0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Άλλο να σου τυχει εξω απο το σπιτι σου οταν βγεις π.χ. για καφε και άλλο οταν πηγαινεις ή γυρνας απο τη δουλεια σoυ.Οταν καιγεται το σπιτι του γειτονα τι μας νοιαζει εμας!Οταν θα καιγεται ομως το δικο μας σπιτι....τοτε δεν θα λεμε τετοιες απαραδεκτες κουβεντες....ποσο μαλλον οταν ειμαστε εκπαιδευτικοι και συνεχεια στους δρομους!!!Και αλιμονο αν αργησουμε λιγακι.....Θα μας 'φαει' το myschool!!!!
Μέσα στη ζούγκλα ένας ελέφαντας πατά εσκεμμένα ένα μυρμήγκι. Συμπέρασμα: δεν πρέπει να έχει ενοχές ο ελέφαντας αλλά το μυρμήγκι που δεν πρόσεξε.
Τραγικο το γεγονος του χαμου των τεσσαρων ανθρωπων αλλα ακυρο το τοπικ σας, ειναι κατι που θα μπορουσε να συμβει στον καθενα οποιαδηποτε στιγμη, ετυχε στην κοπελα τη στιγμη που γυριζε απο τη δουλεια της. Με δικη μας ευθυνη επιλεγουμε να παρουσιαστουμε οπουδηποτε, αμα ειναι να σου καστει θα σου τυχει και εξω απο το σπιτι σου.
Καλά, μπορεί να πέσει και αστεροειδής στο κεφάλι μας. Αλλά το να είσαι συνεχώς στους δρόμους ή στις θάλασσες ή και στον αέρα πολλές φορές, για να πας στη δουλειά σου τότε αυξάνεται η πιθανότητα να σου "τύχει" κάτι όπως γράφεις. Νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό.
Δε καταλαβαινω γιατι ειναι απαραδεκτες οι κουβεντες μου. Επισης δε καταλαβαινω ποια η διαφορα του να σου τυχει την ωρα που πας για καφε ή την ωρα που γυρνας απο τη δουλεια σου. Απλα ειναι να μη σου τυχει. Αν συνεβαινε σε καποιον υπαλληλο του δημου για παραδειγμα 500 μετρα απο το σπιτι του ή σε καποια Ροδιτισα δασκαλα που εμενε στο διπλανο χωριο θα αλλαζε κατι; Ας σκεφτομαστε πιο λογικα κυριως γιατι ειμαστε εκπαιδευτικοι κι ας μην κυνηγαμε μαγισσες.
αν έχει τέτοιο κατακλυσμό τότε δε θα βγεις για καφέ οποτε μπορεί και να μη σου τυχει. Αν όμως έχεις μια στοιχειώδη επαγγελματική ευσυνειδησία και θεωρείς ότι το να πας στη δουλειά σου είναι υψιστο καθήκον απέναντι στους μαθητές σου κυρίως ( καθώς έτσι το αντιλαμβάνεται ένας σωστός εκπαιδευτικος) τότε ναι, οι πιθανότητες "να σου τύχει" αυξάνονται. Και στην περίπτωση αυτή, οι ευθύνες της Πολιτειας ( είτε αυτή είναι το ΥΠΑΙΘ είτε ο Δήμος και το Οδικό Δίκυτο) είναι πολλαπλάσια ανάλογες !!!
Οι δρομοι ειναι σκοτωστρες για ολον τον κοσμο, οχι μονο για μας τους εκπαιδευτικους. Πολυς κοσμος αναγκαζεται να οδηγησει καθημερινα για να παει στη δουλεια του.
σωστό, μόνο που για μένα που είμαι διοικητικός είναι πολύ πιο εύκολο να πω "χτυπάω μια άδεια και κάθομαι σπιτι μου και μου μένει η χαρτουρα για την άλλη μέρα". Για τον ευσυνείδητο και με ζήλο εκπαιδευτικό τα πράγματα δεν ειναι τόσο απλά. Ειδικά όταν μιλάμε για δασκάλους (της α/θμιας) σε ολιγοθέσια σχολεια που ίσως είναι και οι μόνοι που ανοιγοκλείνουν το σχολείο, τότε το "χτυπάω μια άδεια" ειναι περίπου αδύνατο!