0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%89%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD. Για τις τοποθετήσεις αναπληρωτών. Διαβαστε
καλησπερα και απο εμενα δεν εχω προλαβει να διαβασω τα νεα σας...τα στοιχεια μου τα εστειλα και εγω....ανεπιβεβαιωτες πληροφοριες λενε οτι την τριτη θα βγει φαση...φανταζομαι 5 6 ατομων...αντε να δουμεστην κερκυρα την δευτερα 14-10-2013 στις 8 παρα το βραδυ στην εθνικη τραπεζα στο οκαζιον θα γινει συναντηση νηπιαγωγων...οσες ειστε απο κερκυρα σας περιμενουμε, οσες εχετε γνωστες ενημερωστε....σχετικα με το φεκ που λετε σημερα τελειωσαν οι αιτησεις υε γι αυτο πιστευω οτι το εβγαλαν,δεν ειχαν το δικο μας φεκ...
Ωραία evdokia! Μαζευτήκαμε 32 άτομα μόνο από το φόρουμ, απευθυνθείτε όλοι και σε φίλους-γνωστούς συναδέλφους! Εγώ ξεκίνησα να συντάσσω την επιστολή ενημέρωσης, που σκέφτηκες να στείλουμε στους μόνιμους. Πιστεύω μέχρι αύριο να την έχω έτοιμη και να κάνετε τα σχόλια και τις προσθήκες σας!
έκανα κι εγώ μια προοσπάθεια για μια τέτοια επιστολή. δες την μήπως μπορείς να πάρεις τίποτα...Συνάδελφοι- συναδέφισσες,Αφήστε για λίγο τα ψαλίδια σας στην άκρη και δείτε πίσω από τα παραμύθια του Υπουργείου Παιδείας. Ο κακός λύκος κυκλοφορεί ελεύθερος και είναι έτοιμος να κατασπαράξει το προπύργιο του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος: το Νηπιαγωγείο.Μέχρι σήμερα παρακολουθήσαμε:• την ικανοποίηση ελάχιστων αιτήσεων απόσπασης ακόμα και σε περιπτώσεις σοβαρών προβλημάτων υγείας• την τοποθέτηση αναπληρωτών σε κενά περιοχών για τις οποίες είχαν προηγουμένως απορριφθεί οι αιτήσεις απόσπασης• την «μυστική» εγκύκλιο με την οποία καλούνται οι νηπιαγωγοί να επιτρέπουν ή ακόμα χειρότερα και να προτείνουν την πρόωρη αποχώρηση των νηπίων από το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο (προάγγελος κατάργησης του θεσμού του ολοήμερου νηπιαγωγείου και μετατροπή του σε υποστηρικτική δομή, γεγονός που μεταφράζεται σε υπεράριθμους νηπιαγωγούς την επόμενη σχολική χρονιά και εφεδρεία)• αυθαίρετες μετακινήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τοποθέτησή τους σε διαφορετικό ΠΥΣΠΕ από εκείνο του διορισμού σε βάρος άλλων συναδέλφων• την δημιουργία τεχνητών υπεραριθμιών• τα κλειστά Νηπιαγωγεία και Ολοήμερα Τμήματατην κάλυψη αυτών των κατασκευασμένων κενών με αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ.Σε μια προσπάθεια διεύρυνσης και θεσμοθέτησης της ευέλικτης και ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, το Υπουργείο ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή να προχωρήσει στην πρόσληψη νηπιαγωγών μέσω κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ με σαφώς μικρότερη χρηματική αμοιβή, παρακάμπτοντας τον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών. Αναφαίνεται λοιπόν το συνολικό σχέδιο αναδιαμόρφωσης του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών όπου οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα χάσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα (οργανική-αποσπάσεις -αναγκαστικές μετακινήσεις) και οι αναπληρωτές να εγκλωβιστούν σε ένα μόνιμο καθεστώς ελαστικής κι αβέβαιης εργασίας ενώ το Νηπιαγωγείο θα χάσει οριστικά το ρόλο του και θα μετατραπεί σε χώρος φύλαξης μικρών παιδιών.