0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Διορισμοί προφανώς και πρέπει να γίνουν. Θέλετε να γίνουν όμως με τον 3848; Με ένα μίξερ δηλαδή που ανακατεύει προϋπηρεσία, βαθμό διαγωνισμού, ξένες γλώσσες, κοινωνικά κριτήρια, δεξιότητες και ότι κατέβηκε στο κεφάλι του νομοθέτη προκειμένου να τρέχει ο υποψήφιος εκπαιδευτικός δεξιά κι αριστερά ώστε να μαζεύει και το εκατοστό του μορίου ώστε να έχει πιθανότητες διορισμού; Με ένα νόμο που δε δεσμεύει καν το κράτος στον αριθμό των προς διορισμό εκπαιδευτικών; Κάποτε χρειαζόταν ένα πτυχίο για να δουλέψεις στην εκπαίδευση. Τώρα μόνο πτυχίο θηριοδαμαστή δε σου ζητούν. Αφού αυτό δε σας εξοργίζει, εγώ πάω πάσο.
Το κρατιδιάκι που λέγεται ελλάδα έτσι λειτουργεί εδώ και χρόνια: ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ο εκάστοτε υπουργός έχει κάποιους γνωστούς τους οποίους θέλει να βολέψει. Ονόματα αξέχαστα διαμαντοπούλου, σταθιάς, λάσκαρης , αρβανιτόπουλος δούλευαν νύχτα μέρα για δικούς τους. Έτσι και τώρα ο λοβέρδος και σια δουλεύει για κάποιους που αυτά τα 4 χρόνια δε δούλεψαν αναπληρωτές και δεν έχουν προϋπηρεσία 2010-2014 (άλλοι που δούλευαν θα τους περάσουν αν ανοίξουν οι πίνακες αναδρομικά) πρέπει να βολευτούν σε αυτά τα δύσκολά χρόνια. Ότι λένε για να το δικαιολογήσουν είναι αηδίες και μεταξωτές κορδέλες. Ποιος ενδιαφέρθηκε για την αξιοπρέπεια και αξιοκρατία του ανθρώπου στην εκπαίδευση-γενικά; ΚΑΝΕΙΣ. Έτσι και εδώ ότι του έρθει του καθενός και έχει το μαχαίρι το κάνει χωρίς καμία επίπτωση.
Θέλω να σας ρωτήσω το εξής: κάποιος αναπληρωτής φιλόλογος, που βρισκεται ψηλά στον πίνακα αναπληρωτών και έχει συγκεντρώσει τα 16,8 μόρια, τον συμφέρει να δηλώσει εκτός του νομού του, για να πάει σε δυσπρόσιτο, ή δεν έχει κανένα νόημα αυτή η κίνηση;
Τώρα πια ένα πτυχίο δεν αρκεί για διορισμό, και ούτε είναι ΕΣΣΔ εδώ για να είναι υποχρεωμένο το κράτος να σε διορίσει άμεσα. Αλλά ακόμα κι αν άλλαζε η κατάσταση και το κράτος έκανε αυτό που θα έπρεπε, δηλ. να φροντίζει τους πολίτες του (και όχι τους λίγους), πάλι δεν θα μπορούσαν να διοριστούν όλοι. Έχουμε γίνει μια χώρα υπερ-πτυχιούχων και δεν θα μπορούν να απορροφηθούν οι περισσότεροι, ακόμα κι αν γίνουν μαζικοί διορισμοί με βάση τις πραγματικές ανάγκες και γίνουν τα τμήματα 20αρια. Οπότε, και σε αυτές τις.. ιδανικές συνθήκες θα υπήρχε ανάγκη για κάποιον τρόπο επιλογής στους διορισμούς. Κανένας τρόπος δεν είναι τέλειος (ούτε η επετηρίδα, ούτε η αθροιστική μοριοδότηση του 3848).
Δε νομίζω ότι δε δουλεύανε από το 2010-2014, απλά τους έπαιρναν στις επόμενες φάσεις στον τόπο διαμονής τους γιατί ήταν επαναπαυμένοι 4 χρόνια ότι δεν θα τους περάσουν οι πιο κάτω στον πίνακα που τους έπαιρναν όπου τύχαινε με το κουτάκι. Αυτούς τους από κάτω τους φοβούνται τώρα ότι θα τους περάσουν αν μετρήσει όλη η προϋπηρεσία και θα είναι δύσκολο να τους πάρουν στον τόπο τους.
Μ΄αρέσει που επικαλείστε οι "παλιοί" του forum τις αρχές της δικαιοσύνης και της ισότητας των ευκαιριών, όταν όσα προτείνετε είτε είναι ανέφικτα, είτε είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας... Ειδικά όσοι υποστηρίζουν την τυφλή εφαρμογή του νόμου εκτρώματος 3848, επειδή είναι ήδη με το ένα πόδι ή και με τα δύο στους τελικούς πίνακες διορισμού.Όσον αφορά το επιχείρημα ότι το 2010-14 κάποιοι συνάδερφοι δεν δούλεψαν εν γνώση τους επειδή ήταν κλειδωμένοι οι πίνακες άρα να μην αναγνωριστεί η προυπηρεσία όλων των υπολοίπων επειδή δεν θα ήταν δίκαιο αλλά παράνομο(παρότι το πάγωμα αρχικά ήταν το άδικο και το παράνομο), θεωρώ πως οι συγκεκριμένοι κοιτάνε μόνο την πάρτη τους και φοβούνται μη χάσουν τη θέση τους στον πίνακα. Ναι ρε παλιέ, έχω μεγαλύτερη προυπηρεσία από σενα; - Να σε προσπεράσω στον πίνακα αναπληρωτών! Να μπορέσω και εγώ να προσληφθώ μια φορά στον τόπο μου να δω και γω λίγο χαϊρι!!(ΥΓ: Προσωπικά το άνοιγμα των πινάκων δε με συμφέρει καθόλου.)
έστω και έτσι θα χάσουν τη βόλεψή τους, ο λοβέρδος όμως έχει μυαλό και θα τους προσέξει