*

Αποστολέας Θέμα: Αλλαγές διδακτικού έτους 2014-2015  (Αναγνώστηκε 24088 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Αλλαγές διδακτικού έτους 2014-2015
« Απάντηση #84 στις: Ιουνίου 02, 2014, 08:50:19 pm »
οσοι ενδιαφέρονται, δεν θα κρατας καταλογο.
Είναι μεσα στις υποχρεώσεις σου να το κανεις και μαλιστα η πλεον σημαντική. Αυτή είναι παιδαγωγική,
ουτε των βιβλιων, ουτε των μεταπτυχιακών.
το πλησίασμα με τους γονεις είναι το κερδος.
Τι σημασια εχει αν η χρονια εχει τελειωσει. Θα μαθεις κατι που ισως σου φανει χρησιμο αργοτερα.
αλλιως κατσε σπιτακι σου να παει άλλος...
και να σταματησει αυτή η καραμελα με την κοινωνία...

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:08:46 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Ιουνίου 02, 2014, 08:56:11 pm »
τώρα εδώ που τα λέμε ο Μάρκος δεν έχει άδικο.....
είναι καλή ευκαιρια αυτο το δεκαήμερο να γίνουν πράγματα : από το να γίνει μαζί με γονείς και μαθητές ένα φρεσκάρισμα στο σχολείο, μέχρι να φτιάξει ο κάθε δάσκαλος την τάξη του, να κολλήσει αφίσσες, να οργανώσει αγώνες για τα παιδιά ( και ας έχουν τελειώσει επίσημα το σχολείο).

είναι μια καλή ευκαιρία να αγαπήσουν τα παιδιά το σχολείο τους και να εκτιμήσουν οι γονείς ( και οι υπόλοιποι) τον δάσκαλο περισσότερο... είναι άλλο να το κάνεις μέσα στα πλαίσια του διδακτικού σου καθήκοντος και άλλο να το κάνεις ενώ δε σε υποχρεώνει κανείς.....  ούτως ή άλλως τον μήνα τον πληρώνει κανείς στο ενοίκιο νομίζω....

ενίοτε μάλιστα  για όσους έχουν οικογένειες μακριά, ίσως να ειναι και μια ευκαιρία να έρθει η υπόλοιπη οικογένεια διακοπές στο νησί ( οκ δεν μιλάω για το Καστελόριζο, αλλά μια Θάσο ή μια Ιθάκη ή μια Σκόπελο την πιάνεις πιο ευκολα)....

θέλω να πω δηλαδή να μη βλέπουμε πάντα το μαύρο.... ένα κλικ πιο κει μπορεί να υπάρξει και μια άλλη πραγματικότητα....  :)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #86 στις: Ιουνίου 02, 2014, 08:58:08 pm »
Είναι μεσα στις υποχρεώσεις σου να το κανεις και μαλιστα η πλεον σημαντική. Αυτή είναι παιδαγωγική,
Τι σημασια εχει αν η χρονια εχει τελειωσει. Θα μαθεις κατι που ισως σου φανει χρησιμο αργοτερα.

Θα σου πρότεινα να ηρεμήσεις.
Μιλώντας έτσι χάνεις πιθανόν το όποιο δίκιο σου.
Οπως με κρίνει η κοινωνία έχω δικαίωμα να κρίνω και εγώ.
Οι εμπειρίες μου με τους γονείς με έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι μια μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς θυμάται δικαιώματα αλλά ξεχνά υποχρεώσεις.

ΥΓ. Επίσης έχω πάψει εδώ και πολλά χρόνια να ανέχομαι ανθρώπους που προσπαθούν να μου επιβάλουν κάτι. Ισως γιατί όσο ήμουν διοικητικό στέλεχος πριν παραιτηθώ πίστευα στην συνεργασία και στην καλή θέληση, όχι στην επιβολή. Η επαφή με τους γονείς πρέπει να γίνεται όλο το χρόνο. Όχι στο τέλος (μην ξεχνάς ότι σε πολλούς μας αλλάζουν σχολείο κάθε χρονιά). Θα πρότεινα λοιπόν σε όλους όσους προτείνουν λύσεις να δούν τα στυλ διαχείρισης προσωπικού και να καταλάβουν ότι δεν ζούμε στην δεκαετία του 1960.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 02, 2014, 09:02:06 pm από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Ιουνίου 02, 2014, 09:00:40 pm »
ενώ οι εκπαιδευτικοι θυμουνται παντα τις υποχρεώσεις και ξεχνουν τα δικαιώματα τους !!!!

