*

Αποστολέας Θέμα: Αδειες...τα πάντα όλα  (Αναγνώστηκε 66918 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αδειες...τα πάντα όλα
« Απάντηση #266 στις: Ιανουαρίου 30, 2025, 10:48:02 am »
Έχω μία φίλη-συνάδερφο η οποία θα βγει στη σύνταξη τέλος Ιουνίου του 2027, Μάη του 2026 γίνεται 67 χρονών. Έχει γύρω στα 20 χρόνια προϋπηρεσία. Τα τελευταία 8 χρόνια αντιμετωπίζει κάποια οικογενειακά προβλήματα κι έχει πάρει άδεια άνευ αποδοχών μερικά σχολικά έτη. Τον Ιούνιο συμπληρώνονται 5 χρόνια άνευ αποδοχών και δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει εκ νέου άδεια άνευ αποδοχών. Τον τελευταίο χρόνο πάσχει από κατάθλιψη. Σκέφτεται να παραιτηθεί. Εγώ της είπα να μην το κάνει γιατί έχει δικαίωμα να πάρει άδεια λόγω του θέματος υγείας της αλλά αγχώνεται.
Όμως δεν ξέρω κι εγώ ακριβώς τι δικαιούται. Αν έχω καταλάβει καλά, μπορεί να πάρει 1 χρόνο αναρρωτική χωρίς διακοπή. Καταρχάς γίνεται να πάρει τόσο χρόνο συνεχόμενα ή πρέπει κάθε μήνα να κάνει αίτηση ξανά και ξανά και να περνάει επιτροπή ξανά και ξανά;
Έπειτα, ας πούμε ότι παίρνει ένα χρόνο. Μετά, έχετε κάποια λύση να προτείνετε; Πχ, σκέφτηκα μετά τον χρόνο να πάρει 1 μήνα άνευ αποδοχών και μετά να ξαναπάρει αναρρωτική για υπόλοιπους μήνες που δικαιούται;
Έχετε κάτι να προτείνετε; Δεν το βρίσκω ιδανικό να παραιτηθεί μετά από τόσα χρόνια εργασίας και 2 χρόνια μόλις πριν τη σύνταξη ενώ μάλιστα αντιμετωπίζει οικογενειακά προβλήματα κι αυτό το προσωπικό πρόβλημα υγείας που δεν την αφήνει να σκεφτεί καθαρά.
Ψυχολογικοί-ψυχιατρικοί λόγοι δεν δίνουν εύκολα αναρρωτική άδεια. Ας ψάξει την νομοθεσία των αδειών γιατί από ο,τι θυμάμαι για να πάρει μακροχρόνια άδεια για αυτά τα θέματα χρειάζεται και νοσηλεία σε ψυχιατρικό τμήμα νοσοκομείου. Ακόμα και με νοσηλεία η άδεια είναι κάποιας διάρκειας, χρειάζεται ανανέωση και επιτροπή ξανα
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 30, 2025, 10:51:08 am από topsy »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:18:58 »

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #267 στις: Μαρτίου 18, 2025, 07:29:01 am »
Σύμφωνα με την 173952/Ε3 του 2020 με θέμα Διευκρινίσεις επί της άδειας εξετάσεων εκπαιδευτικών αναφέρονται μεταξύ άλλων...
1. Η άδεια εξετάσεων χορηγείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 60 του Υπαλληλικού
Κώδικα (ν. 3528/2007 - ΦΕΚ 26 Α΄), όπως ισχύουν. Η παρ. 2 του άρθρου 60 του Υ.Κ., όπως ισχύει1,
ορίζει – μεταξύ άλλων – ότι η άδεια εξετάσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 14 εργάσιμες ημέρες
κάθε έτος και ότι για κάθε ημέρα εξετάσεων χορηγείται άδεια έως 2 ημερών. Σημειώνεται ότι έτος
νοείται το ημερολογιακό έτος και όχι το σχολικό/ακαδημαϊκό έτος.
.
.
4. Η άδεια εξετάσεων χορηγείται για τη διευκόλυνση της φοίτησης του/της εκπ/κού σε
εκπαιδευτικό ίδρυμα βαθμίδας όχι κατώτερης της κατηγορίας του (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ). Η άδεια χορηγείται
και στην περίπτωση παράδοσης γραπτής εργασίας με την προϋπόθεση ότι η εργασία υπέχει τη θέση
εξέτασης ή αποτελεί μέρος της εξεταστικής διαδικασίας
.

