0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μια ερώτηση για εσάς που γκρινιάζετε και διαμαρτύρεστε.Οταν θα ερθει η ώρα να μπειτε στην αίθουσα των σδε ξανά να κάνετε μάθημα χωρις σύμβαση βέβαια και με τους ίδιους όρους τι θα κάνετε;Φαντάζομαι θα μπειτε κανονικά και ολα καλα.Ε λοιπόν μην γκρινιάζετε παρακαλώ τωρα.Οταν ερθει εκείνη η ώρα κάντε κατι παραπάνω και μη βολευτείτε απλά. Αλλιώς βολεύτειτε με τις ωρες και με τις πληρωμές που θα γίνουν το 2018.Ευχαριστώ και καλη πρωτοχρονιά.
Επομένως πληρώθηκαν οσοι είχαν ΟΑΕΕ, όσοι είχαν ΑΕΔ (που σημαίνει ότι οι δύο κατηγορίες αυτές είχαν και άλλη δουλειά-λιγότερο του 1/5 των εκπαιδευτών δηλαδή)) ενώ το αγαπητό υπουργείο παιδείας σκέφτηκε ότι όσοι είχαν μόνη απασχόληση τα ΣΔΕ δε χρειάζεται να πληρωθούν πάνω από ένα μήνα που όλως τυχαίως είχε ελάχιστες ώρες από 100 ως 250 ευρώ στην καλύτερη-έφαγαν τα λεφτά αλλού οπότε δεν έφταναν για όλους. Για να μην παρεξηγηθώ δε λέω ότι κακώς πληρώθηκαν οι έχοντες κι άλλη εργασία (όλοι όσοι δουλεύουν πρέπει να πληρώνονται εννοείται) αλλά ότι έπρεπε να ληφθεί υπόψη ότι όσοι είναι με ΙΚΑ έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη αφού δεν είχαν άλλη δουλειά/εισόδημα. Μιας και είναι άχρηστοι κι έφαγαν τα λεφτά μας ενώ μήνες μας λένε ότι τα έχουν από τον Αύγουστο, τουλάχιστον ας σκέφτονταν τους ασθενέστερους. Στο ΙΝΕΔΙ
το θέμα δεν είναι να αγωνιστούμε όταν και αν μας καλέσουν να μπούμε στις τάξεις ακόμη και χωρίς σύμβαση γιατί οι εκπαιδευόμενοί μας δεν φταίνε σε τίποτα που είναι έρμαια της ίδιας εκπαιδευτικής πολιτικής που δεν διορίζει εμάς. το ζητούμενο ήταν και είναι να κάνουμε κάτι πριν φθάσει ο κόμπος στο χτένι, όπως είναι η αρχή της σχολικής χρονιάς.
Δυστυχώς στα theards που αφορούν θέματα ωρομισθίων ΣΔΕ κατά κύριο λόγο πρωταγωνιστούν οι αντιπαραθέσεις...πιστοποιημένων και μη, ανανεώσεις συμβάσεων ή όχι, περί κριτηρίων μοριοδότησης,αναθέσεων, εσχάτως προτεραιότητας πληρωμών (!?!) κ.ο.κ. Σύμφωνοι διαφορές υπάρχουν, δυσκολίες επίσης, όμως αντί να επικεντρωθούμε στα κοινά σημεία που μας ενώνουν,να οργανωθούμε και να βρούμε τρόπο να τα διεκδικήσουμε, επιλέγουμε άλλους δρόμους. Πριν λίγο καιρό, μέσω του συλλόγου ωρομισθίων προτάθηκαν μια σειρά ενεργειών για τα θέματα που μας απασχολούν με αποκορύφωμα τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Η ανταπόκριση ήταν απογοητευτική..Αν δεν αλλάξουν τέτοιες νοοτροπίες τότε θα επαναλαμβάνεται ες αεί αυτή η θλιβερή εικόνα της μιζέριας και της φαγωμάρας.
Καλησπερα σε ολους. Στην πληρωμη μας απο ινεδιβιμ μπαινουν τα χρηματα ή απο υπουργειο παιδειας? και τι αιτιολογια λεει σε εσας??