0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ (σημερα)Προσλήψεις νηπιαγωγών ώστε να καλυφθούν εκατοντάδες κενά σε όλη τη χώρα ζητεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.«Ένα μήνα μετά την έναρξη των σχολείων εκατοντάδες τμήματα νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστά εξαιτίας της μη διάθεσης των αναγκαίων πιστώσεων για πρόσληψη νηπιαγωγών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, «είναι χαρακτηριστικό ότι στη β’ φάση των προσλήψεων αναπληρωτών προσλήφθηκαν μόνο 11 νηπιαγωγοί, ενώ τα κενά σε όλη τη χώρα είναι εκατοντάδες».Όπως αναφέρει, «ως αιτιολογία παρουσιάζεται η εξάντληση των πιστώσεων απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό και η μη διάθεση πιστώσεων απ’ το ΕΣΠΑ, ως τώρα».Τέλος, το δ.σ. της ΔΟΕ καλεί τον υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στη χορήγηση των απαραίτητων πιστώσεων για την πρόσληψη νηπιαγωγών ώστε να καλυφθούν όλα τα υπάρχοντα κενά.
Καλησπέρα συνάδελφοι! Είμαι καινούριο μέλος όμως παρακολουθώ εδώ και χρόνια το forum μας. Σήμερα πήρα τηλέφωνο στο υπουργείο να ρωτήσω τι συμβαίνει με το πρόγραμμα του οαεδ για τις 8200 ειδικότητες από τις οποίες οι 600 θα είναι νηπιαγωγοί. Μου απάντησαν οτί το υπουργείο δεν έχει καμία σχέση με αυτό το πρόγραμμα και οτί αυτό αφορά μόνο τον οαεδ, οτί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο δικός μας πίνακας και ότι οι 600 νηπιαγωγοί που θα προσληφθούν απο τον οαεδ θα τοποθετηθούν όχι σε δημόσια νηπιαγωγεία αλλα σε σχολεία του δήμου (εννοώντας μάλλον τους παιδικούς σταθμούς). Γι'αυτό το τελευταίο όμως δεν ήταν και πολύ σίγουρη η υπάλληλος. Μου είπε επίσης οτί υπάρχουν 111 πιστώσεις ακόμη για πρωτοβάθμια αφήνοντας να εννοειθεί οτι δεν θα ξοδευτούν όλες για νηπιαγωγούς. Αλίμονο!! Τέλος γίνονται ενέργειες μου είπε να χρησιμοποιηθεί μερίδιο απο ΕΣΠΑ για τα δικά μας ολοήμερα. Ελπίζω και εύχομαι τα θετικά νέα να έρθουν σύντομα στον κλάδο μας γιατί είναι αδικία να ευνοείται μόνο το μισό τμήμα της πρωτοβάθμιας.
Τέλος γίνονται ενέργειες μου είπε να χρησιμοποιηθεί μερίδιο απο ΕΣΠΑ για τα δικά μας ολοήμερα. Ελπίζω και εύχομαι τα θετικά νέα να έρθουν σύντομα στον κλάδο μας γιατί είναι αδικία να ευνοείται μόνο το μισό τμήμα της πρωτοβάθμιας.
Άντε να δούμε. Τουλάχιστον να καλυφθούν τα περισσότερα από τα κενά. Το υπουργείο τα υπολογίζει γύρω στα 500, ενώ η ΔΟΕ γύρω στα 1.000.
Να βάλουμε ένα μέσο όρο 750;