*

Αποστολέας Θέμα: Πως μπορεί να υποβάλει κανεις ερώτημα προς το Υπουργείο;  (Αναγνώστηκε 2929 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

peris_PE19

• Επισκέπτης
Θα ήθελα να υποβάλω γραπτώς ένα ερώτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για κάποιο ζήτημα που με αφορά. Η απάντηση θα ήθελα να είναι γραπτή και επίσημη. (κάτι σαν τον ΑΣΕΠ όπου κάποιος υποβάλει ένα ερώτημα και λαμβάνει απάντηση με αριθμό πρωτοκόλλου). Δεν έχω την δυνατότητα νατο κάνω αυτοπροσώπως στο ίδιο το υπουργείο.
Τα ερωτήματα είναι τα εξής:
1) Μπορεί να γίνει μέσω διευθύνσεων εκπ/σης (με αριθμό πρωτοκόλλου);
2) Θα πρέπει το ερώτημα να απευθύνεται σε συγκεκριμένο τμήμα του υπουργείου (π.χ. διορισμών), ή γενικά προς το Υπουργείο (όπου εκεί υπάρχει μια γραμματεία και τα κατευθύνει προς το αρμόδιο τμήμα);
3) Ποια διαδικασία θα πρεπει να ακολουθήσω ώστε να είμαι σίγουρος ότι το ερώτημα μου πήρε αρ.πρωτόκολλου και ότι το υπουργείο θα μου απαντήσει; (να είναι υποχρεωμένο).

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
Απ: Πως μπορεί να υποβάλει κανεις ερώτημα προς το Υπουργείο;
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 23, 2013, 11:55:23 pm »
κατ΄αρχήν έχει σταλει οδηγία απο το υπουργείο τα ερωτηματα ιδιωτών εκπαιδευτικών να στέλνονται ιεραρχικά μέσω των Διευθύνσεων.
επομενως υποβάλεις το ερώτημα προς το υπουργείο ( το αρμόδιο τμήμα προφανώς ) και γράφεις "διά μέσω της Δ/νσης τάδε" , το δίνεις στην Διεύθυνση αυτή, λαμβάνεις αρ. πρωτ. απο εκεί και εκείνοι το διαβιβάζουν στο υπουργείο.

Εναλλακτικά μπορείς να υποβάλεις το ερώτημα ως ιδιώτης στο ΓΕΠΟ ( γραφειο εξυπηρέτησης πολιτών) του υπουργείου όπου και θα πάρει αρ. πρωτ. και θα προωθηθεί αναλόγως στο αρμόδιο τμήμα. Γενικά η φιλοσοφία ειναι το ΓΕΠΟ να σου απαντάει σχετικά άμεσα ( εντός της εβδομάδας) αλλά αυτό πάντα είναι σχετικό διότι εξαρτάται απο το ερώτημα , την φύση του ερωτήματος καθώς και τον χρόνο αποστολής του (πχ αν θές να ρωτησεις κάτι για διορισμούς την ωρα που αυτοί "τρέχουν" τότε προφανώς θα σου απαντήσουν με καθυστέρηση.

Υπάρχει η περίπτωση της σιωπηλής απάντησης - δηλαδή ουσιαστικά να μην σου απαντήσουν -  αν το θέμα αναφέρεται ρητά στην κείμενη νομοθεσία οπότε το ερώτημα έχει τεθεί εκ του περισσού.

Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

peris_PE19

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 24, 2013, 12:00:14 am »
Πραγματικά σε ευχαριστώ πολύ. Κατατοπιστικότατη.
Καλές γιορτές, καλή χρονιά,

Χρόνια Πολλά

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 24, 2013, 12:16:44 am »
Παρακαλώ!!

καλές γιορτές και σε σένα και ευχές για τα καλύτερα!!
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Wizard

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 24, 2013, 12:26:41 am »
bitch, με αφορμή τη νέα Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Πρωτοκόλλησης του υπουργείου, μπορούμε να υποβάλλουμε ερωτήματα με το νέο αυτό τρόπο για διευκρινίσεις για εγκύκλιο κάποιου τμήματος του υπουργείου, χωρίς να θεωρείται ότι "παραβιάζουμε" την ιεραρχία, δηλαδή χωρίς να περάσει από διεύθυνση ή περιφέρεια; Από το Τμήμα Ε΄ Πρωτοκόλλου και Διεκπεραίωσης μου είχαν πει τηλεφωνικά ότι μπορώ πια έτσι, αλλά έχω ακόμα αμφιβολίες.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)