*

Ψηφοφορία

Προγραμματίζουμε γενική συνάντηση όλων των αναπληρωτών νηπιαγωγών το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:00 στην Αθήνα, στα γραφεία της ΔΟΕ. Π

Ναι
22 (78.6%)
Όχι
6 (21.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 27

Η ψηφοφορία έληξε: Ιανουαρίου 11, 2014, 08:36:40 am

Αποστολέας Θέμα: ΠΕ60 : προτάσεις, απόψεις, σχολιασμός  (Αναγνώστηκε 191707 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Roula_S

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Γενική Συνάντηση ΠΕ60
« Απάντηση #420 στις: Ιανουαρίου 25, 2014, 04:28:58 pm »
Άραγε γιατί τόση πρεμούρα να κλείσουν δύο βασικά ζητήματα όπως η ονοματοδοσία ενός οργάνου εκπροσώπησης και το καταστατικό του μέχρι τέλος του μήνα?Ως τώρα δεν διάβασα κάτι εμπνευσμένο και δυναμικό εκτός από αυτό που πρότεινε η Εvdokia και κάποιοι ξίνισαν τα μούτρα τους γιατί τους θύμισε το....Π.Α.Μ.Ε. (να φύγουμε)....So what?Για την ώρα δεν έχω να προτείνω κάτι,το ψάχνω....Όπως και να 'χει όμως,είτε καταλήξουμε σε κίνηση,είτε σε ένωση,είτε σε ομοσπονδία νομίζω ότι θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και οι δύο θεσμικές έννοιες,δηλαδή της αναπλήρωσης και της αδιοριστίας γιατί έτσι κι αλλιώς είναι συγκοινωνούντα δοχεία.Πέρα από την ονοματοδοσία θα ήθελα να σχολιάσω και κάποια άλλα σημεία σε όσα γράφτηκαν από τη συνάντηση στην Αθήνα και έπειτα.Έτσι έχουμε και λέμε.Οι κοινωνικοί αγώνες στη βάση τους είναι ταξικοί,είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι!!Δυστυχώς όμως τις τελευταίες δεκαετίες έχουν καταντήσει συντεχνιακοί με αποτέλεσμα όλοι να είναι εναντίον όλων και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός....
Ο σύλλογος έπρεπε να είχε οργανωθεί απο πέρσι μήπως προλαβαίναμε και δεν υπήρχαν αυτή τη στιγμή τα εκατοντάδες κενα στα νηπιαγωγεία μας. επίσης το καταστατικό προβλέπει να γίνουν αλλαγές αν κάτι μας" χαλάει" , οπότε ποιος ο λόγος να χρονοτριβούμε;
Η συναδέλφισσα όταν λέει ότι αγώνας είναι ταξικός , αναφέρεται σε ενα inside joke που έχουμε όσες είχαμε παρευρεθεί στη συνάντηση του συντονιστικού νηπιαγωγών. Προς θεού μην μπλέκουμε παρατάξεις είναι κάτι που απο την αρχή συμφωνήσαμε κ ξεκαθαρίσαμε. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε ενωμένες,ακόμα είμαστε στη αρχή κ έχουμε δρόμο μπροστά μας....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:35:33 »

Αποσυνδεδεμένος ELEN LIA

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #421 στις: Ιανουαρίου 25, 2014, 08:16:21 pm »
Ακόμη με θλίψη διαπιστώνω ότι όλοι οι συνάδελφοι,μηδενός εξαιρουμένου πιπιλίζετε την καραμέλα του ασέπ που μας θέλουν άλογα κούρσας να δουλεύουμε κυριολεκτικά με το πιστόλι στον κρόταφο μην τυχόν και χάσουμε τα μόρια και κατρακυλίσουμε στους πίνακες....Και στην εποχή της επετηρίδας κάποιος συνάδελφος έχανε τη σειρά σου από κάποιον άλλο που είχε περισσότερη προυπηρεσία από αυτόν αλλά δεν τον σουτάρανε από τους πίνακες γιατί μετρούσε το έτος κτήσης πτυχίου!!Έτσι ένας συνάδελφος όσο περισσότερη προυπηρεσία και να είχε δεν μποροϋσε να ξεπεράσει κάποιον άλλο με λιγότερη προυπηρεσία αν είχε αποφοιτήσει μετά από αυτόν!!Όχι όπως τώρα που μας αντιμετωπίζουν λες και όλοι είμαστε 25χρονα!!Για κακή τους τύχη δεν είμαστε!!Γι' αυτό για να διοριστεί η κορούλα της κάθε κυρίας Μέλπως που την έχει δει άλογο κούρσας,σουτάρονται συνάδελφοι μεγαλύτεροι σε ηλικία και επομένως με λιγότερες αντοχές και περισσότερες υποχρεώσεις που έχουν ταλαιπωρηθεί με τον ασέπ και όχι μόνο για να διορίζονται τα πιτσιρίκια και να αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης....
μπράβο Σάμι τα έγραψες πολύ ωραία συμφωνώ μαζί σου!!!!!!!!! ;)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #422 στις: Ιανουαρίου 25, 2014, 08:54:33 pm »
Απαντάω πολύ συντομα καθως δεν εχω αρκετο χρόνο και κανω καταχρηση ξενου υπολογιστή.

