*

Αποστολέας Θέμα: Κατανάλωση νερού στην τάξη  (Αναγνώστηκε 3272 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος anemoni

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Κατανάλωση νερού στην τάξη
« στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 08:05:41 pm »
Μήπως γνωρίζει κάποιος αν είναι επιτρεπτό να αφήνουμε τους μαθητές με τα μπουκαλάκια του νερού πάνω στο θρανίο, και να πίνουν όποτε θέλουν την ώρα του μαθήματος;
Δεν αναφέρομαι σε εξαιρέσεις (άρρωστο παιδί, αντιβίωση κλπ)
ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Κατανάλωση νερού στην τάξη
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:33:46 »

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 10:03:54 pm »
      Θα σου μιλήσω για Γυμνάσιο, γιατί για το Δημοτικό δεν ξέρω τι ισχύει. Λοιπόν, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ζήτησε από τα παιδιά να έχουν το μπουκάλι μες στην τσάντα τους. Και αυτό γιατί μπορεί κάποιο "καλό" παιδάκι να πετάξει το μπουκάλι σε κάποιο άλλο, ενώ εσύ θα γράφεις στον πίνακα. Φυσικά το ιδανικό θα ήταν αυτό να αποτελεί κοινή γραμμή σε όλο το σχολείο ή να αναφέρεται ρητά στον κανονισμό του σχολείου. Αυτές όμως είναι ιδανικές καταστάσεις...

Αποσυνδεδεμένος nisiotisa

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω τη θάλασσα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 10:20:15 pm »
Γεια σου anemoni,
Θα σε συμβούλευα αυτό που κάνω κι εγώ. Από την αρχή έχω βάλει τον κανόνα στην τάξη (
"Δάσκαλος γίνε, αλήθεια αν ήρωας είσαι. Σε μια

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 10:27:33 pm »
 Για Γ' Λυκείου (είμαι σε ΕΠΑΛ) δεν τίθεται θέμα, επιτρέπω να πίνουν, αλλά μετά να βάζουν το μπουκάλι κάτω από το θρανίο! Στις μικρότερες τάξεις, Α,

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:33:46 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 10, 2014, 06:00:20 pm »
Πριν από λίγα χρόνια όταν μπήκα νεοδιόριστη πρώτη φορά σε τάξη, έπαθα σοκ όταν είδα ότι ήταν αυτονόητο για τα παιδιά να έχουν μπουκάλι νερό μαζί τους και μάλιστα σε κάποια πολύ ζωηρά τμήματα ήταν αυτονόητο ότι θα τσαλάκωναν το άδειο μπουκάλι για να κάνουν θόρυβο! Αλλά αν δεν υπάρχει ενιαία γραμμή στο σχολείο, θα καταλήξεις να χάνεις το χρόνο σου για να τους εξηγείς ότι δεν μπορούν να έχουν το νερό πάνω στο θρανίο και αυτά θα σου λένε ότι ο κύριος Τάδε τους αφήνει να έχουν και χυμό! Εγώ προσωπικά σε τμήματα πρώτης γυμνασίου εξηγώ ότι δεν επιτρέπω καθόλου να πίνουν νερό, εκτός αν κάποιος μου πει εκ των προτέρων ότι έχει το λαιμό του ή αν τον πιάσει βήχας ξαφνικά κλπ, αλλά σε μεγαλύτερες τάξεις αν έχουν μάθει από πριν πιο χαλαρά δεν είναι εύκολο.

Πάντως είχα προ καιρού μια συζήτηση με συναδέλφους που κάνουν κυρίως ιδιαίτερα ή μαθήματα σε ενηλίκους και θεωρούν αυτονόητο ότι έχουν μαζί τους θερμός με καφέ (οι διδάσκοντες) και απορούν γιατί στα σχολεία δεν διανοούμαστε οι καθηγητές να έχουμε μαζί μας έστω και ένα μπουκαλάκι νερό, και σκεφτόμουν σε πόση ανυποληψία έχει περιέλθει η θέση μας που εμείς ενώ μιλάμε 45 λεπτά δεν μπορούμε να πιούμε νερό και παρά ταύτα σκεφτόμαστε αν μπορούμε να το απαγορεύσουμε στους μαθητές!

Αποσυνδεδεμένος kyra_daskala

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 10, 2014, 06:30:13 pm »

... και απορούν γιατί στα σχολεία δεν διανοούμαστε οι καθηγητές να έχουμε μαζί μας έστω και ένα μπουκαλάκι νερό, και σκεφτόμουν σε πόση ανυποληψία έχει περιέλθει η θέση μας που εμείς ενώ μιλάμε 45 λεπτά δεν μπορούμε να πιούμε νερό και παρά ταύτα σκεφτόμαστε αν μπορούμε να το απαγορεύσουμε στους μαθητές!
Αυτό το έχω σκεφτεί και εγώ πολλές φορές.
Στο θέμα μας, και εγώ επιτρέπω να έχουν νερό στην τάξη αλλά στην τσάντα τους για να μην έχουμε κανένα ατύχημα και στεγνώνουμε τα τετράδια στο καλοριφέρ. Ξέρουν να πίνουν μόλις μπουν στην τάξη αλλά αν χρειαστεί πίνουν χωρίς να ρωτάνε και ξανά στην τσάντα τους.
Μόνη εξαίρεση είναι μέρες που κάνει υπερβολική ζέστη, που μπορούν να τα έχουν και πάνω στο θρανίο τους.
https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

Αποσυνδεδεμένος anemoni

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 10, 2014, 07:06:41 pm »
Συνάδελφοι,
ευχαριστώ πολύ!
Πάντως εμένα μου το παρουσίασαν ότι είναι θεσμοθετημένα νομιμο δικαίωμά τους να πίνουν νερό (Γ' Λυκείου).
Δεν είχα θέμα στην τάξη, είναι καλά παιδιά και είχαμε ηρεμότατο κλίμα όταν το συζητήσαμε, απλά μου έκανε εντύπωση που μου είπαν ότι το έχουν ψάξει και έχουν θεσμοθετημένο δικαίωμα!!

Αποσυνδεδεμένος boukitsa

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 10:38:21 pm »
Καλησπέρα!
Προσωπικά θεωρώ πως καλό θα ήταν να επιτρέπεται τα παιδιά να πίνουν νερό όποτε θέλουν. Εδώ και 3 χρόνια τυχαίνει να έχω Ά τάξη. Πάντα τα άφηνα να έχουν το μπουκάλι στην τσάντα ή στο θρανίο, αν προτιμούν, και να πίνουν χωρίς να ρωτάνε. Απλά η συμφωνία μας ήταν, όταν δεν πίνουν, να είναι το μπουκάλι στην πάνω γωνία του θρανίου. Είναι μια ανάγκη, κάνει και καλό. Δεν έχει γίνει ποτέ ατύχημα κι ούτε το εκμεταλλέυτηκαν ποτέ. Το παιδί αν θέλει να παίξει και να πετάξει κάτι, κάτι θα βρει, δε "φταίει" το νερό. Επίσης προσωπικά με ενοχλεί πού κάθε λίγο και λιγάκι να διακόπτουμε ότι λέμε ή κάνουμε για να πάρει κάποιος άδεια να πιει νερό. Επίσης, μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα. Ανοίγω-πίνω-κλείνω καπάκι. Αν δεν ακολουθώ τη διαδικασία και "παίζω", τότε μόνο χάνω το δικαίωμα μου να έχω νερό στο θρανίο για λίγο καιρό. Και προς το παρόν μου 'χει συμβεί 1-2 φορές μόνο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182554
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)