0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πολύ φασαρία για το τίποτα κάνουμε τελικά. Αν ανοίξουν οι πίνακες στην δευτεροβάθμια δεν θα έχουμε σοβαρές αλλαγές και δεν θα κάνει κανένας μήνυση. Αν κοιτάξουμε τις πρώτες φάσεις των αναπληρωτών πέρυσι, που πήρε μόνο στα απομακρυσμένα μέρη, θα δούμε ότι πήρε συναδέλφους που είναι ψηλά στον πίνακα. Οπότε με άνοιγμα πινάκων δεν αλλάζει τραγικά η σειρά ώστε να επηρεάζονται όσοι είναι ψηλά στον πίνακα. Υποψιάζομαι όμως ότι αλλάζουν σημαντικά τα πράγματα στην πρωτοβάθμια γι αυτό και κ. Μπράτης κάνει αγώνα για τους δασκάλους που υπηρετήσανε στα ακριτικά μέρη.
ασεπ2008 θα συμφωνήσω μαζί σου! Ωφελούνται οι παλιοί εκπαιδευτικοί και αμφιβάλλω αν θα ωφεληθούν και του τελευταίου ασεπ. εμείς οι αδιόριστοι μηδενικής προϋπηρεσίας πάλι θα αποτελέσουμε μία άχρηστη λίστα. Εγώ , προσωπικά , βλέπω κάθε χρόνο να ωφελούνται οι ίδιοι και οι ίδιοι, όποιο νομοσχέδιο και να βγει.
Μπορεί κάποιος να εξηγήσει την επισήμανση Ι στις σελίδες 15-16 με τους κόμβους γειτνίασης;
Νομίζω ότι έχουμε μπλέξει τις Μ.Σ.Δ. που δίνει μία σχολική μονάδα και έχουν σημασία όταν κάποιος γίνει μόνιμος με τα μόρια που έχουν να κάνουν με το χρόνο προϋπηρεσίας κάποιου για τους πίνακες αναπληρωτών/ωρομισθίων.Τα τελευταία από το σχολικό έτος 2002-2003 μέχρι και το σχολικό έτος 2009-2010 (30/6/2010) διπλασιάζονταν για τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών (ούτε καν για τον ενιαίο διορισμών) και αυτός ο διπλασιασμός φαίνεται με γκρι στους σχετικούς πίνακες στο http://e-aitisi.sch.gr Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις δεν έχει σημασία η μονάδα υπηρέτησης, ο χρόνος μετράει ίδια για όλους.Επειδή αυτές οι σημαντικές λεπτομέρειες δεν γίνονται αντιληπτές από Αυτιάδες κτλ. για να τις ρωτήσουν, η αίσθησή μου είναι ότι δεν αναφέρονται σε Μ.Σ.Δ., διότι με τον ρυθμό διορισμών που υπάρχει δεν πρόκειται να συγκινήσει κανέναν.