deepblue_1981 και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λάθος μου. Αν ο ένας δουλεύει σε δημοτικό και ο άλλος σε λύκειο αυτός που δουλεύει στο δημοτικό μπορεί να παρέχει τηλεκπαίδευση και δεν δικαιούται άδεια. Ο άλλος που είναι δια ζώσης και λαμβάνοντας υπόψη την εγκύκλιο ειδικά για τους εκπαιδευτικούς που παρέθεσε η συνάδελφος δεν θα την πάρει γιατί θα του πούνε ότι είναι ο άλλος γονέας στο σπίτι. Πιστεύω όμως πως πολλές φορές μπορεί να κάνουν και τα στραβά μάτια και να δώσουν την άδεια.
Όταν εργάζονται και οι δύο, ένας από τους δύο δικαιούται την ειδικού σκοπού, προσκομίζοντας υπεύθυνη δήλωση ότι ο άλλος δεν κάνει χρήση της. Τόσο απλά.
Μα αφού την ώρα της τηλεκπαίδευσης ο άλλος γονιός θα είναι σπίτι. Κι εγγ κάτι δεν καταλαβαίνω. παιδιά δημοτικού ‘με γονέα σε δημοτικό, πρωί είναι με τον γονέα κ απόγευμα όλοι webex άρα δεν τίθεται θέμα επίβλεψης συν το ότι θα έχει γυρίσει κ ο πρωινός.
Δεν λέει ο νόμος κάτι διαφορετικό για το αν έχεις παιδιά δημοτικού η Γυμνασίου κτλ. Για να μην μπερδευομαστε συνοψίζω ξανά.Προϋπόθεση για την άδεια είναι να δουλεύεις δια ζώσης και να μην κάνει ο/η σύζυγος χρήση της άδειας. Άρα δεν δικαιούνται την άδεια 1. Όσοι κάνουν τηλεκπαίδευση2. Όσοι ο/η σύζυγος κάνει τηλεκπαίδευση
Εγώ έχω μπερδευτεί με την άδεια ειδικού σκοπού διότι υπάρχουν συνάδελφοι (μόνιμοι όμως ) στην Πρωτοβάθμια οι οποίοι έχουν άδεια ειδικού σκοπού ενώ κάνουμε τηλεκπαίδευση. Άρα εκεί πώς δικαιολογείται η άδεια αφού ο γονέας είναι στο σπίτι;
δικαιολογείται υπό όρους, με ειδική εγκύκλιο μόνο για τους εκπαιδευτικούς.
Οκ. Άρα ακόμα και τηλεκπαίδευση να κάνεις μπορεις υπό συνθήκες να πάρεις την άδεια. Είναι όμως στη διακριτική ευχέρεια τους αν θα στην δώσουν.
ακριβώς. καθαρα υποκειμενικό δηλαδή. σαφώς όμως φαίνεται προσπάθεια να αποθαρρυνθούν.
Ερώτηση που πιθανόν να απασχολεί κι άλλους. Διδάσκω και σε λύκειο και σε γυμνάσιο και μάλιστα ίδιες ήμερες. Επίσης έχω παιδί στο δημοτικό. Αν ο σύζυγος δεν μπορεί να πάρει άδεια τότε θα πάρω εγώ ειδικού σκοπού. Την ημέρα που θα έχω άδεια για να μην πάω σχολείο λόγω του παιδιού δε θα κάνω μια ώρα μάθημα στο λύκειο. Αλλά είμαι σπίτι για άλλες 3-4 ώρες που έχω στο γυμνάσιο. Τι κάνω? Παίρνω άδεια και δεν κάνω τίποτα? Παίρνω άδεια αλλά κάνω εξ αποστάσεως? Υπάρχει άλλη λύση? Γιατί καμιά δεν φαίνεται λογική.....