0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχουμε μια ανήθικη εκπαίδευση.Πληρωμένη εξωσχολικά από το δημοτικό.Απαξιωμένους υπηρέτες - δάσκαλους και καθηγητές.Έχουμε μια ανήθικη παιδεία.Με ευνούχους μαθητές και προσωπικό.Στείρα γνώση που οδηγεί με απόλυτη ακρίβεια στην ημιμάθεια.Καθοδηγούμενες φιλοδοξίες.Άκρατος ανταγωνισμός για το δικαίωμα στην εργασία.Τυφλούς και κωφούς εκπαιδευτικούς.Διεκδικήσεις μόνο οικονομικές.Μάταιες φιλονικίες για την αριστεία των λειτουργών της εκπαίδευσης.Αγωνίες και αγώνες μόνο για τα μικροσυμφέροντα και όχι για το δια ταύτα (παιδεία-παιδιά).Εκτός από τους νόμους της φύσης, όλοι οι υπόλοιποι άλλαξαν κατά το δοκούν των εκάστοτε εξουσιών.Συμπέρασμα.Είτε είσαι επιτυχών ΑΣΕΠ, είτε μόλις τελειόφοιτος, είτε πλεονάζων μορίων, είτε αναπληρωτής - ωρομίσθιος, είτε μόνιμος, είτε είσαι master, είτε είσαι δόκτωρ, είτε νομότυπος, είτε τυχοδιώκτης, είτε το θες, είτε δεν το θες, το ίδιο γρανάζι του σάπιου συστήματος είσαι και είμαι.Στην αγωνία χιλιάδων ανθρώπων να εργαστούν στις διεστραμμένες μέρες μας το νόμιμο δεν μπορεί να υπερτερεί του ηθικού. Η λογική δεν μπορεί να κυριεύει του συναισθήματος. Σε μια κοινωνία αν θέλουμε κοινωνική δικαιοσύνη πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας και τα κοινωνικά κριτήρια.Και λίγος λαϊκισμός για το τέλος.Στο υπάρχον σχολείο τα μοναδικά προσόντα που χρειάζονται είναι: ύφος χιλίων καρδιναλίων, καθαρό σβέρκο (για σφαλιάρες), γλώσσα γλειψίματος, δημιουργικότητα στην αφαίρεση ενδιαφερόντων, ελπίδων και ονείρων και τέλος άσβεστο ζήλο για ανεύρεση τρόπων διδασκαλίας, πειθαρχίας, διορισμού και εξέλιξης.Λευτεριά στους μαυροπίνακες για να αναδυθεί η μυρωδιά της κιμωλίας! Ω μέγα Λοβέρδε, οι αρωγοί των βρεφών, των νηπίων, των παιδιών, των εφήβων, των νέων τούτου του τόπου σε χαιρετούν! Εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.
Δλδ η προϋπηρεσία δεν είναι αντικειμενικό κριτήριο διορισμού; Πρέπει ντε και καλά να γίνει νέος ΑΣΕΠ για να διαχωριστούμε ξανά σε επιτυχόντες και μη; Μια ζωή να διαβάζουμε και να εξεταζόμαστε σε θεωρίες μάθησης που είναι αναχρονιστικές και δεν εφαρμόζονται στην πράξη; Και αν θες να ξέρεις, προτιμώ να δουλεύω αναπληρωτής κοντά στον τόπο μου άμα γίνεται με 850Ε παρά να διοριστώ στα πέρατα της Ελλάδας με 680Ε, έτσι όπως μας καταντήσανε...Ασφαλώς να προηγηθείτε εσείς οι παλιότεροι ΕΦΟΣΟΝ έχετε μεγαλύτερη προϋπηρεσία, το ότι δώσατε ΑΣΕΠ δυστυχώς ο νόμος δεν το μετράει στους πίνακες αναπληρωτών (επικαλούμαι τους νόμους που τόσο πολύ "λατρεύετε" όσοι είστε ενάντια στο άνοιγμα των πινάκων με αναδρομική ισχύ). Απλά φοβάστε μην ανοίξει ο πίνακας του 24μηνου και σας προσπεράσουν στη σειρά για διορισμό. (Εγώ έχω πολύ λίγα μόρια μη με φοβάστε... )
Σύμφωνα με το ΣτΕ η προϋπηρεσία δεν είναι αντικειμενικό κριτήριο διορισμού. Επίσης, εδώ και λίγα χρόνια γνωρίζουμε ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δεν μπορούν να μετατρέπονται σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.Η μόνη οδός για διορισμό στο δημόσιο είναι μέσω ΑΣΕΠ. (Αναφέρομαι γενικά και όχι μόνο στην εκπαίδευση).Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί που θα δίνουν ΑΣΕΠ δεν θα το κάνουν μόνο για μόνιμο διορισμό (680
ακόμα λέτε ρε παιδιά ότι οι πίνακες δεν ανοίγουν ? τα ίδια λέγατε και πριν και κοροϊδεύατε τον μπράτη. Εγώ σας έλεγα θα ανοίξουν, εσείς λέγατε για τις πηγές σας......μια χρυσή ευκαιρία μέσα από αυτό το χάλι να γίνει ΑΣΕΠ ή να αλλάξει ο νόμος γρηγορότερα από όσο θα γινόταν αν δεν είχαμε όλο αυτό το ανακάτεμα. Γιαυτό λέω η συγκυρία είναι υπέρ του ξεκαθαρίσματος, πίεση για διορισμούς (που πάλι έχει δεσμευτεί!) και καπάκι ΑΣΕΠ ή αλλαγή νόμου.