1. Σάμι, η κόρη της κυρίας Μέλπως, η Λένα, και κάθε Λένα, που μόλις τελειωσε τη Σχολή της'εχει όχι μόνο δικαίωμα να ονειρευεται και να ελπιζει και να θελει (όπως ολοι), αλλα και όταν, πινοντας καφε μια μερα,γυριζει και μου λεει "Μαρκο, εμεις δεν φταιξαμε σε τιποτα για την ολη κατασταση " εχει μεγάλο δικιο. Δυστυχως για σας όμως δεν μπορω να πω το ιδιο. Και εξηγούμαι: όταν το υπουργειο ανοιγει "παραθυράκια", όταν κανει "αλλαγες"  (καινοτομίες τις αποκαλει) κλπ κλπ  από σας τους οργωσαντες την χωρα, δεν ειδα ΤΙΠΟΤΑ. Συνεπως η κάθε κορη της κ.Μελπως ας μένει στην ακρη και ας γουσταρει ΑΣΕΠ.

2. Στην "καθαρότητα" των συλλόγων δεν πιστευω ουτε εγω. Μακαρι να το δω και αυτό στην πράξη....Προσπαθήστε το όμως γιατι πραγματικά αξίζει.

3. Elsa.d, διαγράφονται μηνυματα μονο αυτά που εχουν γραφτει για να διαγραφουν (νομιζω είμαι ξεκάθαρος)

Ευχαριστω, για το χρόνο σας.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2014, 04:40:48 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος evdokia

• Έμπειρο μέλος
  • Δεν ελπίζω τίποτα,δεν φοβάμαι τίποτα,έχω ξενερώσει
    • Προφίλ
« Απάντηση #423 στις: Ιανουαρίου 25, 2014, 10:01:33 pm »
Η αρνητική κριτική για να είναι εποικοδομητική πρέπει πάντοτε να συνοδεύεται από στοιχεία θετικής αντιπροσφορας....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:35:33 »

Αποσυνδεδεμένος dimi-asia

• Ιστορικό μέλος
  • Κάθε εμπόδιο για καλό!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #424 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 10:20:17 am »

Η αρνητική κριτική για να είναι εποικοδομητική πρέπει πάντοτε να συνοδεύεται από στοιχεία θετικής αντιπροσφορας....

:) :)

Αποσυνδεδεμένος raniasop

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #425 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 10:24:08 am »
Ωρες ώρες βρε evdokia είσαι μέσα στο μυαλό μου....Πες τα χρυσόστομη γιατί από κριτική χορτάσαμε.Στο δια ταύτα κολλάμε...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #426 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 04:16:59 pm »
Ονοματοθεσία: το ΦΙ.Ο.Ν.Α ας το κανουμε με απλολογία Φ.Ο.Ν (συντομο, απλό, λιτό)
ΦΙΛΟΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

και το σύνθημα θα είναι ΦΟΝ = Η δική σου ΦΟΝ-ή
                                              Η ΦΟΝ-ή (σου) στην προσχολική αγωγή (σου)

Φιλοεκπαιδευτικος= δειχνει αγαπη και ενδιαφερον ουσιαστικο για μια σωστή και γερά θεμελιωμένη εκπαιδευση (Λεμε τωρα)
Ομιλος = συμμετοχή ατομων με δυναμική παρουσία που συν-αθροίζονται με κοινους στοχους και σκοπους
Νηπιαγωγών= ολοι όσοι εχουν λαβει την αναλογη εκπαιδευση ειτε εργαζονται στο δημοσιο ειτε στον ιδιωτικο τομεα, ειτε σε παιδικους σταθμούς, ειτε εχουν κανει αναπληρωση, ειτε όχι, ακομα και αυτοι που τωρα μπηκαν στα πανεπιστημιακα τμηματα Νηπιαγωγών, και προσχολικης αγωγής.

* θυμήθηκα την pana-fon  ;D

Ο,τι βοήθησα- βοήθησα. Μπητε επιτέλους στην ουσία και καλη....ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2014, 04:42:51 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος geosimal

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #427 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 05:15:16 pm »
Κορίτσια συμφωνώ με τον MARKOS, καλό μου ακούγεται το όνομα.

Αποσυνδεδεμένος ΣΦΑΛΜΑ !

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #428 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 07:42:23 pm »
Απαντάω πολύ συντομα καθως δεν εχω αρκετο χρόνο και κανω καταχρηση ξενου υπολογιστή.

