ανακηρύξει εθνικούς ευεργέτες-. Με αυτό το σκεπτικό μίλησα για  'εναλλακτική' -της απεργίας- πρόταση.
5. Το κυριότερο, όμως φίλε μου, είναι πως η έκκλησή μου για παύση της διχόνοιας έπεσε στο κενό.
Ώρα καλή σε όλους τους συναδέλφους!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 06:07:39 pm από anyname »
Ένας (ες αεί;) 'εθελοντής'  εκπαιδευτικός.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος ΠE11-2000

• Πλήρες μέλος
  • Verba volant, scripta manent...
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 08:53:22 pm »
...Δεν μπορώ όμως να καταλάβω ούτε να αποδεχτώ τους μη απεργούς (για να χρησιμοποιήσω τον πολιτικά ορθό όρο)...

Επιτέλους, βλέπω και κάποιον (ή καλύτερα, κάποια) που χρησιμοποιεί τον κατάλληλο και ορθό όρο:
ΜΗ ΑΠΕΡΓΟΣ και όχι απεργοσπάστης!
Απεργοσπάστες είναι συνήθως άτομα που δεν εργάζονται στον εργασιακό χώρο που απεργεί, αλλά προσλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της απεργίας και χρησιμοποιούνται από την διοίκηση, για να συνεχίσει να λειτουργεί η υπηρεσία.

Μην είστε σκληροί προς τους συναδέλφους σας που έχουν αντίθετη άποψη!
Μόνο διχόνοια θα φέρει και πολύ περισσότερο, δεν θα τους πείσετε να σας συμπαρασταθούν, μ' αυτόν τον τρόπο!
Τουναντίον!
"Τούτον τον χειμώνα, άμα τον πηδήξαμε,
γι' άλλα δέκα χρόνια, άιντε, καθαρίσαμε..."

Αποσυνδεδεμένος perastikos_kav

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 09:19:56 pm »
Απεργοσπάστης είναι αυτός που εργάζεται κατά τη διάρκεια της απεργίας, είτε είναι εξωτερικός, είτε εσωτερικός. Απλά στο παρελθόν η συμμετοχή κατά 100% των εργαζομένων στο χώρο που γίνεται η απεργία ήταν σχεδόν δεδομένη και επιστρατεύονταν άνεργοι, οι οποίοι πεθαίναν στην πείνα και στην απελπισία τους δέχονταν να εργαστούν ως απεργοσπάστες. Στα πολιτικά κείμενα το κομμάτι αυτό (των εξωτερικών απεργοσπαστών) συχνά αναφέρεται και ως λούμπεν προλεταριάτο.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 11:01:20 pm από perastikos_kav »

Αποσυνδεδεμένος ΠE11-2000

• Πλήρες μέλος
  • Verba volant, scripta manent...
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 10:38:02 pm »
...Αν δεν θέλουμε να γυρίσουμε στις τότε συνθήκες ζωής, θα πρέπει να δυναμώσουμε το σωματείο μας με τη συμετοχή μας.

Οι συνάδελφοι δεν ακολουθούν, συμπαθή μου συνφορουμίστα! :)
Αν δεν απαλλαγούμε από το σύνδρομο του Όργουελ, της Φάρμας των Ζώων, δεν θα γίνει τίποτα, ποτέ!!!
Όχι μόνο, στον κλάδο μας, αλλά και στην κοινωνία μας! Ουτοπία: μια δίκαιη κοινωνία!!!
"ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΑ ΑΠΟ Τ' ΑΛΛΑ!"
"Τούτον τον χειμώνα, άμα τον πηδήξαμε,
γι' άλλα δέκα χρόνια, άιντε, καθαρίσαμε..."

Αποσυνδεδεμένος xrikla

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 11:12:42 pm »
Συνάδελφοι κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος ποτέ, ακόμη κι αν η ηγεσία των σωματείων ήταν "πουλημένη". Η κυβέρνηση ποντάρει στο ότι ο εκπαιδευτικός δεν αντέχει οικονομικά και θα επιστρέψει με σκυμμένο κεφάλι. Μακάρι να υπήρχε άλλος τρόπος αντίδρασης . Λυπάμαι που δεν μπορώ να απεργήσω (πρώην αναπληρώτρια..)
Καλή συνέχεια!!!

Αποσυνδεδεμένος kopan

• Πλήρες μέλος
  • Όλα αλλάζουν όταν εσύ αλλάζεις.
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 08:42:28 am »
Σήμερα 5η μέρα απεργίας...15 μη απεργοί στους 35...
Για μένα και πάλι όχι άσχημο ποσοστό συμμετοχής...
Από Δευτέρα όμως, απ ό,τι μαθαίνω από επαφή με συναδέλφους, μάλλον θα πάνε οι περισσότεροι στο σχολείο...

Μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούμε και να κατεβάζαμε λίγο τον "πήχυ" από το" 5ήμερη"...;;;
Δεν ξέρω...!!!

Καλημέρα σ όλες και όλους...και καλόν αγώνα, για όσους συνεχίζουν...!!!
Η ευφυΐα είναι η σύζυγος, η φαντασία είναι η ερωμένη και η μνήμη είναι η υπηρέτρια.

