0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδιά, μου θυμίζετε αν γίνεται, αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίες πόσες ώρες δικαιούσαι να έχεις ΙΕΚ-ΟΑΕΔ?Ενδέχεται κάποια στιγμή να ανοίξω βιβλία τεβε για μια άλλη δουλειά και αναρρωτιέμαι αν θα έχω πρόβλημα με το ΙΕΚ (μου έδωσαν 9 ώρες). θυμάμαι ότι με την ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ μπορείς να πάρεις 8 ώρες αν είσαι ελεύθερος επαγγελματιας. Δεν θυμάμαι αν ισχύει το ίδιο με το ΙΕΚΟΑΕΔ.!!Επίσης μια ερώτηση ακομα για επιβεβαίωση.με 1 ώρα μάθημα σε μια ημέρα,το παίρνουμε το ένσημο έτσι δεν είναι?Ποτε δεν είχε τύχει να έχω μια ώρα σε μια μέρα!Άκουσα κάτι περίεργα για αυτό θέλω μια επιβεβαίωση!
Aν ανοιξεις τεβε μεσα στη χρονια απλα μην το αναφερεις καν στο ιεκ και μπορεις να παρεις και απαλλαγη απο τις εισοφρες του τεβε λογω του ικα που θα εχεις απο ιεκ.
Aν ανοιξεις τεβε μεσα στη χρονια απλα μην το αναφερεις καν στο ιεκ
Υπογραφει υπευθυνη δηλωση οτι αν αλλαξει η εργασιακη του κατασταση ειναι υποχρεωμενος εντος 3 ημερων να το δηλωσει στο ΙΕΚ.
εργασιακη ισως να σημαινει, αναπληρωτης (πληρους, μειωμενου), μονιμος υπαλληλος, ή κατι τετοιο
Περιλαμβάνει και την έναρξη επαγγέλματος! Εξάλλου θα φανεί όταν έρθει η ώρα να επιδοτηθεί από οαεδ και ίσως αντιμετωπίσει πρόβλημα, ίσως και όχι. Είναι ρίσκο. Αν δεν περιμένει επιδότηση δεν θα φανεί πουθενά, οπότε δεν έχει και λόγο να το δηλώσει εφόσον δεν απαλάσσεται από τις εισφορές στον οαεε με την μερική ασφάλιση στο ικα. Δυστυχώς ισχύει στην Ελλάδα ότι όσα λιγότερα γνωρίζουν οι υπηρεσίες για την εργασιακή σου κατάσταση, τόσο το καλύτερο! Αν ζούσαμε σε κράτος κοινωνικά ευαίσθητο θα σύμφερε όλους να δηλώνουν τα πάντα! Είναι όμως ικανοί να σου φορολογήσουν και το... κατοικίδιο
όχι πια! Απαλλαγή από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ μόνο εάν έχει πλήρη χρόνο ασφάλισης στο ΙΚΑhttp://www.dikaiologitika.gr/2013112120428/asfalisi/allazoun-oi-pro%CF%8Bpotheseis-apo-thn-asfalish-tou-oaee/menu-id-232.html
Έχεις δίκιο Lasid θα ψάξω για κανα καλο λογιστή πρώτα...Μήπως ξέρεις εσύ αν θα έχω πρόβλημα με τις ώρες μου στο ΙΕΚ αμα ανοιξω βιβλία? (έχω 9 σύνολο)
Έγκριση Πρόσληψης Ωρομ. Εκπ/κου Προσωπικου από τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ: Περιφερειακής Δ/νσης Πελοποννήσου [url=http://static.diavgeia.gov.gr/doc/