PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη
Υπηρεσιακές μεταβολές
(Συντονιστής:
giokspy
)
Εξώδικο/καταγγελία και συνέπειες??
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Εξώδικο/καταγγελία και συνέπειες?? (Αναγνώστηκε 27261 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
chriskas
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ02
Εξώδικο/καταγγελία και συνέπειες??
«
στις:
Ιουλίου 14, 2014, 09:05:23 pm »
Tweet
Δεν ξέρω αν άνοιξα σε σωστό σημείο το θέμα.. και αν είναι καν θέμα.. Αλλά παρακαλώ βοηθείστε με μέχρι να επισκεφτώ δικηγόρο..
Με το σύζυγό μου έχουμε ένα παρανοϊκό γείτονα με τον οποίο μαλώνουμε για τις θέσεις στάθμευσης και ενώ ουσιαστικά δεν τον θίγουμε και δεν τον ενοχλούμε, σήμερα μας έστειλε εξώδικο..
Γνωρίζει κανείς τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην εργασιακή μου ιδιότητα; Είμαι μόνιμη.
Με άλλα λόγια μπορεί σε αυτή τη φάση να με οδηγήσει σε προσωρινή διαθεσιμότητα- και λέω προσωρινή μέχρι να λήξει υπέρ μου η υπόθεση;
Ή ακόμα χειρότερα αν πάει σε δικαστήριο η ιστορία.. τι μέλλει γενέσθαι;;
Έχω αγχωθεί τρομερά με όλα αυτά που ακούγονται.
Παρακαλώ όποιος ξέρει ας με βοηθήσει..
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Εξώδικο/καταγγελία και συνέπειες??
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 16:36:29 »
Πλήρες μέλος
Φύλο:
ΠΕ02 Κοιτάω πάντα μπροστά!
«
Απάντηση #1 στις:
Ιουλίου 14, 2014, 11:43:36 pm »
έχεις δίκιο να αγχώνεσαι,με όλα αυτά τα παράλογα που συμβαίνουν, μην το αμελείς ούτε μέρα,βρες κάποιον (εργατολόγο;) και συμβουλεψου τον
άμεσα
.
Καταγράφηκε
nikitas
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση. Εκείνη όμως;
«
Απάντηση #2 στις:
Ιουλίου 14, 2014, 11:48:36 pm »
Δικηγόρος δεν είμαι και τι προβλέπει ο νόμος δεν ξέρω, αλλά το θεωρώ αδιανόητο να τεθεί δημόσιος υπάλληλος σε διαθεσιμότητα επειδή ο γείτονάς του, του έστειλε εξώδικο για θέσεις παρκαρίσματος! Αυτά είναι φαινόμενα που παραπέμπουν σε χιτλερική Γερμανία, όπου αν κάποιος σε κατηγορούσε ως εβραιόφιλο, μπορούσες να βρεθείς σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο απόλυτης παράνοιας.
Καταγράφηκε
Henry V
We few, we happy few, we band of brothers;
For he to-day that sheds his blood with me
Shall be my brother!
William Shakespeare
Landau
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
«
Απάντηση #3 στις:
Ιουλίου 15, 2014, 12:15:03 am »
Το εξώδικο δεν έχει καμία ουσιαστική νομική ισχύ. Είναι απλά για "φοβέρα" και τίποτα παραπάνω.
Τέτοια θέματα γενικά πρέπει να λύνονται με 2 τρόπους:
- είτε με συμμετρική απάντηση (εξώδικο, ή μήνυση στην ανάγκη),
- είτε με.. μη δικαστικούς τρόπους
Καταγράφηκε
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)
"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 16:36:29 »
chriskas
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #4 στις:
Ιουλίου 15, 2014, 09:15:32 am »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.. Η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ φοβάμαι στην περίπτωση που συνεχίσει σε δικαστήριο..
