0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
εχω κανει εγγραφη για αναπληρωτες , προσπαθησα να κανω εγγραφη κ στους μονιμους αλλα ζηταει αρ. μητρωου που εγω δεν εχω γιατι ειμαι αναπληρωτρια, ξερει καποιος πως θα κανω εγγραφη κ στους μονιμους....ευχαριστω
Κοπελιά,είπαμε πως είμαστε διοριστέοι,αλλά ο ΑΣΕΠ δεν είναι και η κολυμβήθρα του Σιλωάμ!Να τις αφήσουμε τις κουτοπονηριές,συνάδελφε.Την επιλογή σου τι έκανες,να ζήσεις με αυτήν.Όχι επειδή φοβηθήκαμε τότε πως θα χάσουμε τον διορισμό,διοριστήκαμε αλλού και τώρα καθυστερούμε τους διορισμούς των αδιόριστων,γιατί έτσι μας βολεύει.Καταλάβαμε πως κλείνει η μεταβατική, οπότε δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία να χωθούμε στην εκπαίδευση, και θυμηθήκαμε πως είχαμε κι ένα φεκ ως εκπαιδευτικοί.Ως σύλλογος διοριστέων να πληροφορήσω πως πολλοί, όπως η παραπάνω συνάδελφος, ενοχλούν την υπηρεσία διορισμών στέλνοντας μάλιστα και δικηγόρο, με αποτέλεσμα να καθυστερούν την έκδοση της πρόσκλησης διορισμού μας.Που ήσασταν συνάδελφοι εσείς όταν εμείς αγωνιζόμασταν γι αυτό το διορισμό;Φύγατε και διοριστήκατε αλλού για σιγουριά και μας αφήσατε να παλέψουμε μόνοι μας με τα θηρία του Παιδείας.Γι αυτό τώρα και εσείς να κοιτάτε την δουλειά που έχετε και να μην ασχολείστε με τους διορισμούς των αδιορίστων συναδέλφων σας!Αντέ,γιατί δεν έχουμε αντιδράσει μέχρι τώρα,αλλά μην νομίζουν οι συνάδελφοι πως τρώμε κουτόχορτο!!!
Καλησπέρα σας. Δε θέλω να επεκταθω απλά να ενημέρωσω με τη σειρά μου πως ή παραπάνω συνάδελφος δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για να παρακωλύσει το διορισμό κανενός συναδέλφου. Ή παραπάνω συνάδελφος αποφάσισε πως ήθελε να κάνει οικογένεια και έπρεπε να βγάζει τα προς το ζειν. Ή παραπάνω συνάδελφος μολονότι διορισμένη αλλού θέλει να κάνει το μεράκι της επάγγελμα. Και τέλος, όπως έχουν τα πράγματα τα τελευταία χρόνια είναι αν μη τι άλλο αστείο να πιστεύει κάποιος οτι οι επιλογές είναι πάντα δικες μας. Τη δική μου επιλογή την έκανα όταν διάβαζα μήνες για να βγω με καλή σειρά στον ΆΣΕΠ. Το να διοριστω ή όχι είναι επιλογή άλλων...Καλο διορισμό σε όσους το δικαιούνται και το αξίζουν!!!!
Ας προσέξουμε λίγο το δίλημμα...Αναμονή πιθανού διορισμού σε κατάσταση ανεργίας ή αναμονή πιθανού διορισμού σε κατάσταση εργασίας. Ας σηκώσουν το χέρι όσοι θα διάλεγαν το πρώτο....Εννοείται ότι διάλεξα το δεύτερο και ή επιλογή αυτή βαραίνει καθαρά εμένα, χωρίς να εποφθαλμιω τίποτα παραπάνω από το δικαίωμα μου σε κάποιας μορφής εργασία. Είχα απλά την τύχη αυτή ή εργασία να είναι λίγο πιο μόνιμη. (Λέω λίγο γιατί δεν είμαι μόνιμη υπάλληλος )Πίστεψε με αν γνώριζα ότι θα διοριζομουν σίγουρα σε κάποια χρόνια (όχι 9) θα περίμενα...
