*

Ψηφοφορία

Προγραμματίζουμε γενική συνάντηση όλων των αναπληρωτών νηπιαγωγών το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:00 στην Αθήνα, στα γραφεία της ΔΟΕ. Π

Ναι
22 (78.6%)
Όχι
6 (21.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 27

Η ψηφοφορία έληξε: Ιανουαρίου 11, 2014, 08:36:40 am

Αποστολέας Θέμα: ΠΕ60 : προτάσεις, απόψεις, σχολιασμός  (Αναγνώστηκε 191565 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
Απ: Γενική Συνάντηση ΠΕ60
« Απάντηση #378 στις: Ιανουαρίου 17, 2014, 09:58:10 pm »
Η επίσημη γραμμή τους είναι:"Γράφετε τόσα προνήπια, όσα να συμπληρωθεί το τμήμα και κανένα παραπάνω"με σκοπό τη μη πρόσληψη αναπληρωτών και τη μη πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών.
Προσωπικά είμαι υπέρ της δημιουργίας του συλλόγου σας και μακάρι να γίνετε τόσοι ώστε να ασκήσετε πιέσεις που θα φέρουν αποτελέσματα.Αυτό το θέλουμε όλοι-μ΄'ονιμοι και αναπληρωτές.Τα προβλήματα δυστυχώς δεν τελειώνουν με την μονιμοποίηση... :)
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:43:11 »

Αποσυνδεδεμένος minnie2

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #379 στις: Ιανουαρίου 17, 2014, 11:51:24 pm »
Αγαπητές μου συναδέλφισσες ρίχνοντας μια ματιά στο προσχέδιο του καταστατικού θα ήθελα να επισημάνω 2 πράγματα που κατά την άποψή μου είναι σημαντικά για την ύπαρξη μια γερής βάσης, ισότιμης και αξιοκρατικής για όλους μας μακριά από βολέματα και μικροσυμφέροντα. 1. Το σύστημα μόνιμων διορισμών για να είναι αξιοκρατικό και δίκαιο θα πρέπει να είναι ισότιμο για όλες τις κοπέλες που είναι αδιόριστες είτε έχουν είτε όχι προϋπηρεσία. Για παράδειγμα οι συνάδελφοι που έχουν τελειώσει και δεν έχουν προλάβει να δώσουν ΑΣΕΠ για να αποκτήσουν προϋπηρεσία θα πρέπει να μην έχουν πιθανότητα να διοριστούν συμμετέχοντας για πρώτη φορά στον γραπτό διαγωνισμό; Οι συνάδελφοι που έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις και δεν μπορούν να αποκτήσουν την προϋπηρεσία πηγαίνοντας μακριά από τα σπίτια τους στην άλλη άκρη της Ελλάδας θα πρέπει να αποκλειστούν από την δυνατότητα μονιμοποίησης καθώς δεν θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν στα μόρια κάποιες από εμάς που έχουμε ορισμένα χρόνια προϋπηρεσίας ; Οι συνάδελφοι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε αναπληρωτές μακριά απο τον νομό τους και κατ' επέκταση να αποκτήσουν την πολυπόθητη προϋπηρεσία θα πρέπει να αποκλειστούν από την μονιμοποίηση; Πόσο δίκαιο είναι αυτό;;;;;; Μήπως θα ήταν καλύτερα ο διορισμός να γινότανε μόνο με τα μόρια του γραπτού διαγωνισμού και η συχνότητα των γραπτών εξετάσεων να ήταν ετήσια, δηλαδή μία φορά τον χρόνο έτσι ώστε να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες για να διοριστούν;2. Καλό θα ήταν στο καταστατικό να αναφερθούν και οι υπόλοιπες διεκδικήσεις του κλάδου μας πέρα από την δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο όπως είναι η μείωση των παιδιών ανά νηπιαγωγό από 28 σε 15 ανάλογα πάντα και με την χωρητικότητα της κάθε τάξης, η ύπαρξη τραπεζοκόμου στα ολοήμερα, η ισότιμη με άλλους κλάδους πρόσληψη αναπληρωτών και όχι η κάλυψη μόνο μιας ειδικότητας εις βάρος της άλλης. Η ανεξαρτητοποίηση των χρηματικών κονδυλίων από το δημοτικό για να υπάρχει μια ξεκάθαρη διαχείριση τους από τα νηπιαγωγεία κτλ....

Triainoforos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #380 στις: Ιανουαρίου 18, 2014, 01:59:50 am »
evdokia, δεν καταλαβαίνω που εδράζεται η άποψη που εκφράζεις.Φέρνω ως παράδειγμα τον εαυτό μου.Αντί να έχω 27 προνήπια-νήπια, θα είχα 14 νήπια, ιδανικός αριθμός.Τα 27 παιδιά χρειάζονται 2 νηπιαγωγούς.Η πολιτεία δε στέλνει δεύτερο άτομο.Ποιος βγαίνει σε εφεδρία;

Υ.Γ.Του χρόνου θα αφήσω τους δον-κιχωτισμούς μου στην άκρη.