Λοιπον ...επειδη δεν μπορω πια να διαβαζω τοσα πολλα....Οι 400 θεσεις ειναι του νεου ασεπ...ο οποιος θα προκυρηχθει μεσα στο 2015 ... φετος διοριζονται ολοι οι εναπομειναντες...αυτα τα νεα συναδελφοι...πινακες μετα τον διορισμο των ασεπιτων-40% θα συνταχθουν με την διενεργεια νεου ασεπ..αυτα ειναι τα τελευταια νεα που ξερω συναδελφοι...
Aν γίνει νέος ασεπ, θα υπάρχει και 40%
Aν γίνει νέος ασεπ, θα υπάρχει και 40%; Δεν κατάλαβα το -40% που γράφεις.
ακόμα λέτε ρε παιδιά ότι οι πίνακες δεν ανοίγουν ? τα ίδια λέγατε και πριν και κοροϊδεύατε τον μπράτη. Εγώ σας έλεγα θα ανοίξουν, εσείς λέγατε για τις πηγές σας. .Εγώ ένα όνομα θα πω Λοβέρδος, ο υπουργός μας δεν θα κάνει πίσω και δεν θα κάνει γιατί δεν γίνετε να κάνει.Η ιστορία ξεκίνησε με την κυρία της Σάμου και ο υπουργός καλοπροαίρετα, πιστεύω εγώ, σκέφτηκε με την δική του εμπειρία την λύση της εντοπιότητας και το είπε. Όταν του είπαν ότι αυτό δεν γίνετε και ότι εκτέθηκε δεν το άφησε να το πάρει το ποτάμι, έπρεπε να δώσει "λύση", οπότε πέρασε στον διπλασιασμό. Όταν και εκεί του είπαν ότι εκτέθηκε γιατί δεν μπορεί να γίνει αν δεν ανοίξουν οι πίνακες δεν μπορούσε να ξαναεκτεθεί και να τα πάρει πίσω, ήταν too much. Οπότε προχώρησε σε άνοιγμα αλλά με την γνωστή μη αναδρομικότητα. Χάλια για όλους αλλά και μια χρυσή ευκαιρία μέσα από αυτό το χάλι να γίνει ΑΣΕΠ ή να αλλάξει ο νόμος γρηγορότερα από όσο θα γινόταν αν δεν είχαμε όλο αυτό το ανακάτεμα. Γιαυτό λέω η συγκυρία είναι υπέρ του ξεκαθαρίσματος, πίεση για διορισμούς (που πάλι έχει δεσμευτεί!) και καπάκι ΑΣΕΠ ή αλλαγή νόμου.Αυτή είναι εκτίμηση μου, είναι χρυσή ευκαιρία γιατί ο υπουργός θέλει να δώσει λύση, για τους δικούς του λόγους αλλά δεν έχει σημασία πρέπει η εκπαιδευτική κοινότητα να το εκμεταλλευτεί.
Ο nikolopol εννοεί μετά τον διορισμό του 60-40 από τον ΑΣΕΠ του 2008.Σαφώς και δεν υπάρχει 40% μετά την μεταβατική περίοδο. Θα είναι 100% ΑΣΕΠ.