Μα γι αυτό δεν σου αξίζει να διοριστείς ως εκπαιδευτικός.Αν εσύ που πέρασες την δοκιμασία του ΑΣΕΠ και κρίθηκες διοριστέα,δεν πιστεύεις στον διορισμό σου,τότε ποιός θα έπρεπε να πιστεύει;Η δικαιοσύνη δεν είναι κάτι ιδεατό,πρώην συναδέλφισσα.Έχεις δει κανένα απο ασφαλή θέση και άκοπα να κερδίζει αγώνες;Εδώ για αγώνες έχει χάσει κόσμος την ζωή του.Εσύ τι ήθελες να κερδίσεις το κατεστημένο των διορισμών του Παιδείας απο τον καναπέ του σπιτιού σου;Προφανώς,αστειεύεσαι!Η δικαίωση έχει πάντα τίμημα,το οποίο εσύ δεν ήθελες να πληρώσεις!Γι αυτό σου είπα,κάτσε στο γραφείο σου και άσε άλλους εκπαιδευτικούς που το πιστεύουν να αγωνιστούν.Όσο για το δίλημμα αναμονή εργαζόμενη ή αναμονή άνεργη,δεν υπάρχει.Αν διαβάσεις καλά τον νόμο Κατρούγκαλου(4325/2015),λέει καθαρά πως όποιος εργάζεται στο δημόσιο ή στο ευρύτερο δημόσιο ως μόνιμος ή ΙΔΑΧ,δεν έχει δικαίωμα διορισμού.Συνταγματολόγος είναι,ξέρει απο πονηριές!Συγνώμη,αλλά τι το πέρασες το φεκ διορισμού για να το περιφέρεις απο υπηρεσία σε υπηρεσία;Για να μην πω πως θα έπρεπε να υπάρχει λίγη ντροπή,γιατί αυτοί οι διορισμοί δίνονται για αυτούς που έχουν ανάγκη να διοριστούν, όντας άνεργοι, και δεν περισσεύουν.Ασεπίτες είναι και αυτοί,θα έπρεπε να τους σέβεσαι!Τι πλεονεξία είναι αυτή;Αυτή την συμπεριφορά θα μάθαινες στους μαθητές σου;;;
Και ποιος είσαι εσύ που θα κρίνεις ποιος αξίζει να διοριστεί και ποιος όχι? Αν το διακιούται πολύ καλά θα κάνει να διοριστεί, αν το επιθυμεί. Μήπως να κατέβεις από το άλογο?
Συνάδελφε,με συγχωρείς,αλλά το ποιός έχει δικαίωμα διορισμού,το ξεκαθαρίσαμε στην αρμόδια επιτροπή της
Καλημέρα σας!Όσο περιμένουμε αυτό το ρημαδιασμένο ΦΕΚ, ήθελα να εκθέσω την περίπτωση μου μήπως κάποιος μπορεί να απαντήσει - βοηθήσει ή ξέρει που μπορώ να αποτανθώ για μία απάντηση...Είμαι στην περίπου 640 θέση στον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008 και μπορεί - λέω μπορεί - και να με καλέσουν για διορισμό. Από το 2008 όμως έχουν αλλάξει κάποια πράγματα στη ζωή μου (ευτυχώς γιατί μιλάμε για 8 χρόνια πίσω!) Το ένα παιδί έγινε τρία και εργάζομαι ως διοικητικός υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας σε Πανεπιστήμιο.Και εδώ κάπου έρχονται τα ερωτήματά μου. Τα τρία παιδιά μου δίνουν κάποια μόρια για τον πιθανό διορισμό μου σε κοντινή περιοχή ή είμαι υποχρεωμένη να φύγω στο όρη στα άγρια βουνα - το οποίο δε θα με πείραζε διόλου σε άλλη φάση αλλά τώρα το θεωρώ μάλλον αδύνατο.Επίσης, όταν διορίστηκα στο Πανεπιστήμιο διορίστηκα όπως έλεγαν τότε με διαδικασίες ΑΣΕΠ (εσωτερικές εξετάσεις και συνέντευξη). Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να αναγνωρίσω την προϋπηρεσία μου ή θα θεωρηθώ πρωτοδιοριζόμενη; Καταλαβαίνω ότι για κάποιους που περιμένουν με ανυπομονησία έναν διορισμό αυτά τα ερωτήματα μπορεί να φανούν περίεργα αλλά όλοι καλούμαστε κάποια στιγμή να πάρουμε κάποιες αποφάσεις με βάση δεδομένα που αλλάζουν από μέρα σε μέρα και εγώ βρίσκομαι σε μία τέτοια στιγμή. Θα εκτιμούσα όποια βοήθεια μπορείτε να μου δώσετε!