*

Αποστολέας Θέμα: αγγλικo πιστοποιητικο  (Αναγνώστηκε 2686 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος antonakis143

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
αγγλικo πιστοποιητικο
« στις: Οκτωβρίου 22, 2013, 08:39:47 pm »
Καλησπερα!! στο ασεπ βρηκα τα παρακατω:
http://www.asep.gr/asep/site/home/LC+Menu/FORIS/Ipodigmata/prok.csp

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: αγγλικo πιστοποιητικο
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:23:55 »

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 22, 2013, 09:17:06 pm »
ομολογω οτι μπερδευτηκα απο το μηνυμα σου. ισως φταιει οτι μολις τελειωσα με μαθηματα  ;D

λοιπον αυτο που βρηκες και ολο το κατεβατο στο  c1 δλδ:

(β) Πολύ καλή γνώση (Γ1/C1) :

•  CERTIFICATE IN ADVANCED ENGLISH (CAE) του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.

•   BULATS English Language Test, βαθμολογία 75-89, του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.

• INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE TESTING SYSTEM (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES) – The British Council – IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 6 έως 7.

• BUSINESS ENGLISH CERTIFICATE – HIGHER (BEC HIGHER) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES).

• LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 4 -ADVANCED COMMUNICATION- ΤΟΥ EDEXCEL.
.
• CERTIFICATE IN INTEGRATED SKILLS IN ENGLISH ISE III του TRINITY COLLEGE LONDON.

• CITY & GUILDS LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (reading, writing and listening)  - EXPERT- και CITY & GUILDS LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (Spoken) - EXPERT- (Συνυποβάλλονται  αθροιστικά για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης) ή  CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL ESOL -EXPERT- και CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL SPOKEN ESOL - EXPERT - (Συνυποβάλλονται  αθροιστικά για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης).

• ADVANCED LEVEL CERTIFICATE IN ENGLISH (ALCE) του HELLENIC AMERICAN UNIVERSITY (Manchester, ΝΗ- USA) και της ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ.

• ΤΕST OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL COMMUNICATION (TOEIC), βαθμολογία από 785 έως 900 του EDUCATIONAL TESTING SERVICE/CHAUNCEY, USA.

•  EDI Level 2 Certificate in ESOL International JETSET Level 6 (CEF C1).

• OCNW Certificate in ESOL International at Level 2  (Common European Framework equivalent level C1).

•  ESB Level 2 Certificate in ESOL International All Modes (Council of Europe Level C1).

• Test of Interactive English, C1 +  Level.

• Test of Interactive English, C1 Level.

ειναι ολα τα πιστοποιητικα  που δεχεται κ αναγνωριζεi το ΑΣΕΠ. εσυ για ποιο πιστοποιητικο συγκεκριμενα ενδιαφερεσαι αν δωσεις; εχεις καποιο στο μυαλο σου; το πανεπιστημιο που θες να πας μηπως ζηταει συγκεκριμενο πιστοποιητικο για c1;

ή, αν καταλαβα καλα, θα δωσεις καποιο πιστοποιητικο του Ρουμανικου παν/μιο που αναφερεις που δινεται ως αποδειξη γνωσης αγγλικων; αν ναι, τοτε οπως βλεπεις στη λιστα δεν υπαρχει και δεν αναγνωριζεται απο τον ΑΣΕΠ ως αποδειξη γνωσης αγγλικων. ΑΛΛΑ μπορεις να κανεις το εξης, που αναφερει πιο κατω,  για να σου το αναγνωρισουν, αν το δεχτουν:

Πιστοποιητικά άλλα, πλην των ανωτέρω, προκειμένου να αξιολογηθούν για την απόδειξη της γνώσης  της αγγλικής γλώσσας πρέπει να συνοδεύονται από:

(i)  βεβαίωση του  φορέα που το εξέδωσε, ότι τόσο ο φορέας όσο και το συγκεκριμένο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας είναι πιστοποιημένα από την αρμόδια προς τούτο εθνική αρχή

ή

(ii) βεβαίωση του αρμοδίου Υπουργείου ή της Πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα (σε περίπτωση μη υπάρξεως φορέα πιστοποίησης ή αναγνώρισης), ότι το προσκομιζόμενο πιστοποιητικό είναι αποδεκτό σε δημόσιες υπηρεσίες της οικείας χώρας ως έγκυρο αποδεικτικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας σε αντίστοιχο επίπεδο.

βοηθησα καθολου;

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 22, 2013, 09:59:23 pm »
ευη εγω ειμαι μπερδεμενος μαλλον!!! θελω να δωσω εξετασεις για να παρω την πιστοποιηση... Οποτε ρωτησα μια καθηγητρια μου και με εστειλε στο αρμοδιο ατομο να συζητησω!
Θα δωσω λοιπον εξετασεις για β2 ή για c1. Το πανεπιστημιο που θα μου δωσει την πιστοποιηση ειναι το "alexandru ioan cuza"... και ειναι κρατικο πανεπιστημιο (ρουμανιας)... Οποτε φανταζομαι θα μου δωσουν ενα πιστοποιητικο αναλογο με το κρατικο το δικο μας? Απ'οτι μου ειπε η κυρια εκει, το πιστοποιητικο αναγνωριζεται σε ολη την Ευρωπη. Για ευνοητους λογους ηθελα να το ψαξω απο εμας στην ελλαδα ωστε να μην χανω τον χρονο μου με αυτο... Ακομη μου ειπε πως εδω οι ρουμανοι δινουν αυτες τις εξετασεις, εκτως αν θελουν να πανε Αγγλια που τοτε τους ζητανε cambrige. Δυστυχως δεν καταφερα να βγαλω νοημα απο το τηλεφωνο...

