0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προφανώς και έχω καταλάβει το νόημα των αποσπάσεων για αυτό και θεωρώ ότι είναι ένας θεσμός που υπάρχει για να συντηρεί μια πελατεία τόσο σε επίπεδο κεντρικού πολιτικού προσωπικού όσο και σε επίπεδο διοίκησης. Η ιστορία είναι γελοία. Οι αποσπάσεις στους φορείς έπρεπε να έχουν καταργηθεί χρόνια με διορισμό ή μετατάξεις ειδικοτήτων διοικητικών ή εξειδικευμένων ανά φορέα, οι δε αποσπάσεις των ΠΥΣΔΕ θα έπρεπε να γίνονται μόνο με βάση τα κενά ή με αμοιβαίες. Εμένα στο μικρό μου μυαλό - που δεν έχει καταλάβει το νόημα των αποσπάσεων, όπως εσείς - οι μόνες δικαιολογημένες αποσπάσεις - πέραν των αμοιβαίων μεταβολών και των πραγματικών κενών - είναι για ιατρικούς λόγους.Όλα τα άλλα είναι για "εξυπηρετήσεις" και συντηρούν ανισότητες στη μεταχείριση των εργαζομένων και δημιουργούν μπάχαλο.Ξαναλέω: 12 υπεράριθμοι ΠΕ11 και άλλοι 10 με απόσπαση τη στιγμή που στα Δωδεκάνησα δε θα πατάει γυμναστής σε Χάλκη, Καστελλόριζο, Αγαθονήσι... Τι να λέμε... Και κάποιοι να κάνουν 23 ώρες και αυτοί να αράζουν. Αλλά να μην αγγίξουμε τον ιερό θεσμό των αποσπάσεων...
Να κοπουν και μεταθεσεις και αποσπασεις. Ολοι στις οργανικες τους και τελος. Εμεις προλαβαμε και βολευτηκαμε και δε γουσταρουμε να ερχονται απο αλλα ΠΥΣΔΕ να μας παιρνουν τοσο τα καλα οργανικα (μετατεθιμενοι) οσο και τις αποσπασεις εντος (οι αποσπασμενοι).Εξορθολογισμος πια...
Διότι άλλο πάω κάπου και κάποια χρονιά μου τυχαίνει κάτι και άλλο πάντα να μου τυχαίνει κάτι.
Κοίτα, το "έχω γυναίκα και παιδιά, η γυναίκα μου δουλεύει στο αστικό κέντρο που κατοικούμε και στο κατσάβραχο δεν θα φτάνουν τα 9 κατοστάρικα μιας και θα πρέπει να παρατήσει την δουλειά της για να έρθει μαζί μου. Εναλλακτικά θα πρέπει να ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου μέχρι την πολυπόθητη μετάθεση (σε μερικές ειδικότητες έχουν 4 χρόνια να γίνουν μεταθέσεις άξιες λόγου) χωριστά από την οικογένειά μου" είναι αυτό που λες "πάντα θα μου τυχαίνει κάτι. Θα μου τυχαίνει αυτό"Δεν είναι παράλογο να ζητά ένας κατακακοπληρωμένος εκπαιδευτικός να μην βρίσκεται πάνω από 100χλμ από την οικογένειά του. ήμαρτον με το στρατιωτικό κράτος!Στην τελική ας δώσω κι εγώ μια δυο λύσεις. Όλοι είπαν από μια:Επίδομα στον εκπαιδευτικό ανάλογο της απόστασης. Μετά τα 100χλμ από τον τόπο συμφερόντων του να του αναγνωρίζεται το ότι χρειάζεται να νοικιάζει σπίτι και ότι θα επισκέπτεται την οικογένειά του 1 φορά τουλάχιστο τον μήνα. Φυσικά το επίδομα αυτό θα καταβάλεται με την προσκόμηση δικαιολογητικών.Κάτι τέτοιο είναι λογικό αφού όταν γίνεται η διαδικασία εξετάσεων του ΑΣΕΠ δεν μας δίνεται πληροφόρηση για το ποιές θέσεις θα καλύψουμε. Δεν υπάρχει ποτέ ενημέρωση για το που βρίσκονται οι θέσεις. Παρ' όλα αυτά ο τόπος κατοικίας ενός υποψηφίου εκπαιδευτικού είναι γνωστός από το υπουργείο. Συνεπώς αφού θέλεις να προσλάβεις τον καλύτερο, ΠΛΗΡΩΣΕ τον αδελφέ για να τον στείλεις στην Ρόδο! Με τον ΑΣΕΠ υποτίθεται ότι θα πάρεις αυτόν με την υψηλότερη βαθμολογία. Ο καλύτερος λοιπόν δεν μένει στην Ρόδο που έχεις το κενό σου, αλλά στην Αθήνα. Πλήρωσέ του τα έξοδα και θα έρθει να δουλέψει στην Αθήνα. Όχι να τον φέρνεις σε αδιέξοδο με απειλή της ανεργίας που δημιουργήθηκε από δική σου υπαιτιότητα!Άλλη ιδέα: Νομίζω ότι το ακόλουθο έχει ξαναειπωθεί. Προκυρήξεις με γνωστά τα κενά που θα καλυφθούν. Έτσι ο πρώτος στον ΑΣΕΠ θα διαλέξει όποιο θέλει από τα διαθέσιμα, ο δεύτερος όποιο θέλει εκτός του πρώτου κ.ο.κ.! Μετά μπορείς να μου πεις: "το ήξερες ρε μεγάλε ότι θα πας καστελόριζο. Τι ζητάς απόσπαση τώρα ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ;". Θα ήθελα να δω πόσοι θα δώσουν σε ενδεχόμενες τέτοιες εξετάσεις ΑΣΕΠ... πάνε τα παράβολα...
@ΠE11-2000πραγματικά πολλή δουλειά, που μπορώ να δωρίσω μερικές πετσέτες για τον ιδρώτα?