Ετσι ακριβως συναδελφισσα μου. Αλλωστε μονιμες ειμαστε

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #381 στις: Ιανουαρίου 18, 2014, 07:11:38 am »
Ενώ αν ήμουν αναπληρώτρια, πιστεύεις θα άλλαζε κάτι "συνάδελφε" ε;
Δεν έχουμε όλοι τα ίδια κριτήρια.Δε με γνωρίζεις, οπότε μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:43:11 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #382 στις: Ιανουαρίου 18, 2014, 12:04:36 pm »
Αυτή η ομόνοια, η σύμπραξη, η συνεργασία, η κατανόηση, οι κοινοί στόχοι και οι διεκδικήσεις μεταξυ των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτητων και των δυο βαθμίδων,για όποιον μας διαβάζει, είναι ολοφάνερη!

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 18, 2014, 12:10:11 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Triainoforos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #383 στις: Ιανουαρίου 18, 2014, 04:31:53 pm »
Ενώ αν ήμουν αναπληρώτρια, πιστεύεις θα άλλαζε κάτι "συνάδελφε" ε;
Δεν έχουμε όλοι τα ίδια κριτήρια.Δε με γνωρίζεις, οπότε μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

Αποσυνδεδεμένος newseditor

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #384 στις: Ιανουαρίου 18, 2014, 07:52:52 pm »
Επιστροφή στο θέμα και χωρίς προσωπικές αντεγκλήσεις.

Αποσυνδεδεμένος evdokia

• Έμπειρο μέλος
  • Δεν ελπίζω τίποτα,δεν φοβάμαι τίποτα,έχω ξενερώσει
    • Προφίλ
« Απάντηση #385 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 07:56:24 pm »
ηρεμία, ησυχία, τάξη και ασφάλεια...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #386 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 09:11:59 pm »
Mας κατέχει ένας ενθουσιασμός, αλλά αποστεωμένος από κάθε αγωνιστικό πνεύμα. Μας έκαναν μαλθακούς. Ποιοι, ποια πραγματα δεν ξερω ακριβως τι ισχυει για τον καθενα χωριστα και για΄όλους μαζι. Ειμαστε ανίκανοι να αντιδράσουμε σε κάθε τι νέο. Απουσιάζει κάθε ορμή, κάθε όρεξη για αγώνα.

Ανασφάλεια,....

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος raniasop

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #387 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 09:31:19 pm »
Καλησπέρα!
        Σήμερα πληρώθηκε ο δικηγόρος από τα χρήματα που είχαμε μαζέψει στην συνάντηση.Είπαμε με το υπόλοιπο ποσό που έχει μείνει ν'ανοίξουμε έναν λογαριασμό για να βάζουν την ετήσια συνδρομή όσα μέλη είχαν δώσει τα στοιχεία τους στην evdokia για να προχωρήσει το θέμα με το καταστατικό.Επείγει, καθότι φτάνουν στ'αυτιά μου καινούριες παρανομίες, που αν τελικά ισχύσουν, πρέπει ν'αντιδράσουμε.Όταν θα έχω νεότερα, θα σας τα αναφέρω λεπτομερώς εδώ.Προς το παρόν, καταλαβαίνετε ότι πρέπει να τρέξουμε τον σύλλογο, για να παίρνουμε μέρος και να έχουμε λόγο σε όσα τρελά ακούμε γύρω μας.Αρχικά είπαμε ότι βολεύει ένας λογαριασμός στην Εθνική, όμως με τόσες τράπεζες που συγχωνεύτηκαν στην Πειραιώς, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, βλέπεις Πειραιώς.Εσείς ποια τράπεζα πιστεύετε ότι βολεύει;Κυρίως αναφέρομαι στην επαρχία.Αν θέλετε, απαντήστε σχετικα γρήγορα, για να προχωράμε....

Αποσυνδεδεμένος MAITS

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #388 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 09:54:59 pm »
Μη ρωτάς! Ανοίγεις έναν λογαριασμό σε οποιαδήποτε και συνεχίζουμε! ;) Υπάρχουν άλλα θέματα  σημαντικά για να σκεφτόμαστε δημοκρατικά! ;D ;D ;D
Οι εκπαιδευτικοί τελείωσαν...τους πάτησαν τα τραίνα!

Αποσυνδεδεμένος raniasop

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #389 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 10:03:41 pm »
Το λέω για να μην αρχίσουν μετά τα μου, σου , του....Φυλάγομαι από κακοτοπιές....

Αποσυνδεδεμένος sophia_pap

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #390 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 10:11:11 pm »
όποια τράπεζα είναι βολική σε σένα..... άλλωστε παντού έχει και εθνική και πειραιώς!

Αποσυνδεδεμένος Marinip

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #391 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 10:39:28 pm »
όπου βολεύει εσένα.εθνική και πειραιώς υπάρχουν παντού.ρύθμισέ το εσύ.δε φτάνει που θα τρέξεις για κάτι τέτοιο,θα γκρινιάξουμε και γι αυτό?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182558
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 636
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)