0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εμείς πηγαίνουμε αναπληρωτές άντε λίγο κι ως μόνιμοι μακριά από το σπίτι μας και μετά τέλος. Κι αυτή την περίοδο την αναφέρουμε σε όλη μας τη ζωή.
Το λιγότερο θα ήταν δωρέαν διόδια
Νομίζω ότι δεν έχουμε καλές ελπίδες για σημαντική αύξηση μισθών:1) Είμαστε πολλοί (περίπου 130.000) άρα είναι μεγάλο το κόστος2) Έχουν την δυνατότα οι περισσότεροι να κάνουν δεύτερες εργασίες, για αυτό δίνονται αβέρτα οι άδειες ασκήσεως ιδιωτικού έργου3) Το ευνοικό ωράριο4) Οι συνδικαλιστές μας είναι γραφικοί ανεξαρτήτου παρατάξεως.
Θεωρώ ότι η αναφορά στις αυξήσεις των στρατιωτικών θα πρέπει να εστιάζει στο ότι όταν ο δικός μας κλάδος ζητάει ίση μεταχείριση (μισθολογικά), η συνήθης απάντηση είναι "δεν υπάρχουν λεφτά". Απ ότι φαίνεται όμως λεφτά υπάρχουν και παρα-υπάρχουν, αλλά πάνε αλλού. Το επιχείρημα περί "προσφοράς και ζήτησης" δεν πείθει αφού ο λόγος που μειώθηκαν οι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές ήταν η ΕΒΕ και όχι ο μισθός.Κατά τα άλλα δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε τόσο διαφορετικές κατηγορίες υπαλλήλων. Ε όχι και λίγο. Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν 10+ χρόνια για να επιστρέψουν σπίτι τους. Εξάλλου, με τα υπάρχοντα δεδομένα στη δευτεροβάθμια, ακόμη και η απόσπαση πλέον γίνεται άπιαστο όνειρο.
Το "υπάρχουν άνθρωποι" και το "με τα υπάρχοντα δεδομένα" δεν είναι ίδιο με το "για πάντα, αν δεν αποφασίσεις να μείνεις στην παραμεθόριο μόνιμα, θα μετατάσσεσαι ανά 2-3 χρόνια". Αυτό ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτικών ενώ αντιθέτως για μας, πριν τα "υπάρχοντα δεδομένα" ήταν η μειοψηφία.Υ.Γ. Μη συγχέετε τους στρατιωτικούς με τους αστυνομικούς. Το καθεστώς μεταθέσεων των αστυνομικών, από όσο ξέρω είναι περίπου σαν το δικό μας, υπό την έννοια ότι αν καταφέρεις να πάρεις μετάθεση σπίτι σου, δε σε μετακινούν. Αυτό δεν ισχύει για τους στρατιωτικούς.
Επίσης πολλοί ανώτεροι αξιωματικοί έχουν πολλά περισσότερα προσόντα από αυτά που γνωρίζει ο πολύς κόσμος για να μπορούν να εξελίσσονται (σίγουρα ξένες γλώσσες και αλλά πτυχία), ο πατέρας μου ήταν απόφοιτος Παντειου και Νομικής και δεν ήταν ο μόνος.
Το μυαλό μας θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά και μόνο στα παιδιά και τα μαθήματά μας. Όχι να παλεύουμε να βγάλουμε τον μήνα.
Δεν ισχύει. Οι αξιωματικοι και στην Αστυνομία μετακινούνται γιατί πολλές φορες δεν υπάρχει διαθέσιμη αντίστοιχη θέση εκεί που βρίσκονται. Ο πατέρας μου πήρε πολλές μεταθέσεις αλλάζοντας βαθμό ακόμα και από ταγματάρχης έως και υποστράτηγος Αστυνομιας οπότε και παραιτήθηκε. Μαζί με αυτόν μετακινούνταν και όλη η οικογένεια και μάλιστα σε φάση εφηβείας. Επίσης πολλοί ανώτεροι αξιωματικοί έχουν πολλά περισσότερα προσόντα από αυτά που γνωρίζει ο πολύς κόσμος για να μπορούν να εξελίσσονται (σίγουρα ξένες γλώσσες και αλλά πτυχία), ο πατέρας μου ήταν απόφοιτος Παντειου και Νομικής και δεν ήταν ο μόνος. Ως προς το θέμα της αξιολόγησης, έχουν και αυτοί τις ετήσιες κρίσεις. Αν νομίζετε ότι η ζωή τους είναι εύκολη, θα σας πω ότι δεν υπάρχει μέρα ούτε νύχτα, ούτε ΣΚ ούτε αργίες. Είχαν χαλάσει πολλές φορές σχέδια διακοπών και εκδρομών, είσαι διαρκώς στην διάθεση της υπηρεσίας. Αλλά ο καθένας ξέρει μόνο τις δυσκολίες του δικού του επαγγέλματος…