0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σωστά. Τώρα αυτός που θα είναι ελάχιστα κάτω από τον τελευταίο που θα διοριστεί θα διδάξει ως αναπληρωτής.Αυξάνοντας την προϋπηρεσία και τα ακαδημαϊκά προσόντα θα είναι ψηλά στον πίνακα, για διορισμό ή αναπλήρωση!
Απλά για να μην αγχώνεσαι ότι στον διαγωνισμό του 2021 πρέπει όχι μόνο να ξαναδώσεις, αλλά και να γράψεις οπωσδήποτε καλά, είναι προτιμότερο να δίνεις και στον ΑΣΕΠ του 2015 και του 2018 χαλαρά για να έχεις κι έναν πιο καινούριο βαθμό. Στο κάτω κάτω, αν γράψεις χειρότερα δε χάνεις τίποτα, αν γράψεις καλύτερα είναι κέρδος!
Aυτος ο ΑΣΕΠ με τον τροπο που διεξαγεται αναδεικνυει τους πιο καταρτισμενους,μαλλον δεν θα εχεις δωσει ποτε ΑΣΕΠ..........τελικα εχουμε αυτο που μας αξιζει..καλα μας κανουν !
Αν υποθέσουμε πως ο 3848 είναι πολύ καλός νόμος, η καλύτερα πως είναι αρκετά δύσκολο να ανατραπεί. Κ πάλι ο κάθε ενδιαφερόμενος για διορισμό θα πρέπει να δίνει κάθε 3 χρόνια ΑΣΕΠ ώστε είτε να βελτιώνει συνεχώς τον βαθμό του, είτε να ανανεώνονται τα μόρια της προυπηρεσίας που απέκτησε στο μεσοδιάστημα για να μην τον προσπεράσουν άλλοι στον πίνακα. Αφού ο Λοβέρδος είπε ξεκάθαρα πως μπορεί να κάνει μέχρι 400 διορισμούς στον επόμενο ΑΣΕΠ, πως είναι δυνατόν να τον υποστηρίζετε;;; Εκτός αν είστε σίγουρα μέσα στους 400...Δηλαδή να μαζεύουμε χαρτιά μια ζωή και να "καταρτιζόμαστε" για να αποκτήσουμε κάποτε μόνιμη και σταθερή δουλειά... Είμαστε μεγάλα θύματα τελικά...
Δεν χρειάζεται να βελτιώνει κάποιος συνεχώς ένα βαθμό ειδικά αν είναι καλός. Ο βαθμός του στον πίνακα θα αυξάνεται με την αύξηση της προυπηρεσίας και καθώς διορίζονται και φεύγουν σιγά σιγά όσοι είναι από πάνω του κάποια στιγμή θα έρθει η σειρά του. Ο ρόλος της προυπηρεσίας από ένα σημείο και μετά, ειδικά μετά τους 30-40 μήνες, δεν είναι καθόλου αμελητεος καθώς ο συντελεστής ολοένα και αυξάνεται. Ετσι κάποιος με 45+ μήνες προυπηρεσίας και τη βάση του ΑΣΕΠ (55) μπορεί να βρίσκεται πάνω από κάποιον άλλο ο οποίος μπορεί να έχει γράψει 65-70 στον ΑΣΕΠ και δεν έχει προυπηρεσία αφού ο πρώτος θα έχει προσαύξηση λόγω της προυπηρεσίας 10-16,5 μονάδες.Οι 400 διορισμοί προφανώς δεν ικανοποιούν κανέναν αφού οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες αλλά ο αριθμός αυτός θα αφορά τη χρονιά 2015-16. Ο ΑΣΕΠ του 2015 αν τελικά γίνει θα δώσει ένα πίνακα από τον οποίο θα γίνουν οι διορισμοί τριών ετών 2015-16, 2016-17,2017-18. Αν υποθέσουμε ότι και τις 3 χρονιές γίνουν μόνο 400 διορισμοί μιλάμε για 3*400=1200 διορισμούς συνολικά. Ελπίζω βέβαια αυτό να μην συμβεί και οι διορισμοί να είναι περισσότεροι. Πάντως δεν φταίει ο κανούριος νόμος γι' αυτό. Ο καινούριος νόμος απλώς προσφέρει μιά διαφορετική διαδικασία επιλογής των διοριστέων. Αν η πολιτική βούληση είναι να κάνουν λίγους διορισμούς θα κάνουν λίγους ακόμα και αν ίσχυε το παλιό σύστημα του 60%-40%. Κανείς δεν λέει ότι ο καινούριος νόμος είναι τέλειος ή ότι δεν μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερος από το καραγκιοζιλίκι των 5 διαφορετικών τρόπων διορισμών 60%, 40%, τριαντάμηνο, 24 μηνο, πολύτεκνοι κτλ. σε συνδυασμό μαλιστα με τα διάφορα παραθυράκια (πρόσθετη, ΣΔΕ, Σιβιτανίδιο κτλ.) Σε καμία χώρα του κόσμου δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο.