Ακολουθούν πολλά ερωτήματα. Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους και όσες μπουν στον κόπο να τα απαντήσουν.

Για την ημέρα παρουσίασης διπλωματικής για την ολοκλήρωση μεταπτυχιακού χορηγείται άδεια δύο ημερών; Έχει αλλάξει κάτι; Έχει κάποιος σχετικά πρόσφατη εμπειρία; Υπάρχει περίπτωση η διεύθυνση του σχολείου να κρίνει αν χρειάζεται και δεύτερη μέρα άδεια και όχι μόνο της ημέρας της εξέτασης; Μπορεί να χορηγηθεί τέτοιου είδους άδεια δύο ημερών για Παρασκευή και Δευτέρα;
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Αποσυνδεδεμένος Alan Turing

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #268 στις: Μαρτίου 23, 2025, 10:33:33 am »
Καλημέρα. Αν δώσω εθελοντικά αίμα σε αργία μπορώ να πάρω τις άλλες 2 ημέρες που δικαιούμαι όπτε επιθυμώ; (μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους φυσικά). Προφανώς η ημέρα της αιμοληψίας δεν μεταφέρεται.

Αποσυνδεδεμένος nikolopol

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 4.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #269 στις: Μαρτίου 23, 2025, 10:39:12 am »
Καλημέρα. Αν δώσω εθελοντικά αίμα σε αργία μπορώ να πάρω τις άλλες 2 ημέρες που δικαιούμαι όπτε επιθυμώ; (μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους φυσικά). Προφανώς η ημέρα της αιμοληψίας δεν μεταφέρεται.

Φυσικα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:18:58 »

Αποσυνδεδεμένος Schoolikui

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #270 στις: Απριλίου 30, 2025, 04:28:24 pm »
Συνάδελφοι, αν μου έχει γράψει ο γιατρός αναρρωτική μπορώ να επιλέξω να μην την χρησιμοποιήσω;
Can I skip tomorrow?

Αποσυνδεδεμένος Dean

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #271 στις: Απριλίου 30, 2025, 04:44:17 pm »
Συνάδελφοι, αν μου έχει γράψει ο γιατρός αναρρωτική μπορώ να επιλέξω να μην την χρησιμοποιήσω;
Φυσικά. Απλώς δεν τη ζητάς από τον Διευθυντή και πας κανονικά στο μάθημα. Μόνο μην έχεις τίποτα σοβαρό που θα σε εμποδίσει. Πχ πρόσφατα έκανα μικροεπέμβαση (αφαίρεση γαγγλιακής κύστης στο βραχίονα), το χέρι ήταν μπανταρισμένο αλλά εγώ δεν πονούσα. Ρώτησα τον γιατρό αν μπορώ να οδηγήσω (μπορώ και κάνω 3 ώρες οδήγηση τη μέρα) και μου είπε πως κανονικά, αν ο τροχονόμος με δει με μπανταρισμένο χέρι, μπορεί να με γράψει.
Δεύτερη ζωή δεν έχει

Αποσυνδεδεμένος Schoolikui

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #272 στις: Απριλίου 30, 2025, 04:47:24 pm »
Ευχαριστώ πολύ
Can I skip tomorrow?

Συνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #273 στις: Απριλίου 30, 2025, 11:12:13 pm »
Φυσικά. Απλώς δεν τη ζητάς από τον Διευθυντή και πας κανονικά στο μάθημα. Μόνο μην έχεις τίποτα σοβαρό που θα σε εμποδίσει. Πχ πρόσφατα έκανα μικροεπέμβαση (αφαίρεση γαγγλιακής κύστης στο βραχίονα), το χέρι ήταν μπανταρισμένο αλλά εγώ δεν πονούσα. Ρώτησα τον γιατρό αν μπορώ να οδηγήσω (μπορώ και κάνω 3 ώρες οδήγηση τη μέρα) και μου είπε πως κανονικά, αν ο τροχονόμος με δει με μπανταρισμένο χέρι, μπορεί να με γράψει.
Επίσης όπως έμαθα σήμερα από το νοσοκομείο που πήγα να βγάλω τον γυψο αν είσαι σε φάση αποθεραπείας από κάταγμα  και είσαι αδειούχος γιατί δεν πρέπει ακόμα να το πατάς πλήρως και οδηγείς, δεν σε καλύπτει η ασφαλιστικη
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 30, 2025, 11:15:06 pm από topsy »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182507
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 646
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144