0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα, γνωρίζετε αν μόνιμος εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας που υπηρετεί ταυτόχρονα σε 3 σχολεία, εκ των οποίων τα 2 συστεγάζονται, απαλλάσσεται από εξωδιδακτικές υποχρεώσεις (και αν ναι, από όλες;)Αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο ΦΕΚ ή κάποια επίσημη εγκύκλιος - οδηγία θα μου ήταν διαφωτιστικό!Σας ευχαριστώ πολύ!
Αν βάλεις αναζητηση « Εκπαιδευτικοί που υπηρετούν πέραν των δυο σχολείων» , θα βρεις ένα site του
Δεν απαλλάσσεστε από τα εξωδιδακτικά καθήκοντα. Υπάρχει και ένα έγγραφο προς την ΔΔΕ Έβρου που αναφέρει τα ακόλουθα: "Εφόσον ο εκπαιδευτικός συμπληρώνει το υποχρεωτικό του ωράριο σε δύο ή περισσότερα σχολεία, τότε θα πρέπει ο Διευθυντής σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, όπου υπηρετεί ο εκπαιδευτικός, να μεριμνά, ώστε αυτός να αναλαμβάνει εξωδιδακτικές εργασίες σε ένα μόνο από τα σχολεία που υπηρετεί."Και προφανώς ούτε από τις εφημερίες αφού τα συστεγαζομενα θεωρούνται σαν ένα σχολείο.
Είτε συστεγαζόμενα είτε όχι, οι εκπαιδευτικοί β/θμιας δεν απαλλάσσονται ούτε από εξωδιδακτικά ούτε από εφημερίες λόγω υπηρέτησης σε διαφορετικά σχολεία. Το γεγονός πως σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται κάποιες διευκολύνσεις δε σημαίνει ότι προβλέπεται κιόλας.
το πδ 79/2017 που αναφερθηκε ισχυει στην πρωτοβαθμια.Στη δευτεροβαθμια δεν υπαρχει απ οσο γνωριζω σχετικο ΠΔ παρα μονο το https://drive.google.com/file/d/1suzIdZ3jDofDTrYkZAryLKHFfHx3Jl7x/view?pli=1
Εγώ ούτε στη δευτεροβάθμια έκανα εφημερίες όταν ήμουν σε τρία σχολεία για 11 χρόνια και σε διαφορετικές διευθύνσεις. Ο διευθυντης μου μου το έμαθε στο γυμνασιο που πρώτοδιοριστηκα. Εξωδιδακτικα είχα μόνο στο σχολείο οργανικής μου που είχα και τις περισσότερες ωρες. Επίσης δεν έκαναν κι άλλοι συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων όταν ήταν σε τρία γυμνσια- λυκεια. Μια χαρά ισχύει και στη δευτεροβάθμια, δεν ισχύουν δυο νόμοι και δυο σταθμά, ρωτήστε τους αιρετούς στη διεύθυνση που ανηκετε
Για την ανάθεση των εξωδιδακτικών αρμοδιοτήτων (αυτή που γίνεται στην αρχή της χρονιάς) αποφασίζει ο Διευθυντής ή ο Σύλλογος; Μπορεί να τεθεί και σε ψηφοφορία; Τι ισχύει; Μπορείτε να μου πείτε αν αναφέρεται σε κάποιο Νόμο;