Αποσυνδεδεμένος ria A

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 09:08:30 am »
καλημέρα και από εμένα! στο σχολείο μου πάλι σήμερα δουλεύουν σχεδόν όλοι.Λείπουμε μόνο 5. Και εγώ όμως πραγματικά δυσκολεύομαι να τη συνεχίσω από βδομάδα . Μήπως καλύτερα θα ήταν οι 48ωρες;

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 09:28:30 am »
ας έχουν υπόψη τους οι συνδικαλιστές και αιρετοί μας ότι κανείς από όσους συμμετείχαν στην α 5ημερη απεργία δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει όσοι εκείνοι συνεχίζουν εσκεμμένα (δε δικαιολογείται πια άγνοια) να δείχνουν με το δάχτυλο τους επόμενους προς διαθεσιμότητα κλπ συναδέλφους τους :-[
 π χ
ΕΛΜΕ Ικαρίας, Φούρνων, Σάμου:
"Το αποτέλεσμα των αθρόων διαθεσιμοτήτων, σε συνδυασμό με την αύξηση του ωραρίου και όλων των άλλων διατάξεων παραγωγής υπεραριθμιών, ήταν 68 συνάδελφοι να θεωρηθούν πλεονάζοντες και να οδηγηθούν στη Περιφέρεια. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την υποχρεωτική τους μετακίνηση, αλλά κυρίως για να οδηγηθούν μαζί με χιλιάδες άλλους «πλεονάζοντες» από όλες τις περιφέρειες, στο καιάδα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Και αυτό γιατί είναι ευνόητο ότι με τον ίδιο τρόπο θα προκύψουν κατά βάση πλεονάσματα σε όλη την επικράτεια".

http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%83%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AF#ixzz2fPYI9Ads

Φυσικά και ανοίγει ο δρόμος για την υποχρεωτική μετακίνηση/απόσπαση τους (Ν. 3848/2010) αλλά όχι για να οδηγηθούν αυτοί και μόνο αυτοί (που τώρα ονομαστικά πλεονάζουν στην περιοχή τους) στη διαθεσιμότητα (Ν.4172/13),
η κατάργηση οργανικών θέσεων κλάδων και ειδικοτήτων και η επιλογή του προς διαθεσιμότητα εκπαιδευτικού προσωπικού είναι μια νομοθετημένη διαδικασία που απέχει όσο η νύχτα με τη μέρα από αυτό που κραυγάζουν με πολύ μεγάλη επιμονή συνδικαλιστές και αιρετοί από το καλοκαίρι (ευσεβείς πόθοι οι επιθυμίες τους, αντισυναδελφική και απαράδεκτη η πρακτική τους), οι οργανικές δεν καταργούνται με τον τρόπο που κάποιοι θέλουν γιατί έτσι τους βολεύει :-[ :-[.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 09:32:43 am από silkcut »
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 09:54:05 am »
Σήμερα 5η μέρα απεργίας...15 μη απεργοί στους 35...
Για μένα και πάλι όχι άσχημο ποσοστό συμμετοχής...
Από Δευτέρα όμως, απ ό,τι μαθαίνω από επαφή με συναδέλφους, μάλλον θα πάνε οι περισσότεροι στο σχολείο...

Μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούμε και να κατεβάζαμε λίγο τον "πήχυ" από το" 5ήμερη"...;;;
Δεν ξέρω...!!!

Καλημέρα σ όλες και όλους...και καλόν αγώνα, για όσους συνεχίζουν...!!!
Αρχίζω και φοβάμαι συνάδελφοι ότι δε θα αντέξουμε! Είναι και τα έξοδα που βασανίζουν πολλές οικογένειες!

Αποσυνδεδεμένος φρουφρού

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 10:55:01 am »
Αντέξαμε να χάσουμε 2.000 - 3.500 ευρώ με το ενιαίο μισθολόγιο, αλλά δεν αντέχουμε να χάσουμε 250 ευρώ; Μπορούμε την όποια δυσκολία έχουμε να τη συζητήσουμε την απεργιακή επιτροπή και μην ξεχνάμε το ταμείο που έχει δικά μας λεφτά.

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 11:47:53 am »
Έτσι είναι. Όσοι ακολουθούσαμε στις απεργίες που εξαγγέλονταν τα προηγούμενα χρόνια τι πάθαμε? Δεν επιβιώσαμε? Οι υπόλοιποι σε τι βγήκαν κερδισμένοι? Ακύρωναν μόνο τον αγώνα των απεργών. Και μόνο το γεγονός ότι περιμένει ο "υπουργός" να εξαθλιωθούμε και να γυρίσουμε ταπεινωμένοι θα έπρεπε να μας πεισμώνει περισσότερο.
Στα Πανεπιστήμια αποφασίστηκε νέα πενθήμερη. Πρέπει να φτάσουμε στο κατώφλι της απολυσης κυριολεκτικά για να αποφασίσουμε ότι αντέχουμε κι εμείς την απεργία. Έπειτα, αυτούς γιατί τους αφήνουμε τώρα μόνους? Εμείς δε ζητούσαμε τον Μάη από τους άλλους κλάδους να συνταχθούν μαζί μας? Τώρα γιατί δε συντασσόμαστε εμείς με τους άλλους?
Τόση μιζέρια, τόσος ατομισμός. Αν δράσουμε συλλογικά κάνενας μας δε θα χαθεί, όσο ιδιωτεύουμε , θα χανόμαστε ένας ένας και σε κανέναν από τους υπόλοιπους δε θα καίγεται καρφί. Μέχρι που θα μας αφανίσουν όλους μια και τους είμαστε ενοχλητικοί και δεν τους αποφέρουμε κέρδη.
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182549
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 690
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)