Στο κειμενο αυτο του ασεπ λεει:

γ) με  πιστοποιητικά αντίστοιχου επιπέδου άλλων φορέων (πανεπιστημίων ή μη) ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, εφόσον  είναι πιστοποιημένοι ή αναγνωρισμένοι από την αρμόδια αρχή της οικείας χώρας για να διενεργούν εξετάσεις και να χορηγούν πιστοποιητικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας στο αντίστοιχο επίπεδο. Εάν δεν υπάρχει φορέας πιστοποίησης ή αναγνώρισης στην οικεία χώρα, απαιτείται βεβαίωση του αρμόδιου Υπουργείου ή της Πρεσβείας  της χώρας στην Ελλάδα ότι τα πιστοποιητικά που χορηγούνται από τους παραπάνω φορείς σε τρίτους, οι οποίοι δεν έχουν ως μητρική γλώσσα την Αγγλική , είναι αποδεκτά σε δημόσιες υπηρεσίες της αυτής χώρας ως έγκυρα αποδεικτικά γνώσης της Αγγλικής γλώσσας στο αντίστοιχο επίπεδο. Ως οικεία χώρα νοείται η χώρα στην οποία η μητρική ή επίσημη γλώσσα είναι η Αγγλική

Εγω απο αυτο καταλαβαινω πως αναγνωριζεται... ομως πιο κατω μου δειχνει ονομαστικα....

Αν τελικα δεν αναγνωριζεται... μου προτεινες τα εξης: (i)  βεβαίωση του  φορέα που το εξέδωσε, ότι τόσο ο φορέας όσο και το συγκεκριμένο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας είναι πιστοποιημένα από την αρμόδια προς τούτο εθνική αρχή

ή

(ii) βεβαίωση του αρμοδίου Υπουργείου ή της Πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα (σε περίπτωση μη υπάρξεως φορέα πιστοποίησης ή αναγνώρισης), ότι το προσκομιζόμενο πιστοποιητικό είναι αποδεκτό σε δημόσιες υπηρεσίες της οικείας χώρας ως έγκυρο αποδεικτικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας σε αντίστοιχο επίπεδο.

Συγνωμη αλλα μαλλον λογω ηλικιας και λογω του οτι δεν εχω ασχοληθει πολλες φορες με χαρτουρες δεν καταλαβαινω τιποτα :)

Σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου!!!

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 22, 2013, 10:06:18 pm »
κατσε, αφου θες απλα να παρεις μια πιστοποιηση, ή πιο απλα ενα πτυχιο στα αγγλικα, γιατι θες σωνει κ ντε αυτο απο την Ρουμανια και οχι ενα απο τα γνωστα cambridge, michigan , κρατικο κτλπ; εχεις σκοπο να το χρησιμοποιησεις αμεσα σε καποιες σπουδες σου;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:23:55 »

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 22, 2013, 10:15:11 pm »
τι διαφορα εχει η πιστοποιηση απο το πτυχειο? απλα μου προτειναν αυτο και να πω την αληθεια απ'οτι εχω ακουσει ειναι λιγο πιο ευκολο λογο της πολαπλης επιλογης (στιλ μισιγκαν)
Η κυρια που μιλησα μου ειπε οτι αν πετυχω στις εξετασεις θα παρω certificat de competenta lingvistica. που σημαινει πιστοποιητικο γλωσσομαθειας. Χτες ξεκινησα να ψαχνω το θεμα αυτο... Ειναι καλη ευκαιρια να δωσω σε αυτο το πανεπιστιμιο καθως ειναι χαμηλο και το ποσο που θα δωσω για να δωσω εξετασεις... Ακομα τωρα που ειμαι στο τελευταιο ετος εχω χρονο να ασχοληθω με αυτο λιγακι...

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 22, 2013, 10:31:23 pm »
οταν λεμε πιστοποιηση γνωσης ξενης γλωσσας εννοουμε τα Lower, proficiency του cambridge, michigan κτλπ. αυτα που "λαικα" οι γονεις συνηθως λενε πτυχιο αγγλικων . βεβαια οταν λεμε πτυχιο, ας κυριολεκτουμε, ειναι μονο αυτα των πανεπιστημιων δλδ. του Α.Π.Θ, Ε.Κ.ΠΑ κλπ που βγαζουν αποφοιτους της Αγγλικης γλωσσας.

μεσα στην πιο πανω λιστα με τα αποδεκτα κατα ΑΣΕΠ πιστοποιητικα επιπεδου c1 υπαρχουν εξισου "ευκολες" επιλογες. αν και το ευκολο ειναι σχετικο. γιατΙ λοιπΟν δεν διαλεγεις κατι τετοιο και πας στο αγνωστο; επισης εχω απορια, που πηγες και σου ειπαν για το συγκεκριμενο πιστοποιητικο;

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 22, 2013, 10:38:37 pm »
αν δεν κανω λαθος γραμματεας του πανεπιστημιου ειναι η κυρια... εγω ειμαι σε αλλο πανεπιστημιο. το οτι ειναι λιγο ''ευκολο'' μου το ειπες ενας γνωστος που εδωσε πριν 2 χρονια.
Ειναι 100% πιστοποιηση λοιπον και οχι πτυχειο :) Αν λοιπον αποφασισω να δωσω εκει... μετα τι κανω?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182883
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 750
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)