*

Αποστολέας Θέμα: Έλεγχος νομιμότητας πτυχίων-πιστοποιητικών  (Αναγνώστηκε 18077 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
Απ: Έλεγχος νομιμότητας πτυχίων-πιστοποιητικών
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 11, 2014, 10:44:45 pm »
@ Μάρκος
προφανώς και χρειάζεται πιστοποίηση για τέτοιες περιπτώσεις. Κάποτε μου έτυχε ένας που ήρθε να κάνει αίτηση απόσπασης για τη γυναίκα του χωρίς να έχει εξουσιοδότηση και ωρυόταν πως ειναι γυναίκα μου και σιγά μην λέω ψέμματα και τέτοια... είδα κάτι παράξενο ωστόσο και του είπα, ελάτε πιο μετά που δε θα χει τόσο φόρτο εργασίας να κάνουμε την αίτηση με την ησυχία μας. Στο μεταξύ τηλεφώνησα την άμεσα ενδιαφερόμενη και αποδείχτηκε πως ο εν διαστάσει σύζυγος σχεδίαζε να την στείλει Κρήτη έτσι για να γουστάρει...
Προφανώς και πρέπει η διοίκηση να ναι προσεκτική και να ζητά αποδεικτικά των όσων κάποιος υποστηρίζει αλλά όταν αυτά τα έχει, είναι "κουφό" να εμμένεις στην χαρτούρα και να εξαφανίζεις τον παράγοντα "΄ανθρωπο"..

@Emmaki
καλώς έπραξε η Περιφερειακή για εσάς και προφανώς τα έγγραφα στο
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:07:00 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 11, 2014, 11:34:08 pm »

Προφανώς και πρέπει η διοίκηση να ναι προσεκτική και να ζητά αποδεικτικά των όσων κάποιος υποστηρίζει αλλά όταν αυτά τα έχει, είναι "κουφό" να εμμένεις στην χαρτούρα και να εξαφανίζεις τον παράγοντα "΄ανθρωπο"..

Όταν τα εχει, ναι. Αν όμως δεν τα εχει επιβάλλεται να τα ζητά η διοίκηση για να μην δημιουργούνται παρατράγουδα!
Εγω καποια στιγμη, πριν μερικους μηνες, στην δουλεια μου, μου ζητησαν να υπογραψω βεβαιωση ΄για υπηρεσια κάποιου που όμως δεν υπήρχαν τα αποδεικτικα. Προφανως και θα την ειχε κανει, αλλα 11 χρονια πριν δεν υπαρχουν πλεον τα αρχεια και συνεπως δεν μπορω να κανω κατι. Ουτε ο ιδιος ειχε την υπηρεσια του ώστε να μου αποδειξει την αλήθεια. Στεναχωρεθηκα, όμως ο νόμος είναι νόμος....

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος pa.liatsos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • https://www.google.gr/search?q=%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%B9+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B1&client=firefox-b&biw=1024&bih=639&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjyh8n4zpvQAhVLWRQKHQnoDgsQ_AUICCg
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 11, 2014, 11:47:03 pm »
να ρωτησω αν χρειαζεται να καταθεσω και γνωματευση Α/θμιας επιτροπης με την οποια διοριστηκα ως ειδική κατηγορια;
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.
Αριστοτέλης

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 07:53:09 am »
Σε μας πάντως ζητάνε μονο τα προσόντα διορισμού. Σε αλλες διευθύνσεις ζητάνε και προϋπηρεσία. Έτσι πρέπει να ξανακαταθεσω αντίγραφο πτυχίου στο σχολειο(πρεπει να το ζητησω απο τη γραμματεία της σχολής) αν και στο φάκελο μου στη διεύθυνση υπάρχει και είναι πολύ δυσκολο να σταλεί και στο φάκελο του σχολείου. Σε δουλεια να βρισκόμαστε. Στη διεύθυνση που είμαι αποσπασμένος ζητάνε τα παντα σε βεβαιωσεις σεμιναρίων και πτυχία επικυρωμενα

να ρωτησω αν χρειαζεται να καταθεσω και γνωματευση Α/θμιας επιτροπης με την οποια διοριστηκα ως ειδική κατηγορια;
Αυτό σίγουρα χρειαζεται. Απ οτι κατάλαβα έχουν εστιασει στις ειδικές κατηγορίες και την ειδική αγωγή
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 12, 2014, 07:55:03 am από giokspy »
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:07:00 »