μαλλον διαβασες πολύ βιαστικά το μηνυμα, οσο αφορα την αλλαγη σχολειου. Εχει σημασία στην παιδαγωγική?

υ.γ. ενώ ο εκπαιδευτικος όταν μιλαει απαξιωτικά δεν χανει το δικιο του και το κυρος του?

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 02, 2014, 09:04:39 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:08:46 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Ιουνίου 02, 2014, 09:03:28 pm »
κοίτα, guest,  το να λες πάντα όχι όχι και ξανα - μανα - όχι δεν βγάζει και πουθενά...
Δε λέω να κάθεσαι να εισπράττεις φάπες αλλά δεν είναι και τόσο τρομερό στην τελική αυτό που λεει ο Μάρκος. Δεν λέει να κάτσει κανείς να σκάψει καλοκαιριάτικα... αλλά από το να κλαίει την μοίρα του και να μιζεριάζει για το τι να κάνει δέκα μέρες, είναι νομίζω καλύτερο να βρει δημιουργικούς και αποδοτικούς τρόπους να επιτελεσει παιδαγωγικό έργο....
Δεν το  λες κακό.....
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #89 στις: Ιουνίου 02, 2014, 09:05:15 pm »
ενώ οι εκπαιδευτικοι θυμουνται παντα τις υποχρεώσεις και ξεχνουν τα δικαιώματα τους !!!!

μαλλον διαβασες πολύ βιαστικά το μηνυμα, οσο αφορα την αλλαγη σχολειου. Εχει σημασία στην παιδαγωγική?

Σε αφήνω επειδή θεωρώ ότι είσαι έξυπνος άνθρωπος να σκεφτείς η επιβολή ή η καλή θέληση στην αλυσίδα Διοίκηση - Εκπαιδευτικός - Γονιός - Μαθητής ποιον έχει κερδισμένο και ποιον χαμένο. Επίσης αν η επιβολή ή η καλή θέληση φέρνει τα ελάχιστα ή τα μέγιστα αποτελέσματα.

ΥΓ. Η αλλαγή σχολείου έχει πολύ σημαντική διαφορά στην σχέση με τους γονείς. Είπα η σχέση πρέπει να υπάρχει κατά την διάρκεια της χρονιάς όχι στο τέλος. Επίσης πως ακριβώς μετριέται το κύρος ενός εκπαιδευτικού?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 02, 2014, 09:10:20 pm από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Ιουνίου 02, 2014, 09:08:46 pm »
μα, αν γινει κατι τετοιο γιατι να το βλεπουν ως επιβολή? αυτό λεω.
οσο για το β'ενικο δεν μιλουσα σε σενα, γενικα αναφερομουν  :)

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #91 στις: Ιουνίου 02, 2014, 09:12:16 pm »
μα, αν γινει κατι τετοιο γιατι να το βλεπουν ως επιβολή? αυτό λεω.
οσο για το β'ενικο δεν μιλουσα σε σενα, γενικα αναφερομουν  :)

Διότι οτιδήποτε δεν συζητείται αλλά επιβάλλεται μέσω νομοθεσίας δεν είναι επιβολή?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 02, 2014, 09:31:28 pm από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος dNikos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Ιουνίου 02, 2014, 09:27:25 pm »

Και γιατί όχι 40 ώρες εργασία την εβδομάδα;
Και γιατί όχι 25 ημέρες άδειας τον χρόνο;
Και γιατί όχι 450 ευρώ τον μήνα;

Αυτό δεν απαιτεί η κοινωνία; Ή όχι;

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Ιουνίου 02, 2014, 09:36:34 pm »
dNikos, εντάξει, ετσι συζητηση δεν γινεται.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Ιουνίου 02, 2014, 10:59:38 pm »
ΥΓ2. Μάρκο μου είσαι ιδιαίτερα συμπαθής (αν και με διαφορετικές απόψεις - πραγματικά υγιές αυτό). Αλλά εδώ μέσα στο φόρουμ δεν είμαστε μόνο εγώ και εσύ. "Κοντράρεις" την άποψη μου και "κοντράρω" την άποψη σου γιατί πάνω από όλα αγωνιούμε και οι δύο να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα. Οι τόνοι ανεβοκατεβαίνουν αλλά στο τέλος πιστεύω συνεισφέρουμεκαι οι δύο. Οπότε keep going!

