0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γιατι συναδελφε, πριν τον 3848 διοριζομασταν;;;;; Τουλαχιστον εδω υπαρχει ΕΝΑΣ τροπος διορισμου, οπως υπηρχε με την επετηριδα. Κι οπως ειπα, αλλα καποιοι επιλεγουν να μην το ακουν, με μια τροποποιηση που ειναι στο πνευμα του νομου, ο διαγωνιζομενος θα μπορει να κραταει τον καλυτερο βαθμο του σε οποιονδηποτε ΑΣΕΠ. Οσοι φωναζουν ειναι οι νεοτεροι αποφοιτοι που τοσα χρονια εργαζονται χωρις να διαγωνιστουν επειδη επαψαν οι διορισμοι (αν εμεις ειχαμε καλυψει τα κενα ως νεοδιοριστοι, δε θα ειχαν εργαστει σε αυτα ως αναπληρωτες!!!) κι οσοι απο τους παλιοτερους επελεξαν να μη δωσουν ποτε στον διαγωνισμο.Διαφορετικα, οποιος θελει τη "σιγουρια" οτι θα διοριστει, ας ζητησει επαναφορα της επετηριδας.Μην αποπροσανατολιζουμε: το εμποδιο δεν ειναι ο νομος (εφοσον γινει η ρυθμιση που κατοχυρωνει τον βαθμο οποιουδηποτε ΑΣΕΠ), αλλα η απροθυμια να διορισουν. Με ανοιχτους πινακες, θα δημιουργησουν απατηλες προσδοκιες στους νεοτερους αποφοιτους και θ'αποκτησουν μια νεα δεξαμενη νεοτερων (και φτηνοτερων) αναπληρωτων!Το ξαναειπα, συναδελφοι: πρεπει να συσπειρωθουμε απαιτωντας διορισμους στα οργανικα κενα σε ικανοποιητικο αριθμο! Αλλιως θα εργαζομαστε με ΕΣΠΑ ως το 2020!
Όποιοι θέλουν να διεκδικήσουν νομικά το άνοιγμα των πινάκων από το 2010-2014 τώρα, ας γνωρίζουν ότι τζάμπα θα πληρώσουν δικηγόρο γιατί αυτό δεν είναι νόμιμο να γίνει αναδρομικά.Οι νόμιμες επιλογές είναι δύο:1) Να παραμείνουν οι πίνακες κλειδωμένοι.2) Να γίνει νέος ΑΣΕΠ για να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία των ετών της τετραετίας 2010-2014.Πιέστε να γίνει νέος ΑΣΕΠ.
Ίσως πρέπει να καταλάβουμε κτ πολύ πικρό. Αν γίνει ασεπ, θα γίνει για να δουλεύουμε ως αναπληρωτές. Άδικο.Άδικο δεν είναι όμως και το γεγονός ότι με τους τωρινούς κλειδωμένους ευνοούνται και μάλιστα εξακολουθητικά, όσοι δεν έδωσαν ποτέ ασεπ; Π.χ τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ιδιωτικοί; Οι συγκεκριμένοι έχουν τη δυνατότητα να αντλούν προϋπηρεσία. Είναι αυτό ισότιμη μεταχείριση;
Με το Ν3848 εισήχθη μία μεγάλη αλλαγή στη μεθοδολογία των προσλήψεων και των διορισμών στην εκπαίδευση. Ένας πίνακας, μία σειρά, όλα ορθολογικά και συστηματικά. Αυτό ήταν το μήνυμα, μια «δίκαιη» μοριοκρατική αντίληψη που όλα θα μετράνε στο τελικό σκορ πρόσληψης ή διορισμού. Καλό το καροτάκι.... κανείς δεν κατάλαβε τότε ότι η ουσία του νόμου βρισκόταν στις προσωρινές (αλλά τελικά μόνιμες) μεταβατικές διατάξεις. Πάγωσε τα μόρια προϋπηρεσίας (προσωρινά!) κι έτσι ξεφούσκωσε την ψυχολογική πίεση της αποκατάστασης με διορισμό των εκπαιδευτικών με συσσωρευμένο πλήθος μορίων προϋπηρεσίας στους επίσημους πίνακες του ΥΠΑΙΘ. Τα μόρια πλέον υπάρχουν αλλά είναι μόνο στο κεφάλι των εκπαιδευτικών και φυσικά στις βάσεις δεδομένων της υπηρεσίας, όπου αναπαύονται εν ειρήνη, ήσυχα – ήσυχα, περιμένοντας την ανάσταση και τη Δευτέρα Παρουσία!Σήμερα, μία τετραετία μετά, έγινε τελικά σχεδόν αποδεκτή και αναμενόμενη η πρακτική των μηδενικών διορισμών (μεταβατικά πάντα!), των ελαχίστων μεταθέσεων και της σημαντικής μείωσης του πλήθους των μονίμων εκπαιδευτικών σε σχέση με το 2010 (~ 25%). Ωρίμασαν λοιπόν οι συνθήκες για το επόμενο βήμα. Εκ νέου τροφοδότηση με νέες προϋπηρεσίες του μοναδικού πίνακα που υπάρχει και λειτουργεί.
Δεν ανήκω σε καμια απο αυτές τις κατηγορίες αλλα έλεος μη τα ισοπεδωνούμε όλα εδω μιλάμε για κοινωνικά κριτήρια και είναι υποχρεωμένο το κράτος να προστατεύει τις κατηγορίες αυτές.
αυτό με τους τρίτεκνους πως πάει, αν εσύ έχεις τρία παιδιά ή αν προέρχεσαι από τρίτεκνη οικογένεια?