Αποσυνδεδεμένος chris75

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 12:52:52 pm »
Συμφωνώ με όλα οσα γράφεις, ομως σχετικά με το παρατιθέμενο απόσπασμα κρατω μεγάλη επιφύλαξη.
Τι εννοω: το αυτονόητο για μας, δεν ειναι ή και δεν πρεπει να ειναι αυτονόητο για κάποιους αλλους. Ξερεις πόσες "κομπίνες" γινονται? Δεν εχει σχεση αν ειναι η μητερα μου. Ο νομος ρητα το λεει για να προστατεψει. Ωφειλε η /ο εν λογω συναδελφος να προσκομήσει χαρτι γιατρου που να βεβαιωνει πως βρισκεται η χριστιανή σε κώμα.Αλλιως πώς? Οταν λεμε/ισχυριζόμαστε κατι πρεπει να το αποδεικνυουμε με πειστήρια. Οχι με υποθέσεις. Στο όνομα του "καλή τη πίστη" εχουν γινει πολλά.....

Όταν τα εχει, ναι. Αν όμως δεν τα εχει επιβάλλεται να τα ζητά η διοίκηση για να μην δημιουργούνται παρατράγουδα!
Εγω καποια στιγμη, πριν μερικους μηνες, στην δουλεια μου, μου ζητησαν να υπογραψω βεβαιωση ΄για υπηρεσια κάποιου που όμως δεν υπήρχαν τα αποδεικτικα. Προφανως και θα την ειχε κανει, αλλα 11 χρονια πριν δεν υπαρχουν πλεον τα αρχεια και συνεπως δεν μπορω να κανω κατι. Ουτε ο ιδιος ειχε την υπηρεσια του ώστε να μου αποδειξει την αλήθεια. Στεναχωρεθηκα, όμως ο νόμος είναι νόμος....

Ο γραπτός λόγος σχεδόν πάντα, κατά τους αποδομιστές, δίνει πλήθος ερμηνειών....αυτό συνέβη και με αυτό που έγραψα....άλλο εννοούσα...ο συνάδελφος προσήλθε στην ΔΟΥ της μητέρας του, για δει τί μπορεί να γίνει για να πάρει τον κλειδάριθμο...ήξερε τα περί εξουσιοδότησης, αλλά, όπως προείπα, ήταν αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο....ότνα λοιπόν πήγε στον αρμόδιο υπάλληλο και του εξήγησε την κατάσταση και τον ρώτησε τί άλλο μπορούσε να κάνει για να πάρει νόμιμα τον κλειδάριθμο της μητέρας του, ο υπάλληλος εξακολουθούσε να επιμένει για την εξουσιοδότηση, λέγοντας "εγώ αυτό ξέρω ότι λέει η εγκύκλιος"!!!!!!!!!!Ευτυχώς άκουσε την συζήτηση, παρακαθήμενη εφοριακός, η οποία ήξερε δύο πράγματα παραπάνω και καθοδήγησε ορθά τον συνάδελφο μας για το τι πρέπει να κάνει(πρέπει να τεθεί σε δικαστική αντίληψη κλπ.)....Αυτό το οποίο ήθελα να πω είναι ότι η διοίκηση οφείλει να καθοδηγεί ορθα τον πολίτη σε διάφορα θέματα που δεν τα γνωρίζει επαρκώς ο ενδιαφερόμενος...ο συγκεκριμένος υπάλληλος της εφορίας αντί να εμφανίζεται ως περίπου μεσαιωνικη αυθεντία, θα μπορούσε,  και εφόσον δεν ήξερε να απαντήσει, να παραππέμψει τον πολίτη σε κάποιον ανώτερο ή σε κάποιον άλλο υπάλληλο της ΔΟΥ, ο οποίος πιθανόν να γνώριζε....αυτό εννοούσα με το παράδειγμα...πολύ σωστά η bitch λέει, παραθέτοντας τα αντίστοιχα εγγραφα, ότι δεν απαιτούνται όλα εξ υπαρχής, αλλά συγκεκριμένα κλπ κλπ.....Πολλοί φωστήρες όμως το ερμηνεύουν όπως θέλουν....εξ ου και το αντίστοιχο....εφοριακό παράδειγμα περί....εμπνευσμένης και φωτισμένης ερμηνείας των εγκυκλίων από τους κατα΄τόπους και εκάστοτε καρεκλοκένταυρους...ευτυχώς που υπάρχουν υπάλληλοι με κοινό νου και ταυτοχρόνως γνώση διοικητική, όπως η bitch, και σώζεται κάπως η κατάσταση!!!!!