Ο σωστός διαλογος ξεκιναει από αυτην τη βασική αρχη που μολις περιεργραψες. Ειλικρινείς απόψεις- με θετική αντιπροσφορά. Όχι μισόλογα, όχι μονοδιάστατα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Ιουνίου 02, 2014, 11:16:51 pm »
Πολυ σωστη η τοποθετηση σου!!

το εχω ρωτησει και σε αλλα σημεια του τοπικ αλλα απαντηση δεν εχω παρει...
...αναφορικα με τις 9 μερες παραπανω στην Α/θμια τον Ιουνιο (22-30/6), και ιδιαιτερα για τους ευρισκομενους μακρια απο την οικογενεια τους.... απο τη στιγμη που τοσο τα μαθηματα οσο και οι εγγραφες θα εχουν τελειωσει.... τι ρολο θα βαραει ο εκπαιδευτικος στο δημοτικο ή το νηπιαγωγειο? Του σκιαχτρου??

Λενε π.χ. για επιμορφωτικα σεμιναρια.... αυτα που θα γινονται? θα μπορουν εστω να τα παρακολουθουν σε καποιο ΠΕΚ του τοπου μονιμης κατοικιας τους?

Γνωριζει κανεις κατι περαιτερω σχετικα με αυτο το "παραπανω διαστημα" παρουσιας στο σχολειο ανευ ουσιαστικου αντικειμενου?

Εμενα παντως σαν καψωνι μου φαινεται για να πεισουν την κοινωνια οτι οι εκπαιδευτικοι κανουν λιγοτερες διακοπες...
Και αντε για αυτον που διδασκει κοντα στο σπιτι του.... δεν εγινε και κατι τρομερο....
Για αυτους που εχουν ξεσπιτωθει δεν ειναι σπασιμο?

Θα μπορούσαν να οργανώσουν π.χ. και μία γενική καθαριότητα κλπ στο σχολείο, για να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο, όπως γινόταν ή/και γίνεται σε κάποιες χώρες.
Μία από τις πολλές ιδέες, σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα πράγματα (όπως να σκεφτούν γιατί οι περισσότεροί τους συνεχίζουν να στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα το ίδιο σάπιο πολιτικό κατεστημένο, που τους έχει οδηγήσει σε αυτόν τον κατήφορο).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος MHXMHX

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Ιουνίου 02, 2014, 11:18:22 pm »
Και γιατί όχι 40 ώρες εργασία την εβδομάδα;
Και γιατί όχι 25 ημέρες άδειας τον χρόνο;
Και γιατί όχι 450 ευρώ τον μήνα;

Αυτό δεν απαιτεί η κοινωνία; Ή όχι;

dNikos , τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Δεν είναι εκπαιδευτικοί όλοι εδώ . Μην κοιτάς που παρουσιάζονται ως εκπαιδευτικοί. Παίζουν το ρόλο του Δούρειου ίππου και του παπαγάλου της κυβέρνησης πολλές φορές .Δύο είναι μόνο σ' αυτή τη σελίδα. Υπάρχουν κι άλλοι...

Αποσυνδεδεμένος josua

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Ιουνίου 02, 2014, 11:19:05 pm »
@MARKO

Δεν συντασσομαι σε μια λογικη οπου απομονωνουμε τα δικαιωματα και απεμπολουμε τις υποχρεωσεις μας....
Καλο ειναι να βλεπουμε τη μεγαλη εικονα γιατι το προβλημα στην εκπαιδευση δεν ξεκιναει ουτε τελειωνει στις επιπλεον 10 μερες της Α/Θμιας τον Ιουνιο...

Ισως παρερμηνευσες αυτο που εγραψα, αλλα πιστεψε με αν η ηγεσια του υπουργειου ελαμβανε ολες αυτες τις αποφασεις με το σωστο μιγμα παιδαγωγικων κριτηριων, κοινης λογικης και ανθρωπινης προσεγγισης, δεν θα υπηρχε ο "αυτοματος πιλοτος"  της αντιδρασης!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182602
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)