0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάντως απο οτι ξέρω οι σχολικές γιορτές διαρκούν όσο αποφασίσουν οι εκπαιδευτικοι, αλλά επειδή το ολοήμερο ειναι λίγο διαφορετική περίπτωση ξέρει κανείς τι γίνεται με τον εορτασμό της 17 Νοέμβρη; Λειτουργεί κανονικά ή μόνο το πρωινό ωράριο;
τι γινεται με τη χριστουγεννιατικη γιορτη?γινεται απογευμα ή πρωι?
Δεν υπάρχει κανόνας.Είθισται να γίνεται απόγευμα και σε μέρα που δεν είναι ανοιχτά τα μαγαζιά για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν όλοι οι γονείς ή έστω όσο το δυνατόν περισσότεροι. Επίσης, άλλη γλύκα έχει να έρχεται ο Άγιος
Και βέβαια υπάρχει κανόνας!Οι γιορτές πρέπει να γίνονται την ώρα του σχολικού ωραρίου και όχι πέραν αυτού!Αν το νηπιαγωγείο είναι ολοήμερο η γιορτή θα πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι τις 16.00 αλλιώς για να την πραγματοποιήσεις απόγευμα χρειάζεσαι την άδεια του διευθυντή εκπαίδευσης.Αν την πραγματοποιήσεις απόγευμα χωρίς άδεια και συμβεί κάποιο ατύχημα (λέμε τώρα....) και γίνει καταγγελία από τον γονέα θα βρεθείς με την ΕΔΕ στο χέρι!Αυτά......
Αν ενημερώσεις τον προϊστάμενο (όπως οφείλεις) δεν βρίσκεσαι με καμία ΕΔΕ στο χέρι! Επίσης, με τη σύμωφνη γνώμη του διευθυντή εκπαίδευσης μπορείς να μεταφέρεις βάρδια και έτσι να λειτουργήσει το σχολείο για μια μέρα (αυτή της γιορτής) ως κλασικό με 2 νηπιαγωγούς, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η γιορτή το απόγευμα.Πουθενά δεν αναφέρεται ότι οι γιορτές γίνονται μέσα στο εργασιακό ωράριο (αν το αναφέρει και δεν το έχω βρει, παρακαλώ να μου το υποδείξεις)
Σαφώς και ο κάθε συνάδελφος πράττει αυτό που θεωρεί σωστό και ταιριαστό για τη διδασκαλία του, τους στόχους που έχει θέσει, και τα παιδιά που έχει μπροστά του.Όσο για μεταφορά ωραρίου.....στο δικό μου νομό μια χαρά τη δέχονται για μια φορά το χρόνο (δεν μιλάμε για συνέχεια)Για υπερωρίες δε νομίζω να μίλησε κανείς, αλλά ούτε και κανείς να έχει διεκδικήσει ποτέ για μια γιορτή......Προσωπικά, πάντως οι περισσότερες γιορτές που έχω παρακολουθήσει την 28η είναι κλειστές και γίνονται πρωί, τα Χριστούγεννα είναι ανοιχτές και γίνονται απόγευμα, την 25η ανοιχτές το πρωί και το καλοκαίρι ανοιχτές και είτε πρωί είτε απόγευμα.(ΕΠίσης, καλό είναι όταν θέλουμε τους γονείς στο πλάι μας τόσο στο εκπαιδευτικό κομμάτι όσο και στις διεκδικήσεις μας, και όταν τους ζητάμε να συνεργάζονται μαζί μας, μια φορά το χρόνο να κάνουμε και το δικό τους το χατήρι και να τους προσφέρουμε την ευκαιρία (σε όλους δεν γίνεται, αλλά τουλάχιστον στους περισσότερους) να μπορέσουν να καμαρώσουν το παιδάκι τους.....)