0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γιατί θολώνεις τα νερά porcupinetree; ... ... ...Πιο απλό δεν μπορώ να το κάνω! Το έχω κάνει ήδη πενηνταράκια!
Πάντα απολαυστική η συζήτηση μαζί σου Lasid (είτε μέσω forum είτε τετ α τετ)
Love: "Υπάρχουν ακόμη 360 αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ ξένων φιλολογιών οι περισσότεροι, από τον ΑΣΕΠ προ του 2010. Με βάση την αναλογία 1 προς 10 θα έχουμε τη δυνατότητα να προσλάβουμε το 2015-16 μόλις 450 άτομα. Να κάνουμε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για να προσλάβουμε τελικά 200 άτομα ενώ έρχονται 30.000 άνθρωποι.;"Τουτέστιν…Το 2015 μπορεί 450… Να κάνει διαγωνισμό για καμιά 200αριά;;;(450-200=250)Οι εναπομείναντες όμως είναι 650 650-250=; (μην το πεις, γιατί θα θυμηθείς ότι το νούμερο αυτό το έχεις ξανακούσει πολλές φορές)PS: Τόσοι πιστεύω ότι θα διοριστούν φέτος το χειμώνα… Μέσα σ αυτούς θεωρώ φαβορί τους εναπομείναντες της ειδικότητάς σου και της ειδικότητάς μου... Για του χρόνου βλέπουμε…
Γιατί θολώνεις τα νερά porcupinetree; Ας αναπτύξω κι εγώ το σκεπτικό μου και όποιος θέλει ας καταλάβει.Είπε ή δεν είπε ο υπουργός ότι τον Αύγουστο του 2015 θα διορίσει 450 κυρίως από βασικές ειδικότητες, για το σχολικό έτος 2015-2016; Ναι, το είπε στη συνάντηση με τις εκπροσώπους γαλλικής και γερμανικής φιλολογίας.Κάποιοι αναρωτήθηκαν: Μα δεν υπάρχουν πλέον αδιόριστοι ασεπίτες του 2008 από τις βασικές ειδικότητες. Σωστά!Πώς θα μπορέσει, λοιπόν, να διορίσει τόσα άτομα κυρίως από τις βασικές ειδικότητες; Μόνο κάνοντας νέο ΑΣΕΠ.Ποια είναι η προϋπόθεση για να προκηρύξει νέο ΑΣΕΠ; Να διορίσει τους εναπομείναντες του 60-40 από το 2008.Πιο απλό δεν μπορώ να το κάνω! Το έχω κάνει ήδη πενηνταράκια!
Συναδελφε, καποια απο αυτα που σκεφτηκες αποκλειεται να τα κανει: μειωση ωρων και μαθηματων στο λυκειο με τιποτα, διοτι εχει πει οτι το Νεο Λυκειο δεν αλλαζει και στο δημοτικο με τιποτα διοτι οι περισσοτεροι γονεις εργαζονται και δεν θελουν το παιδι να σχολαει πριν τις 2.Μαθηματα λοιπον δεν προκειται να καταργησει, αλλα μπορει να καταργησει/συγχωνευσει ειδικοτητες, γιατι γι'αυτο μιλησε: εξορθολογισμο ειδικοτητων, οχι μαθηματων. Το πολυ να ενοποιησει τις ΦΕ στο γυμνασιο με κοινη Α αναθεση.Να μπουν Πε02,03,04 στην Α/βαθμια... χμμμ θ'αντιμετωπισει μεγιστη αντιδραση απο τους δασκαλους που ειναι ενωμενοι κι οχι διασπασμενοι οπως οι Δευτεροβαθμιοι, αρα δεν νομιζω οτι θα το κανει ενοψει εκλογων. Εκτος αν πονταρει στ'οτι και ν'αντιδρασουν οι δασκαλοι, θα τον ψηφισουν οι πε02,03,04. Παντως αυτο δε θα ειναι καινουριο, αφου στο Αρσακειο διδασκει η Φυσικος απο το Γυμνασιο στις Ε και ΣΤ ταξεις του Δημοτικου.
Αν μπουν γυμναστές στο νηπιαγωγείο με 1-2 ώρες την ημέρα θα εξασφαλίσουν πολλές θέσεις από νηπιαγωγούς, αποκλείεται να είναι μονοωρο μάθημα, ο Κουκοδήμος είναι γυμναστής!Συνάδελφε αυτό πως μπορεί να γίνει; Το ωραριο στους νηπιαγωγούς είναι ήδη 4 ώρες και 15λεπτά (60λεπτες και όχι 45λεπτες όπως στους υπόλοιπους ) και αν πρόκειται να προστεθεί καθημερινώς η γυμναστική σε ποια ώρα ακριβώς την τοποθετείς; Μετά το τέλος του κλασικού ωραρίου (12.15) δηλαδή να σχολάνε τα παιδιά στις 13.00 και επομένως να αυξηθεί κι άλλο το ωράριο της νηπιαγωγου ; Γιατί η γυμναστική θα γίνεται παρουσία της νηπιαγωγου όπως ειπε και ο υφυπουργός. Από την άλλη στο ολόημερο υπάρχουν 2 4ωρα με 2 συναδέλφους. Αν είναι πάλι να αντικαταστήσει ο γυμναστής τη θέση της νηπιαγωγού και να κάνει μάθημα μόνος του σε 4χρονα και πεντάχρονα και άρα να προσληφθούν ωρομίσθιες νηπιαγωγοί για την κάλυψη του υπόλοιπου ωραρίου στα ολοήμερα το βλέπω δύσκολο και ίσως επικίνδυνο. Επίσης τι ακριβώς θα διδάσκει ο γυμναστής ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ για 2 ώρες καθημερινά τα νήπια;
Η γυμναστική στα νηπιαγωγεία θα μπορούσε να γίνεται π.χ. την πρώτη ώρα (άλλωστε τίποτα καλύτερο από την πρωινή γυμναστική). Οπότε και για τη νηπιαγωγό η 1η ώρα θα ήταν πιο ξεκούραστη (καλό θα ήταν να συμμετέχει και η ίδια ενεργά, οπότε αθλητική φόρμα και παπούτσια) και μετά ναι θα σχόλαγε 1 αντί για 12. Που είναι το κακό; Πάλι 4 ώρες καθαρές θα είχε (μη μου πει κανείς ότι την 1η ώρα της γυμναστικής θα κουραζόταν πνευματικά.. σωματικά ίσως μόνο, αν συμμετέχει στη γυμναστική).Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει και καλή θέληση.