0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τελικά γιατί πρέπει υπουργός να γίνεται κάθε πολιτευτής που δεν εκλέχτηκε; Το ότι δεν ψηφίστηκε δεν σημαίνει κάτι; Μάλλον πρέπει να σημαίνει ΠΟΛΛΑ!!!Υπουργός=μη εκλεγμένος βουλευτής ή μη εκλεγμένος ευρωβουλευτής;;;Στην καμπούρα των παιδιών μας; Στην καμπούρα τη δική μας;;;;
Το σκεπτικό αυτό είναι λανθασμένο. Ο λαός εκλέγει (λέμε τώρα) βουλευτές για το κοινοβούλιο. Η επιλογή των μελών της κυβέρνησης δεν γίνεται υποχρεωτικά από το σύνολο των βουλευτών, αλλά μπορεί να γίνεται και από εξωκοινοβουλευτικούς. Σε πολλές (ευρωπαϊκές και όχι μόνο) χώρες τα περισσότερα μέλη των κυβερνήσεων δεν είναι ταυτόχρονα βουλευτές. Μάλιστα, αυτή η λογική (της επιλογής υπουργών από εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα) φαίνεται πιο λογική για πολλούς λόγους.
Πάντως ο ανασχηματισμός, εκτός της αλλαγής Στουρνάρα και μάλλον και του Αρβανιτόπουλου, δεν μου φαίνεται και τόσο ευρύς, αλλά μάλλον για μία απ' τα ίδια...
Ακόμα και να αλλάξει ο Υπουργός η πορεία του Παιδείας είναι προδιαγεγραμμένη. Απλά θα ευνοηθούν άλλοι στο Υπουργείο σε σχέση με τους τωρινούς.Το κάθε πέρσι και καλύτερα δεν είναι τυχαίο σε όλα τα επίπεδα. Τώρα αν θα είναι πιο οργανωμένοι οι μελλοντικοί και θα φαίνεται ότι έχουν κάποιες ανησυχίες και είναι πιο συζητήσιμοι μένει να αποδειχθεί...αλλά δραμτικές αλλαγές σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια θέλω να πιστεύω ότι ουδείς νοήμων περιμένει.
η καλή εκδοχή πάντως λέει για Στυλιανίδη !! Άντε να δούμε, που και να μπει δηλαδή, από πού να το πρωτομαζέψει ο χριστιανός.....
Σε κάποιο ρεπορτάζ του newsit έλεγε ότι ο Κούλης θα καθορίσει που θα πάει η Χριστοφιλοπούλου, άρα μάλλον 1 ενδεχόμενο είναι αυτοί οι 2 πακέτο στο Παιδείας να μείνει αναλλοίωτη και η αναλογία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο Υπουργείο.Αν θέλει η κυβέρνηση να ησυχάσει λιγάκι (και κυρίως εμείς) καλές επιλογές είναι και ο Στυλιανίδης και ο Γκιουλέκας.Πιστεύω ότι θα επαναφέρουν τη διοίκηση στα αρμόδια όργανα.Αν και ο Στυλιανίδης νομίζω είναι στους Καραμανλικούς, άρα δεν τον βλέπω...