Και ήθελα να δω μήπως κανείς από το φόρουμ είχε κάποιο ανάλογο περιστατικό στο σχολείο του.
Καταγράφηκε
papagalia
Έμπειρο μέλος
«
Απάντηση #5 στις:
Ιουλίου 15, 2014, 09:25:36 am »
Δεν ξέρω τί συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση, αλλά θα σου πρότεινα οπωσδήποτε να απευθυνθείς σε δικηγόρο, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να απαντήσεις κι εσύ με ανάλογο τρόπο, για να μη θεωρηθεί ότι φταις. Δεν είμαι καθόλου σίγουρη όμως ότι ισχύει αυτό και στη δική σου περίπτωση, αλλά νομίζω ότι πρέπει να το προσέξεις.
Καταγράφηκε
chriskas
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #6 στις:
Ιουλίου 15, 2014, 10:23:11 am »
Ευχαριστώ..
Μόλις μίλησα με δικηγόρο τηλεφωνικά και μου είπε ότι για να έχω συνέπειες στην εργασιακη μου θέση πρέπει το αδίκημα να είναι ποινικό και όχι αστικό (που είναι αυτό) και να τελεσιδικήσει καταδικαστική απόφαση.
Επίσης μου είπε ότι απαντήσω δεν απαντήσω στο εξώδικο αν θέλει να μου κάνει αγωγή θα την κάνει και θα το αντιμετωπίσουμε τότε, δε χρειάζεται να ξοδεύω χρήματα σε εξώδικο κι εγώ.
Υ.γ.Θυμήθηκα και μια ακόμα σημαντική παράμετρο, ο παρανοϊκός είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, άρα δε θα υποστεί τις αντίστοιχες συνέπειες;;
Καταγράφηκε
ernie
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
gunga galunga
«
Απάντηση #7 στις:
Ιουλίου 15, 2014, 10:48:10 am »
αυτό με το να τελεσιδικησει δεν είχε αλλάξει κ σε έβαζαν στη διαθεσιμότητα μέχρι όποτε (να πάρεις μετάθεση κ να αποσύρει ο κολλητός σου τη μήνυση) ;
βασικά, λέω εγώ, αν εχεις δίκιο εσύ, την επόμενη φορά που γίνει οτιδήποτε φώναξε την τροχαία (επειδή για θέσεις στάθμευσης απο παλιά φωναζαμε την τροχαία δεν στελναμε εξώδικα) να κατ;γράψει το γεγονός στο βιβλιο συμβάντων (ως ανοησία κ χάσιμο χρονου), ε αν το κανεις αυτό 2-3 φορές και εχεις δίκιο ξαναλεω, θα τον φοβεριξουν ολίγον οι μπάτσοι γιατί βαριουνται να τρέχουν σε τέτοιες "δουλειές", απλα θα περιμένεις κανένα 2ωρο μέχρι να έρθουν κάθε φορά, ε μετα περνά ζητα κανένα αντίγραφο απο βιβλιο συμβάντων (δεν ξέρω αν γίνεται αλλά γιατί όχι)
το εξώδικο κάποιες φορες ειναι απαραίτητο νομικο πρωτο βήμα πριν την αγωγή, όσο και αν δεν σου κάνει το ίδιο κάτι, πρέπει να ψαχτεις νομικά και να σιγουρευτεί ς ποιος απο τους δύο έχει βάσει νόμου (που δεν είναι πάντα το αυτονόητο)
Καταγράφηκε
αν βγούμε από την κρίση σε λιγότερο από 100 χρόνια, εμένα να μην με λένε ernie
chriskas
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #8 στις:
Ιουλίου 15, 2014, 11:18:46 am »
Ναι αλλά ακόμα και αν έχει αλλάξει αυτό με το να τελεσιδικήσει, η μήνυση δεν πρέπει να είναι στη δδε; Μπορεί να είναι και στο δικαστήριο;; Πρέπει να ψάξει τι δουλειά κάνω εγώ και σε ποια δδε είμαι;
Είναι υπόγειο πάρκινγκ με κλειστές θέσεις στάθμευσης και ουσιαστικά το πρόβλημά του είναι ο γιος που είναι άσχετος από οδήγηση και δεν μπορεί να βάλει το αυτοκίνητο.. γιατί κατά τα άλλα ο ίδιος το βάζει χωρίς ούτε μια μανούβρα.. αλλά ευχαριστώ για τη συμβουλή!
