0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα.Λέτε να βγάλω εισιτήριο για το νησάκι ή το αργότερο στις 31 θα έχουμε την Α Φάση των αποσπάσεων; Κι αν δηλώσουν ότι θα ανακοινώσουν τις αποσπάσεις π.χ. στις 3/9, μπορούμε να ζητήσουμε άδεια μέχρι τις 3/9;
Η προσωπική μου εκτίμηση, είναι πως όλες οι αποσπάσεις από περιοχή σε περιοχή (και στις δύο βαθμίδες) θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 31/8. Από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά, ανακύπτει το ζήτημα της αποδέσμευσης, γεγονός που θα δημιουργήσει το περσινό μπάχαλο που ουδείς επιθυμεί (απ' ό,τι όλα δείχνουν). Το μεγάλο ζήτημα, λοιπόν, μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους, δεν είναι τα εισιτήρια, το ταξίδι ή η ολιγοήμερη άδεια αποφυγής, αλλά πρωτίστως η αποδέσμευση....Ο απόλυτος εφιάλτης των κατά τόπους ΠΥΔΕ/ΠΥΣΠΕ στο κομμάτι του προγραμματισμού...
Μέχρι 11/9 (την ημέρα των διδύμων Πύργων δηλαδή ) δεν υφίσταται τέτοιο σενάριο. Ειδικά εκείνη η ημέρα είναι κρίσιμη ειδικά για την αβθμια για να γίνει ο Αγιασμός που σε μερικά σχολεία και σε μερικές περιοχές είναι πιο κρίσιμος να γίνει με ανοικτό το σχολείο και μετά ας μην γίνουν καθόλου μαθήματα.... Είπαμε δεν ενδιαφερόμαστε τι γίνεται μέσα αλλά η εξωτερική εικόνα...Πάντως όταν λέμε για αποσπάσεις και ανακοίνωση αυτών παίζει ρόλο η βαθμίδα και η ειδικότητα... δεν είναι οπωσδήποτε απαραίτητο (με τη λογική του Υπουργείου) να γίνουν όλα την ίδια μέρα.
Κανείς δεν κάνει "σενάρια". Ανέφερα τι προβλέπεται στον 3848/2010...
Η προσωπική μου εκτίμηση, είναι πως όλες οι αποσπάσεις από περιοχή σε περιοχή (και στις δύο βαθμίδες) θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 31/8. Από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά, ανακύπτει το ζήτημα της αποδέσμευσης, γεγονός που θα δημιουργήσει το περσινό μπάχαλο που ουδείς επιθυμεί (απ' ό,τι όλα δείχνουν). Το μεγάλο ζήτημα, λοιπόν, μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους, δεν είναι τα εισιτήρια, το ταξίδι ή η ολιγοήμερη άδεια αποφυγής, αλλά πρωτίστως η αποδέσμευση....Ο απόλυτος εφιάλτης των κατά τόπους ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ στο κομμάτι του προγραμματισμού...
Τι σημαίνει "Αποδέσμευση";
Πάντως, αυτή η διάταξη περί αποδέσμευσης, αλλού βρίσκει εφαρμογή κι αλλού όχι. Σε κάποιες διευθύνσεις, οι διευθυντές δευτεροβάθμιας πετάνε το μπαλάκι στους διευθυντές των σχολικών μονάδων, στο στυλ "κανονικά δε μπορείς να φύγεις αλλά αν συμφωνεί ο διευθυντής σου"... Κι εκεί πια ο διευθυντής δεν ξέρει τι να κάνει. Μη μου πείτε ότι αυτά δε γίνονται, γιατί φέτος μόνο το είδα να συμβαίνει με τα μάτια μου 2 φορές...
Μα φυσικά ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ... Μόνο στο δικό σου ΠΥΣΔΕ. Και αυτό ίσως από πλάνη περί των πραγματικών γεγονότων.Όπως κάποια άλλα γίνονται μόνο στο δικό μου ΠΥΣΔΕ... Τα άλλα ΠΥΣΔΕ είναι αγγελικά πλασμένα...ΥΓ. Εξάλλου οι Νόμοι είναι ξεκάθαροι και χωρίς παραθύρια...
Μόνο τα δικά μας ΠΥΣΔΕ δηλαδή έχουν πρόβλημα στην ερμηνεία της νομοθεσίας! Δε φταίνε βέβαια όσοι θέλουν να φύγουν, αλλά τα όργανα του Υπουργείου που την τελευταία διετία ειδικά αργούν χαρακτηριστικά στην προώθηση των υπηρεσιακών μεταβολών. Κανονικά μέχρι 10 Αυγούστου θα έπρεπε να έχουν τελειώσει όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των μονίμων και το πολύ 3-4 Σεπτέμβρη να έχει κληθεί κι η πρώτη φάση των αναπληρωτών.