0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ακόμα λέτε ρε παιδιά ότι οι πίνακες δεν ανοίγουν ? τα ίδια λέγατε και πριν και κοροϊδεύατε τον μπράτη. Εγώ σας έλεγα θα ανοίξουν, εσείς λέγατε για τις πηγές σας. .Εγώ ένα όνομα θα πω Λοβέρδος, ο υπουργός μας δεν θα κάνει πίσω και δεν θα κάνει γιατί δεν γίνετε να κάνει.Η ιστορία ξεκίνησε με την κυρία της Σάμου και ο υπουργός καλοπροαίρετα, πιστεύω εγώ, σκέφτηκε με την δική του εμπειρία την λύση της εντοπιότητας και το είπε. Όταν του είπαν ότι αυτό δεν γίνετε και ότι εκτέθηκε δεν το άφησε να το πάρει το ποτάμι, έπρεπε να δώσει "λύση", οπότε πέρασε στον διπλασιασμό. Όταν και εκεί του είπαν ότι εκτέθηκε γιατί δεν μπορεί να γίνει αν δεν ανοίξουν οι πίνακες δεν μπορούσε να ξαναεκτεθεί και να τα πάρει πίσω, ήταν too much. Οπότε προχώρησε σε άνοιγμα αλλά με την γνωστή μη αναδρομικότητα. Χάλια για όλους αλλά και μια χρυσή ευκαιρία μέσα από αυτό το χάλι να γίνει ΑΣΕΠ ή να αλλάξει ο νόμος γρηγορότερα από όσο θα γινόταν αν δεν είχαμε όλο αυτό το ανακάτεμα. Γιαυτό λέω η συγκυρία είναι υπέρ του ξεκαθαρίσματος, πίεση για διορισμούς (που πάλι έχει δεσμευτεί!) και καπάκι ΑΣΕΠ ή αλλαγή νόμου.Αυτή είναι εκτίμηση μου, είναι χρυσή ευκαιρία γιατί ο υπουργός θέλει να δώσει λύση, για τους δικούς του λόγους αλλά δεν έχει σημασία πρέπει η εκπαιδευτική κοινότητα να το εκμεταλλευτεί.
...ο 3848 δεν εγινε για μονιμους διορισμους....έγινε για πινακες αιώνιων και ανακυκλώσιμων αναπληρωτων...και οι πινακες εκλεισαν το 2010,για να μην υπαρχει πιεση για διορισμους....και βεβαια...τα ...0,1 ή 0,4 μορια προυπηρεσιας ανα μηνα,συμφωνα με τον 3848, ειναι για γέλια και εξοργιστικο...το 60-40 ήταν σχετικά δίκαιο σύστημα και ηταν ολοι ικανοποιημενοι.... οπως και το 24μηνο+ασεπ κατα τη γνωμη μου....οι ανθρωποι που πανε 4,5,6,7 χρονια αναπληρωτες και ειχαν ΚΑΙ επιτυχια(ες) στον Ασεπ, δεν θα πρεπει να να αποκατασταθουν; τι αλλο ειχαν να αποδειξουν; το 30 μηνο που ειχε φτιαχτει καποτε δεν προεβλεπε αποκατασταση εντος πενταετιας; το οτι ο 3848 ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ,αυτο δεν λεει κατι; καταργησαν την επετηριδα το 97 που ηταν ισχυροτατος νομος και με διαρκεια, και δεν μπορουν να τροποποιησουν εναν ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΝΟΜΟ; απλα, υπαρχουν συμφεροντα....ανάλογα ποιοι κλαδοι,ποια ατομα βρισκονται πιο κοντα στους εκαστοτε συμβουλους του εκάστοτε υπουργου, νομοθετουν κατα το δοκουν....αν και νομικος δεν ειμαι, δεν θα μπορουσε να υπαρξει τροπολογια που να ελεγε οτι σε περιπτωση ααναδρομικου ανοιγματος πινακων,ακομα κι αν μετρησει ολη η προυπηρεσια δηλαδη απ το 10 και μετα, προτεραιοτητα θα εχουν οσοι εχουν ηδη εξασφαλισει δικαιωμα διορισμου...παραδειγμα, υπαρχουν 64 φιλολογοι που περιμενουν διορισμο απ το 24μηνο....αν ανοιγαν οι πινακες η τροφοδοτηση του 24μηνουν να γινονταν απ τη θεση 65 και μετα...δηλαδη η σειρα να ειναι 65,66,67 κλπ κλπ...θελω να πω οτι λυσεις υπαρχουν...θεληση δεν υπαρχει ...αυτα και καλο σαββατοβραδο....
αν και νομικος δεν ειμαι, δεν θα μπορουσε να υπαρξει τροπολογια που να ελεγε οτι σε περιπτωση αναδρομικου ανοιγματος πινακων,ακομα κι αν μετρησει ολη η προυπηρεσια δηλαδη απ το 10 και μετα, προτεραιοτητα θα εχουν οσοι εχουν ηδη εξασφαλισει δικαιωμα διορισμου...παραδειγμα, υπαρχουν 64 φιλολογοι που περιμενουν διορισμο απ το 24μηνο....αν ανοιγαν οι πινακες η τροφοδοτηση του 24μηνουν να γινονταν απ τη θεση 65 και μετα...δηλαδη η σειρα να ειναι 65,66,67 κλπ κλπ...θελω να πω οτι λυσεις υπαρχουν...θεληση δεν υπαρχει ...αυτα και καλο σαββατοβραδο....
Ο υπουργός παιδείας, με δήλωσή του στη
Δεν γίνεται να απορροφηθεί το 60-40 δηλαδή να τελειώσει η μεταβατική περίοδο πρίν δρομολογηθεί η διεξαγωγή του ΑΣΕΠ. Αλλιώς, ο νόμος 3848/2010 στην πράξη θα καταργηθεί και το πολιτικό κόστος θα είναι μεγάλο για τον υπουργό γιατί ο νόμος ψηφίστηκε στην βουλή με μεγάλη πλειοψηφία και κάποιοι άσπονδοι φίλοι του θα επωφεληθούν. Αυτά πρέπει να τα έχουν υπόψη οι συνάδελφοι που ζητούν πρώτα την απορρόφηση του 60-40.
Μη στενοχωριέσαι afriendforyou, αν το υπουργείο έχει τη θέληση να απορροφήσει το 60-40 και να λήξει τη μεταβατική προφανώς θα ξέρει και ότι αμέσως πρέπει να δρομολογηθεί ΑΣΕΠ. Δεν είδες πριν που έγραψα κι εγώ και ο kinegiros ότι μετά την απορρόφηση του 60-40 πάμε "καπάκι" για νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ; Απλά πράγματα!!!Ο 3848/2010 δεν θα ακυρωθεί, μόνο θα τροποποιηθεί στα σημεία που θα κρίνει το ΣτΕ για να είναι πλήρως συνταγματικός! Το πολιτικό κέρδος θα είναι μεγάλο για τον Υπουργό Παιδείας αν μας βγάλει από τη μεταβατική!
Lasid σ' ευχαριστώ για το μαθημα περι ν.3848 πριν, πιστεύω πως πράγματι ησουν καλοπροαίρετος. Δεν παύω ομως να διαφωνώ μαζι σου και να πιστευω σαν δικαιότερη λύση την απόσυρση του ν3848 και την επαναφορά του 60%-40%. Ισως το πιο πιθανό σενάριο να ειναι αυτο που προτείνεις, θα μπορουσε ομως να διοριστειτε πρώτα οι διορισταιοι και μετα να επανέλθει το 60%-40%, ισως, ισως...