1. Σάμι, η κόρη της κυρίας Μέλπως, η Λένα, και κάθε Λένα, που μόλις τελειωσε τη Σχολή της'εχει όχι μόνο δικαίωμα να ονειρευεται και να ελπιζει και να θελει (όπως ολοι), αλλα και όταν, πινοντας καφε μια μερα,γυριζει και μου λεει "Μαρκο, εμεις δεν φταιξαμε σε τιποτα για την ολη κατασταση " εχει μεγάλο δικιο. Δυστυχως για σας όμως δεν μπορω να πω το ιδιο. Και εξηγούμαι: όταν το υπουργειο ανοιγει "παραθυράκια", όταν κανει "αλλαγες"  (καινοτομίες τις αποκαλει) κλπ κλπ  από σας τους οργωσαντες την χωρα, δεν ειδα ΤΙΠΟΤΑ. Συνεπως η κάθε κορη της κ.Μελπως ας μένει στην ακρη και ας γουσταρει ΑΣΕΠ.

2. Στην "καθαρότητα" των συλλόγων δεν πιστευω ουτε εγω. Μακαρι να το δω και αυτό στην πράξη....Προσπαθήστε το όμως γιατι πραγματικά αξίζει.

3. Elsa.d, διαγράφονται μηνυματα μονο αυτά που εχουν γραφτει για να διαγραφουν (νομιζω είμαι ξεκάθαρος)

Ευχαριστω, για το χρόνο σας.
  Στον πρώτο κ@@@ασέπ δεν συμμετείχα.Ήμουν έξω από την Κλεάνθους στην....ιστορική Κ.Τούμπα και διαδήλωνα ενώ η πλειοψηφία της πιτσιρικαρίας ήταν μέσα και προσκυνούσε το....αμερικάνικο όνειρο.Τώρα σε ό,τι αφορά τη ξεφτίλα της δήθεν δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης ανήκω σε όσους εδώ και χρόνια ψηφίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις.Νομίζω ότι είμαι σαφής!!

Αποσυνδεδεμένος ΣΦΑΛΜΑ !

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #429 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 08:04:54 pm »
   Εvdokìa,αν πραγματικά σεβόταν τους κόπους και τις θυσίες μιας λαικής οικογένειας να σπουδάσει τα παιδιά της για να έχουν ένα καλύτερο αύριο θα είχαν κλείσει τις σχολές και θα λειτουργούσε μόνο μία για κάθε ειδικότητα μέχρι να αποκατασταθεί επαγγελματικά και ο τελευταίος άνεργος συνάδελφος.Αλλά μετά τι θα γινόταν όλοι αυτοί οι γόνοι της ανώτερης μεσαίας και μεγαλοαστικής τάξης που θα έχαναν το καθηγητηλίκι τους και τους....παχυλούς μισθούς που το συνοδεύει....Είσαι ξύπνιο παιδί για να καταλάβεις ποιος,για την ακρίβεια ποιά τάξη,πληρώνει για μια ακόμη φορά το μάρμαρο....

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #430 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 08:06:06 pm »
1. Δεν διαφωνούμε σ αυτό. Όμως, ολοι με ΑΣΕΠ ξεκινήσαμε να μετράμε μόρια. Δικαιωμα της "πιστιρικαρίας" να μη μας ρωτήσει.

2. Το κλεισιμο των σχολων δεν είναι δημοκρατικό. Ουτε πλεον το πτυχιο σημαινει επαγγελματική αποκατάσταση σε ο,τι σπουδάσαμε. Εμεις οφείλουμε μεσω του Επαγγελματικου Προσανατολισμου να ενημερώσουμε πως εχουν τα πραγματα. 
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2014, 08:10:30 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος fiona

• Πλήρες μέλος
  • οσο ζω..........ελπιζω........
    • Προφίλ
« Απάντηση #431 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 08:33:43 pm »
νομιζω οτι το ονομα δεν ειναι τοσο το θεμα..υπαρχουν αλλα πιο ουσιωδη θεματα

Αποσυνδεδεμένος ΣΦΑΛΜΑ !

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #432 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 08:35:10 pm »
1. Δεν διαφωνούμε σ αυτό. Όμως, ολοι με ΑΣΕΠ ξεκινήσαμε να μετράμε μόρια. Δικαιωμα της "πιστιρικαρίας" να μη μας ρωτήσει.

2. Το κλεισιμο των σχολων δεν είναι δημοκρατικό. Ουτε πλεον το πτυχιο σημαινει επαγγελματική αποκατάσταση σε ο,τι σπουδάσαμε. Εμεις οφείλουμε μεσω του Επαγγελματικου Προσανατολισμου να ενημερώσουμε πως εχουν τα πραγματα.
  Σεβαστές οι απόψεις σου αλλά δεν....αντέχουν σε ενδελεχή,κοινωνιολογική ανάλυση και εκτενή επιχειρηματολογία....

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #433 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 08:52:44 pm »
Αν εσυ πιστευεις πως ο τίτλος καθοριζει την ουσία. Παω πάσο...
Μιλας για κοινωνικούς αγωνες, αλλά δυστυχως δεν ειδα ΠΟΤΕ αγωνα εκπαιδευτικων από το 2010 και εδώ.
Και οσουςειδα πριν το 2010 ηταν ΜΟΝΟ για το χρήμα, όχι για τα ουσιαστικα προβλήματα που ταχα κοπτόμαστε για την παιδεια και που τα προβαλλουμε ως επιχειρημα για να εχουμε την κοινωνία πλαι μας. κουτοχορτο δεν τρωει....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182576
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144