0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
"Οι ιδιωτικοί που απολύθηκαν λόγω της κατάργησης των σχολείων τους και μέχρι την 1η Ιουλίου του 2010 έχουν συμπληρώσει 24μηνη προϋπηρεσία εντάσσονται στους πίνακες που θα καταρτιστούν μετά τη διενέργεια του ΑΣΕΠ, ακόμα και αν δεν έχουν πετύχει τη βαθμολογική βάση για τον παρόντα και τον επόμενο ΑΣΕΠ. Οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται ότι έχουν λάβει το 50.Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Παιδείας μετά από σχετική ερώτηση, ενώ μεταξύ των άλλων κάνει γνωστό ότι η προϋπηρεσία στα ιδιωτικά σχολεία μοριοδοτείται για τον διαγωνισμό των εκπαιδευτικών........."(από το δικτυο.γρ)αυτό τώρα το αποφάσισε?
καλημέρα παιδιά,να και τα πρώτα σοβαρά νέα για τις προσλήψεις ΕΣΠΑΤο “e-mesara.gr” είχε γράψει πριν από αρκετές μέρες και σήμερα ήλθε να μας επιβεβαιώσει ο υφυπουργός παιδείας…Συγκεκριμένα κ. Δερμεντζόπουλος δήλωσε (πηγή: Καλόγηρος
Σιγά-σιγά αρχίζουν να τα ξεφουρνίζουν, παρότι για τους γνωρίζοντες τις διαδικασίες το θεμα με τα λεφτά για αναπληρωτές από ΕΣΠΑ είναι γνωστό εδώ και μήνες.Έχω αρκετά να αναφέρω επί του θέματος και θα προσπαθήσω αύριο (ελλείψει χρόνου αυτή τη στιγμή) να γράψω ένα πιο αναλυτικό κείμενο.Εν συντομία, οι αριθμοί κενών (αλλά και αναπληρωτών) που αναφέρονται από την πολιτική ηγεσία είναι με μπακαλο-υπολογισμούς (3 το λάδι, 3 το ξύδι κτλ.), ενώ αυτά περί "ζήτησα τόσους αναπληρωτές, μου έδωσε τόσους" είναι κολοκύθια-τούμπανα. Αφενός διότι εκείνο που ζητείται είναι λεφτά (τα οποία μετατρέπονται σε ανθρωπομήνες κτλ.) αφετέρου τα λεφτά για αναπληρωτές από ΕΣΠΑ δεν ζητούνται από το ΥΔιΜΗΔ, αλλά πρέπει να εξοικονομηθούν από περικοπές (a.k.a. εξυγίανση) σε έργα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας.Υπουργέ, καλύτερα να έλεγες ότι από ΕΣΠΑ "δεν υπάρχει σάλιο" (ξέρεις εσύ), παρά αυτά που τσαμπουνάς...
Μήπως μπορεί κάποιος να εξηγήσει γιατί παιρνουν τα 50 μόρια ακόμη και αν δεν εχουν την βαση? Ισχύει αυτό για όσους έχουν 24 μήνες στη δημόσια εκπαίδευση?
Ναι, ισχύει και για όσους έχουν 24 μήνες στη δημόσια εκπαίδευση. Στο άρθρο που παρέθεσα η περίπτωση α) αναφέρεται στη δημόσια προϋπηρεσία. Στην περίπτωση β) μιλάει για ιδιωτική προϋπηρεσία.Ο νομοθέτης αποφάσισε να δώσει σε όσους είχαν 24 μήνες προϋπηρεσίας το δικαίωμα να ενταχθούν στους πίνακες που θα προκύψουν μετά τους επόμενους δύο διαγωνισμούς, ακόμα κι αν δεν πιάσουν τη βάση.Έχω την εντύπωση ότι το 23,5 της Διαμαντοπούλου, που έδινε το δικαίωμα να ενταχθούν στον πίνακα του 24μήνου, εφαρμόζεται και σε αυτό το σημείο. Απλά δεν είμαι σίγουρος. Αν ισχύει, τότε και με 23,5 μήνες παίρνεις το 50 και εντάσσεσαι στους πίνακες χωρίς να έχεις πιάσει τη βάση του ΑΣΕΠ.
συγνώμη για να καταλάβω, οι συνάδελφοι που είχαν προϋπηρεσία 24+ μήνες έως τον 6ο του ΄10, θα έχουν και την βάση του ΑΣΕΠ και θα μετράει η προϋπηρεσία (έξτρα εννοώ)?
Συνάδελφοι ευτυχώς που όλοι εχουμε καταλαβει ότι το φόρουμ δεν ειναι αντιπροσωπευτικό της πραγματικης συνθεσης των αναπληρωτων και των διαθεσεων τουςΚάποιοι εδω μεσα υπηρετωντας τη πολιτικη του διαιρει και βασιλευε ειτε συνειδητα ειτε απο ανοησια και μην εχοντας σοβαρα επιχειρηματα κρινουν ακομα και τα αρθρα σαν του Καψαλάκη σα να επρεπε να ειναι επιστημονικες διατριβες