Στην κάτοψη της πολεοδομίας η θέση του δεν είναι καν θέση, είναι χώρος ελιγμών.. μες στην παρανομία είναι! και κάνει και αγωγή!
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 15, 2014, 11:22:02 am από chriskas
»
Καταγράφηκε
Landau
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
«
Απάντηση #9 στις:
Ιουλίου 15, 2014, 12:07:07 pm »
Και για να ευθυμήσουμε λίγο, βοηθάς να παρκάρει ο γιόκας του ως εξής:
http://www.youtube.com/watch?v=vIHEYG9vVIY
Υ.Γ. αυτό με τη "θέση στάθμευσης" που δεν είναι καν θέση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την πλευρά σου ως εκφοβισμός, αλλά και νομικά αν χρειαστεί..
Καταγράφηκε
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)
"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)
ernie
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
gunga galunga
«
Απάντηση #10 στις:
Ιουλίου 15, 2014, 12:25:33 pm »
Στην αγωγή αναγράφεται πάντα επάγγελμα (κάποιες φορές ακόμη και λάθος επάγγελμα), δηλ βρίσκουν που δουλεύεις δεν είναι θέμα, αλλά δεν ξέρω αν αυτός τώρα είναι λόγος διαθεσιμότητας.
Δεν βλέπω να τον γλιτώνετε το δικηγόρο, όμως μπορεί για άπειρους πιθανούς λόγους αυτός να μην μπορεί κάνει αγωγή και να το ξέρει (αφού πήγε σε δικηγόρο), και το εξώδικο να ήταν το τελευταίο του νομικό χαρτί.
Και κάτι τελευταίο που μπορεί να φανεί χρήσιμο, ο κοκ ισχύει και μέσα σε παρκινγκ, αν τρακάρει κάποιος ή αν σε κλείσει και δεν βγαίνεις (αλλά η τροχαία δεν αποφασίζει ποια θέση ανήκει σε ποιόν αυτά τα βρίσκετε μόνοι σας/με τον εργολάβο/με τους υπόλοιπους ενοίκους/στα δικαστήρια).
Μπορείς εναλλακτικά να ζητήσεις από αυτόν να απευθυνθεί στην αστυνομία αν νομίζει ότι καταπατείται το δίκιο του.
Προ πάντων αποφύγετε προσωπικές διενέξεις που μπορεί να κλιμακωθούν τάχιστα (και να δημιουργήσουν καταστάσεις που θα κάνουν το υπάρχον πρόβλημα να ωχριά μπροστά τους) και κυρίως διαταράσσουν την ψυχική σας ηρεμία και προσπαθήστε να εξαντλήσετε κάθε πιθανότητα φιλικής επίλυσης του θέματος.
Και καλά ξεμπερδέματα.
Καταγράφηκε
αν βγούμε από την κρίση σε λιγότερο από 100 χρόνια, εμένα να μην με λένε ernie
chriskas
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #11 στις:
Ιουλίου 15, 2014, 12:54:40 pm »
ΕΛΑ ΝΤΕ!!!!!!!!
Απλά αγχώθηκα γιατί μπλέχτηκε ήδη το δικό μου όνομα..
Θα σας ενημερώσω για ό,τι γίνει..
Καταγράφηκε
ernie
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
gunga galunga
«
Απάντηση #12 στις:
Ιουλίου 15, 2014, 02:16:09 pm »
δες κι αυτό.
http://www.pde.gr/index.php?topic=27935.0