0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εδώ να αναφέρω ότι και εγώ δε μπορώ να καταλάβω το μένος των περισσοτέρων για όσους έχουν μόρια από τον ΑΣΕΠ. Από όλα όσα συμβαίνουν στη παιδεία αυτοί που έδωσαν ΑΣΕΠ είναι τα μιάσματα; Τα μόρια που βλέπεται στους πίνακες από ΠΔΣ ( που είμαι σίγουρος ότι όλοι έχετε μια ιστορία παρανομίας-βύσματος να διηγηθείτε) , τα μόρια από εκκλησιαστικά, από δυσπρόσιτα ΠΔΣ, από ιδιωτικά (που θυμάμαι κάποια εποχή από 9,9 περίπου έγιναν 10 στρογγυλά) δε σας πειράζουν. Αν είναι δυνατόν ο ΑΣΕΠ να μην είναι αξιοκρατικός και όλα τα υπόλοιπα να είναι. Να προσθέσω ότι είμαι υπέρ του 3848 έστω και αν το «πνεύμα του νόμου» έχει αλλοιωθεί μετά από τόσα χρόνια και είμαι σίγουρος ότι και πολλοί άλλοι αισθάνονται το ίδιο. Απλώς οι περισσότεροι δε βρίσκονται στα σχολεία , δε συνομιλούν με τους συνδικαλιστές ούτε τους ψηφίζουν. Μπορεί να μην ακούγονται αλλά υπάρχουν.
Αναλόγως σε ποια περίοδο αναφέρεται κανείς.....Ως το 2012 ίσχυε η διετία απο κει και μετά η τριετία....Anyway, δε νομίζω ότι έχει και τόσο σημασία
το άρθρο 9 Μεταβατικές Διατάξεις λέει στο 1ο εδάφιο:Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια
tattiΔεν γράφω συχνά στο forum, ίσως γιατί δεν μου αρέσει που όλοι υποστηρίζουν ότι τους συμφέρει προσωπικά και ΜΟΝΟ(και καλά κάνουν απο την πλευρά τους).Γράφω πιο συχνά από σένα στο Forum κρατώντας ουσιαστικά τα στατιστικά του κλάδου μου οπότε αν αφαιρέσω αυτά τα μηνύματα τα υπόλοιπα φυσικά αναφέρονται σε όσα εγώ θεωρώ δίκαια από την εμπειρία μου (μικρή) , τη γνώση μου (αυξάνεται με τον καιρό) , και φυσικά από το προσωπικό μου συμφέρον .Μόνο που μερικές φορές απορώ ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ?Θεωρείται "αξιοκρατικό" να δίνεται κάθε δύο χρόνια σαν μαθητούδια?Ελπίζεται με αυτόν τον εξευτελιστικό τρόπο σε διορισμό ΓΙΑΤΙ δεν είστε απόφοιτοι πανεπιστημίων?Πιστεύεται ότι θα γράψεται καλύτερα απο τους άλλους στον κλάδο σας?Ναι εγώ θεωρώ αξιοκρατικό τον ΑΣΕΠ, έναν έχω δώσει και κατάλαβα ότι ούτε εύκολος ούτε τόσο απλός είναι. Χρειαζόταν διάβασμα, εμπειρία, εξυπνάδα. Τον θεωρούσα και θεωρώ ακόμη και τώρα που όλα έχουν ξεφτίσει αξιοκρατικό. Ήλπιζα με αυτόν να αποκτήσω τη θέση που μου άξιζε στη δημόσια εκπαίδευση. Δεν είχα προϋπηρεσία όταν έδωσα και θεωρούσα ότι σε έναν γραπτό διαγωνισμό δε θα έπρεπε να μετρούν εκ των υστέρων ο βαθμός πτυχίου, η προϋπηρεσία το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό. Αυτοί ήταν όμως οι κανόνες, τους δέχτηκα και συμμετείχα. Ναι πίστευα ότι θα γράψω καλύτερα από τους άλλους και έγραψα. Δεν είστε ικανοί ως εκπαιδευτικοί τώρα που προσλαμβάνεστε ως αναπληρωτές και θα είστε λόγω ΑΣΕΠ, ως μόνιμοι. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΑΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ.Εδώ λίγο χάνομαι αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω, ναι είμαι ικανός ως εκπαιδευτικός ( το γιατί ας μη το αναλύσω ή σχολιάσω εδώ) ποιος σου είπε ότι προσλαμβάνομαι ως αναπληρωτής; Ο ΑΣΕΠ πριν και στο μέλλον αν εφαρμοζόταν ο 3848 (στην ώρα του) έδινε ευκαιρίες σε κάποιον χωρίς προϋπηρεσία να μπει στη δημόσια εκπαίδευση, εγώ τουλάχιστον δεν είχα άλλη επιλογή. Ναι ο 3848 (εκεί νομίζω ότι αναφέρεσαι) είναι ένα σύστημα επιλογής (το να διορίζει ή όχι εξαρτάται από τη πολιτική βούληση) το οποίο θα απέτρεπε το εξής φανταστικό σενάριο: Έστω ότι παίρνει 10 Χημικούς μόνο στη πρώτη φάση και όλοι δέχονται, οι 8 πρώτοι θα ήταν χωρίς ΑΣΕΠ και οι 2 επόμενοι τρίτεκνοι με ΑΣΕΠ. Το σενάριο δεν είναι μακριά από τη πραγματικότητα, πέρσι 18 χημικοί ήταν από τον κρατικό προϋπολογισμό, μετά άρχισαν οι αλχημείες με το ΕΣΠΑ. Εντάξει για σένα ο ΑΣΕΠ δεν λέει και πολλά αλλά για μένα;
Δεν είναι υποχρεωτικό, με απόφαση του υπουργείου μπορεί να παρατείνεται….Άρα αν αποφασίσουν για το αντίθετο έχουν το δικαίωμα να το κάνουν! Ο νόμος ισχύει μέχρι να ψηφιστεί κάτι καινούργιο!Εδω συζητάμε για τους πινάκες αλλά αν το γενικεύσουμε το 2010 δεν ξέραμε ότι θα μας κόψουν μισθούς, συντάξεις , εφάπαξ, θα αυξήσουν όρια συνταξιοδότησης, θα έβαζαν εισφορά αλληλεγγύης για τόσα πολλά χρόνια και θα μας φορολογήσουν την περιουσία μας, αναδρομικά σε όλες τις περιπτώσεις, έκρινε αντισυνταγματικό το ΣΤΕ ορισμένα μέτρα π.χ το χαράτσι στη ΔΕΗ, το έβαλαν στην εφορία και η ΔΕΗ κρατούσε προκαταβολικά χρήματα για την επόμενη δόση, στη συνέχεια το ονόμασαν ενφια…Μερικά καθημερινά προβλήματα. Το άνοιγμα των πινάκων δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά και ο τρόπος διορισμού δεν τους απασχολεί. Τρέξτε στα δικαστήρια να τους σταματήσετε με τον νόμο 3848 .Όταν έκανα το μηχανογραφικό ήξερα πως κάθε δυο χρόνια θα υπάρχει διαγωνισμός ασεπ χωρίς μπόνους ή έστω με προϋπηρεσία!!! Μας εξαπάτησαν πολλές φορές στο παρελθόν.