0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συγνώμη τι σημαίνει έτσι ήτανε πάντα στον ΟΑΕΔ?? Επειδή μερικοί βολεύονται έτσι..?? Τα νόμιμα διεκδικώ τίποτα παραπάνω.. Και στην τελική μιλάμε για 3-4 ώρες εβδομαδιαίως.. Άλλωστε η Δευτεροβάθμια σου δίνει χαρτί που σου επιτρέπει να εργασθείς ως ωρομίσθιος στο ΙΕΚ.. άρα μάλλον του ΟΑΕΔ έχουν πρόβλημα!!
Αυτό δεν ισχύει.. οι αναπληρωτές έχουν 23 ώρες πλήρες ωράριο και υπαγόμαστε στο (β) σελ.20 της προκήρυξης.. Οι δευτεροβάθμιες με αιτήσή σου σε αφήνουν να διδάξεις σε ΙΕΚ μέχρι 6 ώρες το πολύ!! Ένα χαρτάκι και από τη δευτεροβάθμια για μερικούς δύσπιστους!!
ΚαλησπέραΕγώ είμαι Δημόσιος Υπάλληλος και είμαι πρώτος στην λίστα των ΔΗΜΟΣΙΩΝ Υπαλλήλων σε ειδικότητα που δεν έχει πάνω απο 14 ανέργους και συνολικά 19 ανέργους/εργαζόμενους. Δεν με έχουν καλέσει οπότε πήρα να ρωτήσω. Η υπάλληλος μου απάντησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να με πάρουν, διότι τους έχουν πει ότι πρώτα πρέπει να εξαντληθούν οι άνεργοι και μετά πάνε οι υπόλοιποι. Της εξήγηση ευγενικά ότι η προκήρυξη δεν έλεγε τέτοιο πράγμα αλλά μιλούσε ότι οι θέσεις καλύπτονται κατά προτεραιότητα από το 30% των ανέργων.Δεν έλεγε ότι μετά πρέπει να εξαντληθούν οι υπόλοιποι άνεργοι και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα για να καλέσουν ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ υπαλλήλους. Αυτό είναι άνιση μεταχείριση των πολιτών και εγώ σκοπεύω να κάνω καταγγελία στο ΙΕΚ και στον ΟΑΕΔ για το θέμα.
Μα στην ειδικότητά μου είμαστε 5 άτομα.. Θα πάρει 3 άτομα.. εγώ δεν πρέπει να είμαι μια εξ αυτών με μειωμένο ωράριο (από τη στιγμή που είμαι πρώτη στη λίστα?); και φυσικά να δουλέψουν οι άνεργοι αλλά και εγώ όταν έκανα την αίτηση άνεργη ήμουν.. δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό τους στο να παραιτηθώ!
Μέχρι 20 ώρες σύνολο σε δομές υπ. Παιδείας. Τόσα χρόνια αυτό ισχύει και όλοι υπογράφουν ότι δεν έχουν πάνω από 20 ώρες υπ. δήλωση και αν τυχών πάρουν κάπου ώρες θα πρέπει να το δηλώσουν.Σου αναφέρω τι ισχύει στις ΕΠΑΣ και ΙΕΚ ΟΑΕΔ.Το ότι σου δίνει άδεια η δευτεροβάθμια τι σχέση έχει με αυτό που ισχύει στις δομές οαεδ.Αν η δευτεροβάθμια σου δώσει άδεια να πας στην Αφρική και στο αεροδρόμιο δεν έχει πτήση θα πεις μα η δευτεροβάθμια μου έδωσε άδεια;Εσύ όταν σου δώσουν την υπεύθυνη δήλωση να υπογράψεις ότι δεν έχεις πάνω από 20 ώρες σε δομές του υπουργεόυ παιδείας τι θα κάνεις;Θα πεις δεν υπογράφω φαντάζομαι. Θα σου πουν δε σου κάνουμε σύμβαση.Ε πάνε δικαστικά. Ξέρεις αυτοί άλλα προβλήματα δεν είχανε να ασχολούνται με τέτοια θέματα.
Κάποιοι προκαλούν εντύπωση, η αλήθεια είναι... Αντί να κοιτάξουν μήπως πάρουν τίποτα ώρες "στη ζούλα" όπως γίνεται συνήθως, τώρα τις απαιτούν κιολας...Τι παει να πει πρώτος στους δημόσιους υπαλλήλους; Εγώ είμαι πρώτος σε όλους (σε ανέργους, ιδιώτες, δημ. υπαλλήλους) και μάλιστα Πανελλαδικά (!). όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δε πετώ πυροτεχνήματα... Προσλήφθηκα όμως πριν λίγες μέρες στις ΕΠΑΣ (γιατί και κει πρώτος ήμουν). Να ζητήσω τώρα περαν του 20ώρου και ώρες των ΙΕΚ απ τους ανέργους; Έλεος δηλαδή... Ο Παππούς μου έλεγε πως η κότα πίνει νερό αλλά κοιτάει παράλληλα και το Θεό...
Ωραία, είσαι άνεργος και υπογράφεις σύμβαση με τα ΙΕΚ για 6 ώρες. Υπογράφεις και την υπεύθυνη δήλωση οτι δε έχεις πάνω απο 20 ώρες σε όλες τις δομες του Υπουργείου Παιδείας. Μετά από αυτό σε καλούν για αναπληρωτή σε σχολείο και πας (αφού σου το επιτρέπει η Δευτεροβάθμια). Δεν είσαι νόμιμος σε αυτή την περίπτωση?
Οταν ως ανεργος με 2 ωρες συνολο δωσμενες, γνωρισεις συναδελφο σου που του εδωσαν 5ωρες και ετυχε βρε να εινια μονιμος, τοτε θα εννιωθες πολύ......@@@@@@