Αποσυνδεδεμένος chris75

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 01:23:36 pm »
είναι λοιπόν Μάρκο θέμα κοινής λογικής...όταν έρχεται κάποιος και σου λέει ότι εξουσιοδότηση δεν μπορώ να πάρω λόγω της κωματώδους κατάστασης...πείτε μου επομένως τι άλλο νόμιμο μπορώ να κάνω για να προχωρήσει το θέμα...δεν μπορείς εσύ, ο κάθε εσύ, ο υποτίθεται αρμόδιος, να απαντάς δεν ξέρω....φέρε εξουσιοδότηση από τον άνθρωπο σε κωματώδη κατάσταση, διότι αυτό, κατά την γνώμη μου, λέει η εγκύκλιος!!!!!!!!  ή προσκομίστε πάλι όλα τα πτυχία σας από..δημιουργίας κόσμου!!!!!!! εεεε τότε ξεπερνιούνται τα όρια της κοινής λογικής....κατά χιλιόμετρα!!!!

Αποσυνδεδεμένος AshenOne

• Έμπειρο μέλος
  • Απλώς...εκπαιδευτικός
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 02:21:44 pm »
Έχει γούστο να με απολύσουν επειδή δεν πήγα νηπιαγωγείο... γιατί τω καιρώ εκείνο δεν υπήρχαν θέσεις για όλα τα παιδιά στο χωριό μου και μας επέλεγαν με κλήρωση... Γ@ω την ατυχία μου... Τζάμπα πήγε ο ΑΣΕΠ...!!!

Αποσυνδεδεμένος AshenOne

• Έμπειρο μέλος
  • Απλώς...εκπαιδευτικός
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 02:23:21 pm »
Πάντως η αλήθεια, σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα στον τύπο, είναι πως ψάχνονται να διώξουν κόσμο... ο νοών νοείτω...

Αποσυνδεδεμένος ERTA

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 03:19:08 pm »
Αλήθεια,πότε θα ψάξουν να βρουν και τη νομιμότητα απόκτησης μεταπτυχιακών και διδακτορικών; αν δηλαδή τα έγραψαν οι ίδιοι οι κάτοχοι ή τα ανέθεσαν σε άλλους να τους τα γράψουν και το παίζουν μαστερούχοι και διδάκτορες;....

Αποσυνδεδεμένος victoryhope

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 03:35:34 pm »
Αλήθεια,πότε θα ψάξουν να βρουν και τη νομιμότητα απόκτησης μεταπτυχιακών και διδακτορικών; αν δηλαδή τα έγραψαν οι ίδιοι οι κάτοχοι ή τα ανέθεσαν σε άλλους να τους τα γράψουν και το παίζουν μαστερούχοι και διδάκτορες;....
Αυτό ξαναπέστο συνάδελφε! Παίζει κατά κόρον η ανάθεση...Σε αυτό όμως ποιος φταίει;; Μήπως αυτοί που χορηγούν τους τίτλους;
Ναι, λατρεύω την εκπαίδευση αλλά πολύ μας ταλαιπωρούν!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 03:38:20 pm »
φταινε αυτοί που αναγνωρίζουν τα μεταπτυχιακα ως τιτλους σπουδων για διορισμό,
Οποιος θελει ειδικη αγωγή να καθισει στα θρανια ενα 6μηνο να μαθει 5 πραγματα και μετα να δηλωνει "ειδικής"
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 12, 2014, 03:53:11 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 04:46:25 pm »
0 chris  έχει δίκαιο !!
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 12:06:10 am »
Εμάς γιατί δε μας ζήτησαν τίποτα όταν διοριστήκαμε, πχ Proficiency; ??? Και τώρα πώς γίνεται, πρέπει ό,τι έχουμε να το στείλουμε μόνοι μας στη ΔΔΕ, χωρίς να το έχει ζητήσει; Και αν βρίσκεσαι σε άδεια;

ΥΓ. Σε περίπτωση αδυναμίας εξουσιοδότησης από τον ασθενή, έρχεται στο δωμάτιο διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου και υπογράφει.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 10:35:37 am »
Στην πραγματικότητα οι τίτλοι γλωσσομάθειας δεν ζητούνταν ποτέ στους εκπαιδευτικούς. Αντίθετα στο υπόλοιπο δημόσιο πάντα τα ζητούσαμε διότι ανεκαθεν μοριοδοτουνταν στην αξιολογηση. Τώρα που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το ΠΔ αξιολόγησης των εκπ/κών η γλωσσομάθεια μπαίνει μέσα για τις θέσεις ευθύνης - και ίσως μπει και για την γενική αξιολόγηση - οπότε τα ζητάμε να τα χουμε.

Λογικά όλες οι ΔΔΕ τα έχουν ζητήσει. Κοίτα στην ιστοσελίδα τους ίσως τα έχουν βγάλει εκεί. Διαφορετικά επικοινώνησε μαζί τους.

το υστερόγραφο , ομολογώ δε το κατάλαβα!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182571
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)