Καλημέρα σε όλους! Παρακολουθώ το νήμα από την αρχή κ θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη για τις πληροφορίες που δίνουν. Ο διάλογος που γίνεται βοηθάει πολλούς από εμάς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα...Όμως θα ήθελα να ρωτήσω γιατί ακούω πολλούς από εσάς να γράφουν για το "πριμ" που δίνει η προϋπηρεσία και θα ήθελα να ξεκαθαρίσω αν έχω καταλάβει σωστά το νόμο. Τα ανώτατα μόρια που δύναται να δώσει η προϋπηρεσία είναι 16,8. Άρα αν έχω υπολογίσει σωστά μιλάμε για 5 πλήρη χρόνια αναπλήρωσης ή 3 σε δυσπρόσιτα. Μ' αυτα τα δεδομένα στον κλάδο μου (δάσκαλοι) οι περισσότεροι από εμάς που δουλεύουμε τα τελευταία χρόνια με τους κλειστούς πίνακες θα έχουμε ήδη φτάσει το μέγιστο της προϋπηρεσίας μας όταν διεξαχθεί ο ΑΣΕΠ. Άρα λίγο πολύ όσοι δουλεύαμε ξεκινάμε απ' την ίδια βάση, ενώ πολλά μόρια δίνουν και τα κοινωνικά κριτήρια, που μπορούν να εκτινάξουν κάποιον με τη μέγιστη προϋπηρεσία στην κορυφή του πίνακα, όταν το μεταπτυχιακό θα μας δώσει το συγκλονιστικό προβάδισμα των 2,5 μονάδων. Έχω καταλάβει κάτι λάθος; Υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε τη θέση μας (εκτός απο διδακτορικό κ 4 παιδιά, που υπολογίζω ότι δεν προλαβαίνω τίποτα απ' τα δύο ); Υπάρχει κάποιο άλλο κίνητρο για να συνεχίσει κάποιος να επιδιώκει να μαζέψει κ άλλη προϋπηρεσία (εκτός απ' τα μόρια για τη μετάθεση, όταν κ αν διοριστούμε);
Το σκεπτικο σου ειναι σωστο.
Άρα όντως υπολογίζω κάτι λάθος, καθώς νόμιζα ότι με 42 μήνες πιάνει κάποιος το 16,8 (επειδή 42*0,40 που είναι ο συντελεστής κάνει 16,8). Υπολόγιζα ότι οι 42 μήνες είναι περίπου 5 χρόνιες.
όπως είπαμε την επόμενη σχολική χρονιά 400-450 άτομα από παλαιότερους επιτυχόντες ασεπ. Αρα δεν εξαντλούνται.Θα πάμε και την μεθεπόμενη και αν διοριστούν πάλι. Για τον ασεπ είπε οτι μιλάμε για σκληρή πραγματικότητα θα δίνουν 30000 άτομα για 200 θέσεις .Δηλαδή για πόσες θέσεις δευτεροβάθμια μιλάμε 100? Δηλαδή για διορισμό 10-20 σε κάθε ειδικότητα?
Οι συντελεστες ειναι κλιμακωτοι.... ξεκινουν απο 0,1 κ καταληγουν στο 0,4....Το 16,8 πιανεται στους 60 μηνες προυπηρεσιας. αρα χονδρικα 7 χρονια...Αποψη μου...πρεπει να διαμορφωθουν με τετοιο τροπο οι συντελεστες ή το πλαφον ώστε το ανωτατο οριο να πιανεται στα 10-12 χρονια προυπηρεσιας....